» »

4GB rama v win XP 32 bit

4GB rama v win XP 32 bit

tilinho20 ::

Kako se nastavi v win xp (32 bit verzija), da zazna 4gb rama, ker trenutno mi javlja samo 3.25 gb or 3 gb prosto. hvala

Rotaidal ::

Ne gre, rabo boš 64 bit xp.

opeter ::

To je maksimalna količina, kolikor ti prepozna. In konec. Lahko sicer dodaš v boot.ini /PAE in /3GB ukaze, ampak to ne bo nič bistvenega spremenilo.

Za popoln izkoristek rabiš Windows XP 64 ali Visto 64 (priporočam slednjega) ali pa 64-bitno verzijo Linuxa (npr. Ubuntu, SUSE itn.)

Ubuntu 7.10 AMD64
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Iztok Smolic ::

Četudi nimaš 64 bitnega procesorja deluje 64 bitni OS ?
-----------/------------

blackbfm ::

Ne. A ni logično :)

Kater procesor pa maš? Mislim, da so zadnje 2 leti itak vsi 32 in 64bitni, tako da če si ga kupil v tem roku imaš verjetno 64bitnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

OmegaBlue ::

ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

krneki0001 ::

Danes sem se nasmejal, ko mi je en osebek začel razlagat, da so s service packom 1 poštimal, da vista ultimate 32 bit dela normalno z 4Gb rama. Seveda, sem mu povedal da vista busines tudi in da tako busines kot ultimate vidita samo 3.25Gb rama, pa je takoj začel razlagat, da to pa ne, da ultimate vidi celih 4Gb, busines pa sploh ne dela na 4Gb rama. Pač sem si mislil svoje in nehal debatirat, ker jaz pa itak nimam pojma o računalnikih.

ender ::

opeter: /3GB nima veze s tem, koliko RAMa vidi sistem (poveča samo količino RAMa, ki jo lahko uporablja posamezen proces), /PAE je pa XP SP2 onesposobil zaradi nekompatibilnosti celega kupa gonilnikov.

3,25GB za 32-biten sistem sploh ni tako malo, ponavadi je ta številka okoli 3GB, če nimaš sreče pa še nižja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

patron ::

Danes sem se nasmejal, ko mi je en osebek začel razlagat, da so s service packom 1 poštimal, da vista ultimate 32 bit dela normalno z 4Gb rama. Seveda, sem mu povedal da vista busines tudi in da tako busines kot ultimate vidita samo 3.25Gb rama, pa je takoj začel razlagat, da to pa ne, da ultimate vidi celih 4Gb, busines pa sploh ne dela na 4Gb rama. Pač sem si mislil svoje in nehal debatirat, ker jaz pa itak nimam pojma o računalnikih.

Po SP1 za Visto mi vista pokaže 4GB rama. Oz vsaj tam če klikneš na Moj računalnik/lastnosti. Drugi programi zaznajo 3,25. Mogoče je ta tvoj kolega mal to pomešal. Sicer je pa falil da business sploh ne dela...
 Vista 4GB RAM

Vista 4GB RAM

krneki0001 ::

Jaz imam 64 bitno visto, ker imam 8Gb rama, tako da niti ne vem, koliko kaže 32 bitna vista.

A score imaš pa 5.6 zarad proca? Jst imam E8400, pa imam zarad proca 5.8, drgač ostalo pa vse 5.9.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

32-bit Vista SP1 vidi kompletnih 4GB RAM. Kar je super, ker sedaj povprečni uporabnik ne bo takoj ves jezen vračal kompa nazaj v trgovino, ker so mu dali "samo" +/-3.5GB RAM. Še vedno pa lahko uporablja samo toliko (enako) RAM, kot 32-bit Vista brez SP1 ali 32-bit WinXP, ki ne vidi vseh 4GB.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

frudi ::

Kolikor vem, so v 32-bit Visti s SP1 spremenili samo to, da izpiše 4 GB rama, če ga je toliko vgrajenega. Uporablja ga še vedno samo 3.25 GB.
Neumen, ali pa genialen 'popravek'... odvisno, ali so si ga zmislili managerji, ali pa programerji :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Iztok Smolic ::

Se pravi Core2 Duo z 4GB rama na 64 bitnih Winsih nebi smel bit problem?

Kako pa je potem z porabo teh ramov, mislim za programe ki so 32 bitni? V čem pridobiš (multitasking?)?
-----------/------------

blackbfm ::

32 bitni programi ne morjo izkoriščat več kot 4 gb rama (teoretično, praktično okoli 3 gb) tudi na 64 bitnem sistemu. Pridobiš kakšen procent na hitrosti in to je to.

borchi ::

> Se pravi Core2 Duo z 4GB rama na 64 bitnih Winsih nebi smel bit problem?

tudi čipset na plati mora bit "64bit". na intel 945 in nižjih chipsetih ne boš videl 4GB.
l'jga

patron ::

Jaz imam 64 bitno visto, ker imam 8Gb rama, tako da niti ne vem, koliko kaže 32 bitna vista.

A score imaš pa 5.6 zarad proca? Jst imam E8400, pa imam zarad proca 5.8, drgač ostalo pa vse 5.9.

Od proca skor mam 5.9. 5.6 pa je zaradi ramov.

ssitcm ::

Tu http://www.dansdata.com/askdan00015.htm je vse razloženo. (Kriv je stari dobri PC DOS).

Jst ::

Stvar je taka.

32 bitni OS lahko naslovi 2 na 32 bitov. In če imaš 4 GB rama moraš od tega odšteti še naslovni prostor za miško, grafično in vse naprave, ki jih imaš v računalniku. Zato 32bitni winsi prikažejo okrog 3.2GB rama.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8920362 (10447) bobi1992
»

Windows 7 32bit vs. 64bit

Oddelek: Operacijski sistemi
397082 (6190) Blisk
»

Pomoc pri nakupu novih ramov.

Oddelek: Kaj kupiti
7938 (745) atomc
»

vista 32 bit ali 64 bit