Forum » Pomoč in nasveti » Težava z zvočno kartico
Težava z zvočno kartico
sanny86 ::
Pozdravljeni.
Sem čisto nov tu gor, tako da vas najprej vse skupaj lepo pozdravljam.
No, če se kar lotim svojega problemčka, namreč pred nekaj dnevi sem domov dobil nov računalnik:
- Tip in hitrost procesorja: Intel Dual Core E1400, 2.0Ghz
- Velikost delovnega pomnilnika: 2GB, DDR2
- Velikost trdega diska: 250GB Sata2
- Grafična kartica: Samostojna, Nvidia Geforce 9400GT, 512MB
- Optična enota: DVD-RW
- Priklopi: 2xUSB 2.0 spredaj, 4xUSB 2.0 zadaj, VGA Out, DVI Out, Mrežna kartica 10/100, Priklop za zunanje zvočnike, mikrofon in tretjo zvočno napravo
Okey, stvar je zdaj ta, da ko sem namestil vse driverje, katere sem dobil na CD-jih zraven in jih nato tudi updejtal, je delovalo vse normalno, razen tistega dela, kjer piše, da imam priklop za mikrofon in tretjo zvočno napravo. Na sprednji strani računalnika imam "front panel", z dvema USB priključkoma in priključkoma za mikrofon ter slušalke, toda slušalke tam spredaj vklopljene ne delujejo, USB priklopi pa delujejo normalno.
Sem se probal malce poigrati z nastavitvami programčku "Realtek HD Audio Manager" in tam sem našel
to slikico,
toda kompjuter se na "front panel" enostavno ne odziva...
Ideje? O.o
Sem čisto nov tu gor, tako da vas najprej vse skupaj lepo pozdravljam.
No, če se kar lotim svojega problemčka, namreč pred nekaj dnevi sem domov dobil nov računalnik:
- Tip in hitrost procesorja: Intel Dual Core E1400, 2.0Ghz
- Velikost delovnega pomnilnika: 2GB, DDR2
- Velikost trdega diska: 250GB Sata2
- Grafična kartica: Samostojna, Nvidia Geforce 9400GT, 512MB
- Optična enota: DVD-RW
- Priklopi: 2xUSB 2.0 spredaj, 4xUSB 2.0 zadaj, VGA Out, DVI Out, Mrežna kartica 10/100, Priklop za zunanje zvočnike, mikrofon in tretjo zvočno napravo
Okey, stvar je zdaj ta, da ko sem namestil vse driverje, katere sem dobil na CD-jih zraven in jih nato tudi updejtal, je delovalo vse normalno, razen tistega dela, kjer piše, da imam priklop za mikrofon in tretjo zvočno napravo. Na sprednji strani računalnika imam "front panel", z dvema USB priključkoma in priključkoma za mikrofon ter slušalke, toda slušalke tam spredaj vklopljene ne delujejo, USB priklopi pa delujejo normalno.
Sem se probal malce poigrati z nastavitvami programčku "Realtek HD Audio Manager" in tam sem našel
to slikico,
toda kompjuter se na "front panel" enostavno ne odziva...
Ideje? O.o
- spremenil: sanny86 ()
sanny86 ::
Ja zato ker nimaš priklopljeno na matično ploščo da bi delovalo.
Hmm, nimam priklopljeno na matično ploščo? Kako pa to stvar priklopim potem?
Veeem, malce začetniška vprašanja ampak pač.. Nisem nek težki maher za računalnike.
:)
solatko ::
Na nekaterih MSI ploščah ne dela istočasno front panel s priklopi zadaj. Dobro preglej navodila matične plošče. Če si kupil sestavljen računalnik, je sigurno priklopljeno prav, saj če v nadzorni plošči zvočne kartice izklopiš zadnji izhod, deluje sprednji, oba skupaj pa ni variante (vsaj v visti, za XP-je ne vem, ker nisem poizkusil).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop pinovOddelek: Strojna oprema | 1253 (832) | fruc900 |
» | HP Elite 510-fr nadgradnja grafične karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 1133 (901) | dc10 |
» | USB 3.0 BRACKET ki ima drugačen izhod kot USB 2.0Oddelek: Pomoč in nasveti | 2509 (2106) | WinXP |
» | V čem je razlika med AC 97 in HD AudioOddelek: Pomoč in nasveti | 2287 (1659) | PrihajaNodi |
» | Vhod za slušalke spredaj na PC-ju ne delaOddelek: Zvok in slika | 3865 (3632) | mit3k |