» »

problem pri navitju procesorja

problem pri navitju procesorja

samsung113 ::

Torej kolega je mel idejo da bi mu malce navil procesor.Ker sem se že nekaj ukvarjal s tem sem pač rekel vredu.Ima procesor Intel Celeron 2800(2,4ghz) navil sem mu ga pa na 2,9ghz.Temperature niso bile pretirano visoke(60C).Pognal sem Super Pi ni bilo napak,sistem je bil stabilen.Čes kakšnih dve uri me kliče in reče računalnik se je segrel na 90C in crknil.Flashau si je biose in prišel do lovdanja windowsov,dalje pa je resertiralo PC.Odnesel je PC na popravilo in te mu tam rečejo,da naj bi biu hin procesor,plata,grafična kartica,rami ter oba diska v škatli.Res ne razumem kak bi lahko vse crknilo a računalnik se normalno prizge samo Windowsou se nikakor neda inštalirat,ker nonstop vrne neko napako.Ni mi pa tudi jasno kako da ima hladen računalnik ko ga prizgem temperaturo kar 70C.Ali je možno da se je pokvaril senzor za temperaturo ali je res vse fuč?

bluefish ::

Kot prvo bi bilo fino vedeti, o kaki napaki se govori. In če je naredil flash BIOS-a, potem se ni čuditi problemom. V tovrstnih primerih se naredi reset BIOS-a (Clear CMOS) in nič drugega.
Za karkoli več pa bi bilo dobro vedeti podatke o računalniku.

Opomba:
Potrudi se malo z oblikovanjem sestavka in občasno uporabi Enter, saj je v nasprotnem primeru besedilo tako zgoščeno, da ni veselja brati. In po uporabi ločila se naredi presledek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

samsung113 ::

Nisem še ravno navajen pisanja po forumih itd. ;).

reptilia ::

Če ne verjame da je res vse hin pa naj reče na servisu da pred njegovimi očmi dajo npr grafično v drug pc da se prepriča...
Forgive your enemies, but never forget their names.

FrancBula ::

Odnesel je PC na popravilo in te mu tam rečejo,da naj bi biu hin procesor,plata,grafična kartica,rami ter oba diska v škatli.

če je slika ob zagonu normalna grafična verjetno ni fuč.
disk 99% ni fuč!
za ostalo pa tudi dvomim

samsung113 ::

Mah te na servisu nimajo pojma!

Danes je šel po računalnik in ugotovil, da grafična ni delala ker sploh ni serviser pravilno vstavil v matično ploščo. Diski delujejo normalno prav tako rami.. Še nategnili so ga da je matična plošča hin in je dal 50€ za novo!

FrancBula ::

kaj sem ti rekel?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518004 (6750) solatko
»

Kaj je crknilo, plata ali procesor?

Oddelek: Strojna oprema
262334 (1552) Pyr0Beast
»

Pomoč pri reklamaciji !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
342626 (1906) solatko
»

RAčunalnik se samodejno restarta!

Oddelek: Pomoč in nasveti
251811 (1347) maxsustar
»

Mrtev računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
251443 (1177) Yohan del Sud

Več podobnih tem