» »

OpenOffice - Napaka pri številčenju v Writer-ju

OpenOffice - Napaka pri številčenju v Writer-ju

minicooper ::

Pozdravljeni,

Imam problem, katerega sem opazil včeraj pri urejanju dokumenta v Writer-ju.
OpenOffice uporaljam že dolgo, od verzije 1 naprej. Trenutno imam nameščeno zadnjo verzijo št. 3.0.1.
Osnove Offica kar dobro poznam, vendar tega problema žal še ne znam rešiti.

Če želim pri nekem dokumentu oštevilčiti strani, mi tega ne naredi tako , kot včasih s številkami, ampak mi vnosu "Noge" izpiše besedilo namesto zaporedne številke strani.

Primer: Menijska vrstica: Vstavi - Noga - Polja - Številka strani; mi pri tem ukazu, ne izpiše zaporednega oštevilčenja strani, ampak mi na vseh straneh napiše enako - Številke strani!
Če v padajočem izboru Polja izberem - Število strani mi izpiše - Statistika.

Podobno se dogaja tudi z "Glavo" ; Vstavi - Glava - Polja - Datum: mi ne izpiše le tega z številkami kot mi je vedno da sedaj, ampak mi izpiše z besedo: Datum(fiksno).

Kaj je za narediti, ničear nisem nastavljal, praktično je vse na privzeto.

Zanimivo je tudi to, da mi je vse stare shranjene dokumente spremenilo na zgoraj opisani način, tako glavo kot nogo, pa čeprav nisem urejal niti kar koli spreminjal le teh (sploh jih nisem že dolgo gledal, do danes seveda!).

Sem preveril tudi že v Pomoči za O.O. a nisem našel nič takega kar bi lahko bilo (npr: Oblika - stran; Orodja - Ošteviččenje, itd...)

Prosim vas za pomoč, saj bi nekatere dokumente moral dokončati, drugače bom moral vse "peš"!

Hvala in lp,

minicooper ::

Problem rešen, v Open Officu je ta zadeva sila preprosta, samo pogruntati jo je treba.

Za menjavo izpisa oštevilčenja, oz. izpisa zgoraj omenjenega, je potreben samo pritisk kombinacije tipk Crtl + F9.

Z vsakim pritiskom se menja prikaz - enostavno se z miško postaviš na nogo ali glavo in pritisneš tipke.

Upam, da bo to komu v pomoč!

Lp,

dëych ::

V dokumentu imam 10 slik in vsaka slika ima svoj napis (Izberem sliko, klikem na Vstavi in nato Napis)...sedaj bi rad, da bi trem slika dodal neko zaporedno oštevilčenje:

Slika 1: bla bla bla
Slika 2: bla bla bla
Slika 3: bla bla bla
Slika 4a: bla bla bla
Slika 4b: bla bla bla
Slika 4c: bla bla bla
Slika 5: bla bla bla
Slika 6. bla bla bla

Kako lahko to dosežem v OO Writerju?

Dejan99 ::

Mam tut en problem. Kaj moram nardit, da se mi številke strani izmenično poravnajo, enkrat levo, drugič desno, itd..? Tako kot je v knjigah.
Mam pa oo 3.0.1. Help :|

WarLord11 ::

Hvala za informacijo resno mi je pomagala pri izdelavi semarske.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitstamp - čakanje na potrditev računa

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
296925 (4859) Ganon
»

Word 2010 - bibliografija in sklici

Oddelek: Programska oprema
61767 (1701) nightbird
»

LaTeX ŠuMnIkI

139876 (7953) jocosim
»

Ms word problem

71865 (1496) Ramon dekers
»

Microsoft Word 2003,kako sliko zraven texta?

153174 (2994) Racunalnik

Več podobnih tem