» »

Piskajoč monitor

Piskajoč monitor

AtaStrumf ::

Mam doma Samsunga starga cca 2 meseca in od prvega dneva dalje mi hudič, ko je ugasnjen začne po kaki minutki piskat in ne neha dokler ga ne prižgem oz čist ugasnem (gumb na monitorju da lučka ugasne). Piskanje je komaj slišno, visoke frekvence, a zjutraj ko se zbudim ga še kako slišim. Mislim, da postaja s časom glasnejše a ne v neskončnost, le so neke zmerne mere. Slišim tudi nekakšno pokanje vsake toliko časa a ga ponavadi precej hitro ugasnem, da mi ni treb nič od tega poslušat, me pa precej žre kaj bi to bilo. Gre za monitor Samsung 959NF (19" trinitron). Sem spreminjal že vse možne nastavitve (resolucija, frekvenca) degaziral, a prav nič ne pomaga. Vedno znova začne hudič piskat. Kaj bi to lahko bilo? Drugače dela popolnoma brezhibno. Skrbi me predvsem da mi bo enega lepega dne meni nič tebi še manj crknil in po možnosti znotraj 5 minut po izteku garancije.

Glihkar sem ugotovil, da nekaj brni noter tudi med delovanjem (a povsem drugače) a ker imam preglasen račualnik tega ne slišim in me ne moti.

Highlag ::

Napajalnik ti brenči. Proti temu ne moraš narediti nič, razen če ga zamenjaš. (Monitor)

Če je monitor v stand-by u je napajalnik še vedno pod napetostjo tako da brenči.

Han ::

Hja, "mal dnarja, velik piskanja." :P

Imam 17 palčnega Samsunga (1 leto) in ViewSonica (5 let). Prvi neznosno piska, drugi je pa neslišen. Oba sta diamondtronca.

AtaStrumf ::

A je to kaj narobe? Mi bo zato hitrej crknil, se da to reklamirat? Enkrat sem ga že menjal ker je imel rumen sij v enem kotu in sem dobil novega, samo ne samo drugega ampak prav nov model, ki je že na prvi pogled poslabšan. Kot prvo stari model ni prav nič piskal, kot drugo je imel 100x boljšo geometrijo (nič popravljanja in vse je bilo perfektno, tega sem štimal 100 let, da je kolikor toliko v redu), tretjič je imel ločljiv D-Sub kabel (ta ga ima vgrajenega) in četrtič je imel še BNC priključke, ki jih ta nima, pa še začuda je bil v večji škatli. Tako, da so pomoje korejčki kar orenk zracionalizirali stroške pri tem novem modelu.

Arrivo ::

Nesi monitor zamenjat...

To da piska ni rečeno, da je vzrok samo v napajalniku .
Verjetno se nepravilno prazni kakšen RC člen, ki tudi potem, ko izklopiš monitot ostane v neprimernem potencialu...

AtaStrumf ::

A lahko mal razložiš za kaj tu gre, kaj je RC člen? Ko ga dam v stand-by, se pravi ko ugasnem računalnik (ne monitor, ta gre samo v stand-by) piska, če pa ugasnem še monitor ( na gumb; ne rabim ga fizično izštekat), pa neha piskat in to takoj.

Han ::

Kot si že sam ugotovil, Korejčki vgrajujejo vse več cenenih komponent. Moj Samsung je pravzaprav narejen za firmo Dell, ki načeloma še nekaj da na kvaliteto. No, slika je kar dobra, v mirovanje pa ga ne dajem, ker so mi živci dragoceni...

Če lahko, zamenjaj monitor za drugo firmo. :\

Daedalus ::

Nesi monitor zamenjat. Meni je tak piskal nov Hyundai DeluxScan - sam ne dolgo:| . Po kakem tednu je šla vertikala, pol sem pa dobil drug monitor, ne piska, pa v redu dela že dve leti:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

AtaStrumf ::

Daedalus si dobro prebral kakšno piskanje imam jaz? Če ne daj še enkrat preberi moj prvi post in mi povej, če je bilo tvoje isto. Se mi zdi zadnje čase, da je ko ga prižgem tudi bolj svetel kot potem ko se "ogreje" ali kar koli še že zgodi njim. Ni mi preveč všeč vse skupaj. Bi skor raj razkiral še eno malenkost zraven za SONY-ja 19" s sicer slabšo elektroniko a sigurno boljše kvalitete. Pod 19" ne morem več, sem se že preveč navadil :(

TheJack ::

Hja, meni monitor (Samsung SyncMaster 700NF) brenči stalno ko je prižgan. Kolikor mi je do sedaj uspelo ugotoviti, piska napajalnik. Monitor sicer dela v redu že več kot eno leto. Sem imel priložnost videti še dva identična modela, ki sta tudi oba brenčala. Samsung pač špara tam kjer ni treba. Hudičevo zoprno. Se bom pozanimal pri kakšnem štromarju, če se da zadevo kako utišati.

