» »

zakaj mi slika izcentrira?

zakaj mi slika izcentrira?

Neo32 ::

Mam monitor Samsung SyncMaster 755DF(X) in kakdar kol se monito prizge, ali zamenja resolucijo ali osvezevanje (ko recimo ugasnes full screen spil in pododbno) Se mislika na monitorju premakne ven iz centra v levo ali v desno kukr ma dan.

V cem je vzrok tega?

Hvala za odgovore!!
Neo32 (c)

LeQuack ::

Imam Samsungov SnycMaster 959NF in imam isti problem, ki mi gre ze posteno na zivce, ker namest de bi uzival ob tem ko si enga sprasil v UT mores raj sliko spet nastelat. APN.
Zanima me ce je avtor zgornjega sporocila ze najdu resitev al pa ce ma kdo drug kej informacij o temu. Moj star 15" je sicer noname in se ga bi sramoval se prodajalec burekov na bavarcu vendar vsaj tega ni delov.

TESKAn ::

V monitorju so shranjene različne nastavitve za različne resolucije& osveževanje. Tako da ko enkrat nastaviš sliko pri neki resoluciji in osveževanju, bi pri taki res. in osveževanju mogla bit zmeraj vredu. Po moje bi bila rešitev da nastavita frekvenco monitorja tako, da je povsod enaka - recimo 100 Hz pri vseh resolucijah.

In ko vklopiš monitor, recimo zjutraj ali potem, ko nekaj časa ne deluje, rabi nekaj časa, da se ogreje in se slika poštima. Tako da edini nasvet je, da se monitor zjutraj vklopi in zvečer izklopi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

LeQuack ::

Ja tud ko sm zdej ene stare poste gledu sm vidu de je mel en podobne težave in de se more slika najprej ogret. Ampak eni s tem baje nimajo težav (?). Poleg tega je se zmer cudno to premikanje slike ko preides iz recimo full-screen spila ko je monitor ze ogret, ce nej bi ble te nastavitve shranjene (res je de se ponavadi spremeni samo pozicija in zoom ne pa tud rotacija in podobno).
Nekdo je tud reku de nej trinitron monitorji s tem ogrevanjem ne bi mel problemov.

Link
Tuki so se dost razpisal o tej temi, sicer na ilyama monitorje. Kot zgleda je to vse odvisno od monitorja do monitorja in da so nekateri to celo reklamiral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Neo32 ::

LeQuack: ne na zalost mi se ni uspel postimat problema, spraseval sm enga serviserja pa ni imel pojma kako bi to resil. Sj ko je bil monitor nov je blo vse u redu, samo ne vem kaj se je zgodilo da se je to zacelo pojavljati, sicer je to napaka monitorja, ker ima monitor sam spomin za sliko, in naj ne bi bil vzrok driverji za kaksno drugo komponento. Morm se enkrat poslat mail Brane2-tu pa ga mal povprasat, on je baje majster za te monitorje, TV-je in podobne katodne zveri.
Ce resim tezavo, ti povem resitev tega problema.:)
Neo32 (c)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igranje iger na 55inch TV

Oddelek: Igre
192303 (1406) Ghost007
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525179 (3450) Pyr0Beast
»

TV-out istocasno

Oddelek: Kaj kupiti
292040 (1540) Kawl6
»

Radeon 8500

Oddelek: Strojna oprema
111316 (1036) meacho
»

Piskajoč monitor

Oddelek: Strojna oprema
201778 (1487) ali3n

Več podobnih tem