» »

System Boot Fail

System Boot Fail

Kristjan15 ::

Pozdravljeni!
Pred kratkim sem začel navijat procesor. Začetna frekvenca je bila 2.8 ghz, navil pa sem ga na 2.94 in je delovalo vse kot treba.
Pri 2.95 ghz pa pokaže ime matične plošče ( ASUS M2N-SLI ) nato pa se pojavi črn zaslon in piše Warning: System boot fail.
Mislite da sem procesor preveč navil?

Pozabil sem napisat za kakšen model procesorja gre:
- AMD Athlon 5400+x2 dual core, 65 nm tehnologija

drzni86 ::

pozabil si tudi napisat kakšne rame maš, kakšen napajalnik maš, kaj si v biosih spreminjal... :)

Right..
imam 3 gb rama, 1 gb je od firme OCZ, ostala dva giga pa sta mushkin ( nimam dual channel)
Napajalnik pa je 550 W.
V biosu sem spreminjal le fsb ( iz 200 na 210 )

aha... ja jst sm mel zlo podoben problem in krivec je bil napajalnik! Tko da bi jst na tvojem mestu poizkušal z menjavo napajalnika!
No najprej probi vzet vn tisti ram od OCZ in probi samo z mushkin ki je (sklepam) 2x1gb kit (se pravi dve popolnoma identični ploščici kupljeni v kompletu)... če bo problem isti probaj sam z eno ploščico oz. sam z OCZ-jem!

Pol pa poročaj!

slowie ::

Mogoče bi tudi poskusil nazaj "odviti" CPU, in če dela v redu, potem po moje ni kriv napajalnik.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

Mogoče bi tudi poskusil nazaj "odviti" CPU, in če dela v redu, potem po moje ni kriv napajalnik.

Jah nevem... v mojem primeru je računalnik na privzetih nastavitvah biosa delal čist okej, ko pa sm ga navil (govorim o dvigu FSB za 5-10 mhz) je sistem postal zelo nestabilen... Štekanje v biosih, pred prihodom v OS... vse je blo narobe! Ko pa sem zamenjal napajalnik sm ga brez problema dvignil iz 3.16 ghz na 4 ghz!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drzni86 ()

slowie ::

@drzni86: koliko moči je pa dajal tvoj prejšnji napajalnik? Ker meni se zdi 550W čisto dovolj...
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

Hvala vsem za odgovore. Najprej bom probal samo z mushkin rami, če nebo delovalo pa bom probal z drugim napajalnikom.
Bom poročal kako bo!
Lep pozdrav in HVALA VSEM ZA ODGOVORE

Sem odstranil OCZ ram in še vedno javi napako, probal sem tudi z drugim napajalnikom (580W), ampak se težava še vedno pojavi.
Je mogoče kriva voltaža?
Ker mam narihtano na auto in bi mogoče moral sam narihtat?
LP

koliko moči je pa dajal tvoj prejšnji napajalnik? Ker meni se zdi 550W čisto dovolj...

ma problem je bil v okvarjen napajalniku ne pa prešvoh... prej sm mel 550W in sistem se je sesuval že na privzetih vrednostih... pol sm pa zatlažu not enga 420W, ki sm ga mel glih pr roki in z njim brez problema navil za 25%!

aja Kristjan: probi naštimat v biosu voltažo ramov na tako kot je privzeta za tiste rame ki jih maš not! To ti piše gor na ploščicah rama.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drzni86 ()

Bom probal :D

Voltažo ramov sem nastavil na 1.80, in še vedno piše system boot fail, če dvignem fsb iz 210 na 211 :D. Kaj pa če spremenim voltažo procesorja? Bi to mogoče pomagalo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

**System boot fail**

Oddelek: Pomoč in nasveti
11712 (637) 333333
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764705 (3569) Pyr0Beast
»