» »

BrezŽični router kot sprejemnik

BrezŽični router kot sprejemnik

slemo ::

Sosed ima brezžični router, jaz pa sem v sosednji hiši in sem poizkusil s prenosnikom uloviti signal od njega, kjer ima postavljen brezžični router, a ne gre, ker sem malo predaleč.

Sem pa razmišljal če je možno uporabiti nek brezžični router kot sprejemnik signala, ker pač ima večjo anteno kot tisto, ki ima laptom integrirano.

Priklopil sem ga na moj laptop v moji hiši, kjer nimam interneta. Router sem povezal preko utp kabla v moj pc, tako da lahko pridem v nastavitve brezžičnega routerja, s tem routerjem pa bi rad ulovil in se povezal na on router, v sosedovi hiši, kjer ima internet in ima omogočen wlan in ga oddaja.

A je to sploh možno?

Lp
damjan

shinko ::

Mislim da bo to težko izvedljivo. Bol se ti splača da kupiš anteno ki bo ojačala signal od sosedovega routerja.

Lp

Ales22LJ ::

Ja kupšis anteno....... in kj potem se potrebujes zraven pri osebnem rac. ?

Pyr0Beast ::

Laptop naceloma sploh nima tako slabe antene.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

c00L3r ::

Sem pa razmišljal če je možno uporabiti nek brezžični router kot sprejemnik signala, ker pač ima večjo anteno kot tisto, ki ima laptom integrirano.

Nekateri routerji to omogočajo, nekateri ne. Zadeva se ponavadi imenuje "Client Mode". Obstajajo pa Access Point-i (izgledajo enako kot routerji) in med drugim omogočajo to, kar ti želiš.

_sem_ ::

Dobijo se zunanji WLAN USB ključki z malo boljšo anteno, lohk daš na zunanjo stran okna, po potrebi z USB podaljškom. Zna bit precej enostavneje. Načeloma je zraven omni antena, bi pa jo po potrebi lahko zamenjal z usmerjeno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen router za domačnadzorni sistem

Oddelek: Kaj kupiti
5695 (595) Yacked2
»

Wireless WIFI antena

Oddelek: Omrežja in internet
208324 (7563) hodor
»