Forum » Pomoč in nasveti » Problem v ATI 4850???
Problem v ATI 4850???
sadika ::
Lp!
Pred kratkim sem si kupil nov računalnik in sicer:
Gygabyte AM2+
AMD Phenom X4 9950 2.6Ghz AM2+BOX Black Edition
RAM DDR2 2x 2GB PC2-6400 800MHZ, XTC Hladilnik
ATI Club 3d PCI-e HD4850, 512MB GDDR3
Uporabljam OS Win XP service pack 3. Nalozil sem si par iger kot so bioshock, tiberium wars, red alert 3, call of duty 4,5.
Problem je pa v tem, da mi iz vsake igrice vrze ven po določenem času (vcasih tudi kar zablokira, pojavijo se sive vertikalne črte) in napise da je prislo do napake in potem okence "send error - dont send error"
Predvidevam da je grafična kartica, saj sem slišal za probleme te serije ATI-ja. Zdaj sem dal v CCC ventilator na 100% in mi še vedno vrze ven, mislite da je napaka kje drugje? Bi rabil kaksno dodatno hlajanje? Če, mi prosim dajte kaksen link kje lahko kupim?
Trenutna temperatura je 41° in imam ventilator na 100%.
Gonilnike mam verjetno zadnje saj sem sel na AMD stran.
Pred kratkim sem si kupil nov računalnik in sicer:
Gygabyte AM2+
AMD Phenom X4 9950 2.6Ghz AM2+BOX Black Edition
RAM DDR2 2x 2GB PC2-6400 800MHZ, XTC Hladilnik
ATI Club 3d PCI-e HD4850, 512MB GDDR3
Uporabljam OS Win XP service pack 3. Nalozil sem si par iger kot so bioshock, tiberium wars, red alert 3, call of duty 4,5.
Problem je pa v tem, da mi iz vsake igrice vrze ven po določenem času (vcasih tudi kar zablokira, pojavijo se sive vertikalne črte) in napise da je prislo do napake in potem okence "send error - dont send error"
Predvidevam da je grafična kartica, saj sem slišal za probleme te serije ATI-ja. Zdaj sem dal v CCC ventilator na 100% in mi še vedno vrze ven, mislite da je napaka kje drugje? Bi rabil kaksno dodatno hlajanje? Če, mi prosim dajte kaksen link kje lahko kupim?
Trenutna temperatura je 41° in imam ventilator na 100%.
Gonilnike mam verjetno zadnje saj sem sel na AMD stran.
- spremenil: sadika ()
Sem pogledal in imam catalyst version 8.6. Zdaj bom nalozil 9.2. Upam da bo. Se pravi, ti nimas nobenega dodatnega hlajenja?
BmN ::
9,2? ful slab gonilnik za 4850
kartica se ti verjetno pregreva, moji 4850 sta vsaka dosegli tud 110 stopinj!
kartica se ti verjetno pregreva, moji 4850 sta vsaka dosegli tud 110 stopinj!
Kateri CCC pa potem naj installiram? A bi mogoce bil problem tudi kje drugje? Zvocna? BmN, a maš kakšno hlajenje? Meni se grafična ne pregreva, mam nekje 50°.
Zdaj sem igral COD4 pa mi je freezno rac. v igrici, v zvocnikih pa nek cuden za usesa bolec zvok. Rac. sem seveda moral resetirat.
Zdaj sem igral COD4 pa mi je freezno rac. v igrici, v zvocnikih pa nek cuden za usesa bolec zvok. Rac. sem seveda moral resetirat.
RuskiSnajper ::
RAM
V COD4 ti po nekaj cajta freezne , slika zacne plesat , zvok pa se zacne ponavljat nonstop ...
To je bad ram , indenticen problem sem mel.
pomoje bos mogu ramu zvisat latence , ce pa ne bo slo pa jih daj u garancijo . morjo ti dat nove...
Drugac pa nebi skakal nekaj na koncem, uzemi memtest za CD , speci iso sliko , pa ga zazeni na zacetku boota , v biosu bos mogu nastavit da je CDROM first boot device , HDD pa second boot device , pol ti bo zagnalu pa pusti ene 15 min da testa (al pa cez noc po moznosti)
V COD4 ti po nekaj cajta freezne , slika zacne plesat , zvok pa se zacne ponavljat nonstop ...
To je bad ram , indenticen problem sem mel.
pomoje bos mogu ramu zvisat latence , ce pa ne bo slo pa jih daj u garancijo . morjo ti dat nove...
Drugac pa nebi skakal nekaj na koncem, uzemi memtest za CD , speci iso sliko , pa ga zazeni na zacetku boota , v biosu bos mogu nastavit da je CDROM first boot device , HDD pa second boot device , pol ti bo zagnalu pa pusti ene 15 min da testa (al pa cez noc po moznosti)
Hvala za informacijo. Bom pusto memtest kar cez noc, pa porocal kako in kaj.
Imel si prav, ni grafična, ampak rami. Memtest mi je najdel error. ;)
Imel si prav, ni grafična, ampak rami. Memtest mi je najdel error. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sadika ()
RuskiSnajper ::
sam useeno , ce kupis nove , glej da bos prav nastimo voltazo in latence , ce pa neves pa uprasaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Zvok in slika | 133633 (44112) | ferdo |
» | Battlefield 3- problemi!Oddelek: Igre | 1500 (1135) | kriko07 |
» | Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 6264 (5869) | solatko |
» | Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 28676 (12556) | erzy |
» | Računalnik mi crasha, Prosim pomoč !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (825) | Kenshin |