Forum » Navijanje » Navijanje Celerona
Navijanje Celerona
Trojaner ::
Imam probleme s številom slik/s v 3D igrah. V računalniku je Intel Celeron 600 MHz in ATI Rage 128. Najprej sem predvideval, da je glavno ozko grlo grafična kartica, zato sem si sposodil Geforce 2 MX 400 in ugotovil, da stanje sicer se izboljša, vendar je še vedno skoraj neigralno. Rama imam 200 MB, in s tem ni problema. Najverjetneje je torej sedaj ozko grlo procesor, zato razmišljam o tem, da bi ga overclockal če se le da. S tem procesorjem nimam izkušenj pri overclockanju zato naprošam tiste, ki o tem kaj več vedo, da mi svetujejo, kako naj to naredim, da bo delovalo. Enkrat sem že na hitro poskusil "na blef" zvišati zunanjo frekvenco, vendar sem potem računalnik komaj spet obudil k življenju. Je tu kak trik? Hvala za nasvete!
LP
LP
perci ::
Trik je v tem, da prebereš članke, ali pa uporabiš search in izveš, da je potrebno povečat voltažo in izboljšat hlajenje. Sicer nam teh podatkov nisi dal, vendar sklepam, da imaš gor originalen cooler in da voltaže nisi spreminjal. Meni recimo dela c600 z gorbom in za 0,2V povečano voltažo na 927MHz.
Klemenn ::
jz mam isti problem...mam c 466 in mi na 525 začne štekat...vem da bo treba tut boljše hlajenje....sm mal se mi čudno k mi za 80mhz noče več delat....ker jz sem sm spremenu fsb iz 66 na 75...kaj bi moral tut voltažo povečat? kako pa to nardiš
HardwareMaster ::
ponavadi z jumperjem na plati ali na SLOTket-u, če ga imaš. Preberi navodila od plate.
jurcek ::
Folk jaz ma tud en problem z istim Celeronom 600! mam plato Chaintech pa ne vem ki naj nastavljam voltažo. V Biosu je ne morem nastavljat, na plati pa tud mislim da ni tega jumpera!je možno spremenit voltažo z kakim programčkom, kot je Eztune???? Prosim pomagajte mi, ker bom popeno s tem ko niam navitega procesora!
Sja, kak gre navijat MSI G-FORCE Mx 440???
Sja, kak gre navijat MSI G-FORCE Mx 440???
vito ::
Glede MSI GF4 Mx 440. Jast imam tud to grafikuljo in ti povem MSI je zakon. Poglej, Skup z grafikuljo si dobil tudi gonilnike. Ko se ti zažene autorun moraš namestiti: nVidia VGA Drivers ter nVidia Capture Drivers. Reboot.
Potem pa z desno tipko klikni na namizje in imaš tam meni MSI Clock,
ter nastavi Memori clock z 400Mhz na 466MHz
ter core Clock z 270 MHz na 310 MHz. Se karpozna izboljšanje.
Ps:. Kartica je pri tej frekvenci stabilna in ne rabiš nobenega dodatnega hlajenja. Ne odgovarjam za nobene posledice ali okvare na grafični kartici
Potem pa z desno tipko klikni na namizje in imaš tam meni MSI Clock,
ter nastavi Memori clock z 400Mhz na 466MHz
ter core Clock z 270 MHz na 310 MHz. Se karpozna izboljšanje.
Ps:. Kartica je pri tej frekvenci stabilna in ne rabiš nobenega dodatnega hlajenja. Ne odgovarjam za nobene posledice ali okvare na grafični kartici
QL!
Ja pa MSIjeva grafična niti ni bla draga!!! DAl sem 33k pa je!Pa še to samo zato, ker sem rabo račun za davčno...če nebi rabo bi ga dobo z računom za 31k!
Ej kaj mogoče ve kdo če gre navijat procesor s pomočjo eztune od gygabite?????In če gre lepo navijat???
Lahko z programčkom tudi upravljaš z voltažo???
Ker sem opazo da lahko pri MSIju za grafično celo neko voltažo gledaš pa mislim da tudi spreminjaš!!!
Ja pa MSIjeva grafična niti ni bla draga!!! DAl sem 33k pa je!Pa še to samo zato, ker sem rabo račun za davčno...če nebi rabo bi ga dobo z računom za 31k!
Ej kaj mogoče ve kdo če gre navijat procesor s pomočjo eztune od gygabite?????In če gre lepo navijat???
Lahko z programčkom tudi upravljaš z voltažo???
Ker sem opazo da lahko pri MSIju za grafično celo neko voltažo gledaš pa mislim da tudi spreminjaš!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurcek ()
Te si pa malo več plačal od mene!:))) Jaz sem si mislo najprej kupit radeona 7500 pa bi dal za njega nobvega 22500!
EJ veš za koga ko ma chaintech plato??? ČE ne vem kak v biosu clockat!Če je nekak čudno nareto!
EJ veš za koga ko ma chaintech plato??? ČE ne vem kak v biosu clockat!Če je nekak čudno nareto!
Daniel ::
No meni se pa kar neke čudne napake pojavljajo ob zagonu xp-jev (BSOD - irq not less or equal ali pa kake podobne ) če celeronu 600 na Be 6-|| dvignem fsb in voltažo. Zanimivo je, da je Win2000 in Win ME deloval normalno na 963 Mhz. Mogoče kdo ve kaj bi lahko blo narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4986 (3825) | mihamedo |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11379 (7717) | Spajky |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2164 (1628) | OwcA |
» | navijanje celerona 600Oddelek: Navijanje | 1259 (1047) | XPSISTEM |
» | HELP!!! Celeron 600 SL4NX (prava verzija za OC) problemOddelek: Strojna oprema | 1657 (1487) | Znida |