Forum » Omrežja in internet » problem z domačim omrežjem
problem z domačim omrežjem
cero ::
Stvar je taka, imam kabelski internet preko modema, ki je povezan z usb kablom na računalnik in stvar lepo deluje.Problem pa je nastal ko sem hotel narediti domače omrežje. Sta dva računalnika in oba bi rad priklopil na internet, torej sem kupil router ga priklopil na oba računalnika in na modem z mrežnimi kabli. Računalnika sta na lan1 in lan2 modem pa na wan.router je skonfiguriran da avtomatsko pridobi adreso in ima dhcp server. Računlanika se lepo vidita v mreži, tudi na obeh je dostop do interneta, celo MSN dela na obeh, ko pa hočem uklopit kamero ali pa jo uklopi nekdo drug je noče, tudi oddaljenega namizja ne morem dat ali pa kdo drug meni. Sumim da je kaj z nastavitvami routerja, samo ne vem kaj. Kako pa bi se stvar obnašala če bi dal povezavo z modemom na lan namesto na wan? Ponudnik interneta je pa gorenjski kabel in telemach Za vsakršnjo pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
LP cero
LP cero
cero ::
Aha hvala, kamere zdej delajo ampak windows remote asistance pa še vedno ne morem pripravit do dela? Kako bi pa to rešil?
bsslo ::
cero, si moral kaj klicati na Telemach, ko si priklopil router na modem? Ali ima Telemach omejitev samo na en računalnik (eno MAC adreso)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27883 (8749) | fpopla87 |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5239 (3645) | seba-beba |
» | Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2326 (2009) | andi5 |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3390 (3124) | barbara2 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |