» »

a bo delala vista ultimate 64 bit na tem prenosniku?

a bo delala vista ultimate 64 bit na tem prenosniku?

svetetko ::

pozdravljeni!
kolegica je pravkar kupila prenosnik: http://www.mimovrste.com/artikel/275015...
jst naj bi ji pa zdj inštaliru OS. trenutno mam doma sam xp sp3 ter visto ultimate 64 bit. rekla je, da si želi visto in zdj me zanima, če se sploh splača tole visto inštalirat, al ji rečem da mal počaka, pa ji home premium 32 bit gor vržem (ko dol potegnem)?

opeter ::

Eno je želja, drugo pa je realnost. Seveda ji lahko naložiš ilegalni OS brez prave licence... to je tvoja stvar. Zakaj pa ni kupila prenosnik takoj z Visto? Saj je imela to kot možnost ob minimalnem doplačilu?

Ubuntu bo ravno pravšnji zanjo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

blackbfm ::

Vista bo delala. 64bit nima smisla na taki konfiguraciji, kar 32 ji daj gor KO DOL POTEGNEŠ.

Mavrik ::

Inštaliraj ji tisto za kar ma licenco. Ne boš šao verjetno nekomu drugemu inštalirat nelegalnih programov na računalnik a ne?
The truth is rarely pure and never simple.

Buggy ::

blackclw: cisto tako me zanima zakaj naj bi bila 32bit VISTA boljsa pri tej (ali pa kateri koli) konfiguraciji kot 64bit?
...ajde ce je kaksna eksotika (starejse komponente) in je znan problem z 64bit driverji (kar mocno dvomim) potem ze... da pa ze v startu odsvetujes 64bit mi pa ni jasno.
Po mojih izkusnjah je na istem HW-ju 64bit VISTA bila dosti bolj stabilna in neproblematicna kot 32bit.

blackbfm ::

Nič ne pravim da je boljša/slabša, samo glede na to da ima manj kot 3gb rama ji 64 bitov čisto nič ne pomaga. Je prej dodatna ovira za kompatibilnost..neveš kaj vse bo gor priklapljala in kakšne programe bo uporabljala.

tattoo ::

To z rami pa mi deluje, ko neka neumnost, po mojih izkušnjah sodeč. Jaz imam 2gb rama in mi deluje 64 bitna različica hitreje in bolje kot 32 bitna.

tattoo ::

Glede kompatibilnosti? Ti misliš, da 32 bitni programi ne delujejo na 64 bitni Visti, ali čemu si napisal to?

bluefish ::

lahko brez problema namesti 64bit varianto, vendar je res popolnoma vseeno. 64bit pri nekaterih bolj eksotičnih komponentah in naprav pesti odsotnost gonilnikov. Sicer precej redko, pa vseeno. Prav tako so lahko muhasti nekateri redki programi. Drugače pa je čisto ok in pri nekaterih opravilih deluje celo bolje.

klinker ::

Glas za 64bit visto.
Frend ima HPjev laptop z skoraj istim hardwarejem in mu 64bit dela precej lepse od 32bit,tako da al visto 64bit,al pa XP ;)

ABX ::

Će ji ne boš uredil licence slej ali prej se ji bo zaklenil računalnik, seveda te ne bo poklicala ko bo dobila opozorilo ampak ko bo prepozno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

TOP ::

ABX ne tvezi neumnosti,ti veš da obstaja rešitev zato,zakaj potem bluziš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

kurjač ::

Črne verzije ne nalagam nobenmu več, ker se moram pol še s tem zafrkavat. Če kupiš okna za recimo 5 let imaš strošek manjši od 2 evra na mesec. Zdej če nisi sposoben za en kofe na mesec pršparat si pa res en revež.

Mimogrede na bolhi najdeš licenčno že za 60 evrov.

ABX ::

ABX ne tvezi neumnosti,ti veš da obstaja rešitev zato,zakaj potem bluziš.

Rešitve so vedno, ampak vem kako konča ko dobi PC en laik.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP pro 32 ali 64 bit

Oddelek: Operacijski sistemi
183445 (2774) Dr_M
»

vista 32 bit ali 64 bit

Oddelek: Operacijski sistemi
102719 (2237) clix