AtaStrumf ::

Zanimivo meni pa piska in ne brenči ko je ugasnjen, čeprav nekaj komaj slišnega (če daš uho čist zraven) se sliši tudi ko je prižgan. Očitno res velja mal denarja, velik muske :(

Boky ::

Kolegu,ki je tudi nabavil Samsunga 959nf, monitor pravtako piska, ko ugasnes racunalnik. Zgleda, da ti monitorji pac taki so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

jlpktnst ::

hmja, moj samsung 957 tudi brenči, vendar le pri določeni resoluciji in osveževanju (??) pa še to le za ene par sekund ... Se pa ne sekiram, če crkne je tako v garanciji-
LP

Sims ::

Mam Samsung SyncMaster 755dfx. Vsake tolko časa začne brenčat z visoko frevenco. Ugotovil sem, da ko brenči, brenči pri 85HZ in če je na zaslonu čisto bela slika. Če so temne barve ne brenči, pa če dam na 100HZ tudi ne brenči.
Ni pa to tako pogost pojav, da bi me pretirano motlo. Med stanjem pripravljenosti pa dela normalno. Baje, da za moj problem ni rešitve...(mi je en štromar razlagal, pa sem pozabo izraz za del, ki to povzroča)

pivmik ::

Imam SAMSUNG SyncMaster 957DF 19" in najraje bi dal brata kastrirat ker me je prepričal da kupim to sranje.
-Brni mi ves čas(ko je vžgan)

-Če imam odprto okno in je sončno vreme se ne vidi skooraj nič tako da je treba zapret polkna

-Monitor privalči(oz, ni imun na) umazanijo. Samo takgeš ga pa se fejst pozna lisa, pri tasterem si lahko sral po nejm pa se je lepo vidlo.

-Kar nekaj časa po nakupu je smrdela cela soba zaradi monitorja, kot dabi se kakšna plastika v nejm kurla, sedaj vonj ni tako močan ali pa sem se navadil nanj

Žive smeti, raje imam DOBER 17" kot pa slab 19", ker tako ali tako za gledat filme je premajhen, za delat na računalnik pa je prevelik, pa še PREVEČ prostora zavzame!
Proklet moj brat in SAMSUNG!
LP, Gregor GRE^

AtaStrumf ::

Tole piskanje se pa zgleda pojavlja v vseh možnih oblikah. Jaz zaenkrat ne bom pretirano paničaru, ker imam še skor en let garancije, samo kurc k ne veš kdaj misl rip-nit. Po možnosti prvi dan po izteku garancije, pa še prevažat ta 19" kup plastike ni glih mala šala, sploh če si brez avta kot jaz in si še od drugih odvisen.

GRRR, GRRR.

AngelOfDeath ::

Zlato pravilo pri nakupu računalniškega monitorja:
Monitor naj deluje vsaj 30min da vidite če se pojavijo kakšne napake. Preden ga kupite.

ali3n ::

...očitno imam jaz srečo????:D
- moj Samsung 959NF ne brenči, ne brni, ne renči, ne smrči... skratka pol leta dela kot urca.
Sm ga priporočal kolegu, ga je kupil kak mesec nazaj in tud on je zelo zadovoljen z njim!!?!!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

MadMax ::

AtaStrumf:ker imam še skor en let garancije
Monitor imas dobra 2 meseca, pa pravis, da imas se skor 1 leto garancije???
Kje za vraga si ga pa kupil?
Samsungi imajo namrec 3 leta garancije.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

AtaStrumf ::

A 3 leta praviš? Nisem vedel. Kupil sem ga pri PCX-u. Si siguren da ma 3 leta???

Drugače, pa se 100% strinjam z zlatim pravilom, samo ga je v praksi zelo težko izvajat.

ali3en a maš BNC priključke in ločljiv D-Sub kabel al ne; pa povej mi še, če tudi tebi slika pade ko se monitor ohladi in pol počasi zleze nazaj v normalno pozicijo ko se segreva in če je slika takoj ob prižigu očitno svetlejša kot kasneje (fajn se vidi pri črni barvi). Pa k že glih tolk težim: na kolk maš naštiman Brightness/Contrast? Jaz imam trenutno 50/80.

ali3n ::

Sej ne težiš...>:D
Kabli + priključki: navaden + 1xUSB (onscreen kontrola, sam ne uporabljam, ker mam samo 2 USB izhoda na računalniku - glodalec + pljuvalnik.

Ko se ohladi (standby, al pa izklop), se ob ponovnem vklopu slika razleze. Na zgornji in desni strani štrli čez rob. Spodaj in levo je OK. Po parih minutah je slika ok.
Brightness/Contrast - 25/100; črna je črna, bela je bela.
Kupljen je bil maja letos - Gambit (EnaA)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525366 (3637) Pyr0Beast
»

Samsung 2232BW

Oddelek: Strojna oprema
222373 (1751) domen-
»

Piskajoč monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
131568 (1325) pivmik
»

SyncMaster 959NF Saga...

Oddelek: Strojna oprema
161291 (934) Bug
»

Samsung 757NF (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634683 (3698) Marjan

Več podobnih tem