» »

WD 3200AAKS Caviar SE16 Sata controller

WD 3200AAKS Caviar SE16 Sata controller

toxius ::

Pozdravljeni,
iščem samo controller za disk western digital 320 GB, WD3200AAKS.
Omenjeni disk mi je po parih izpadlih elektrike enostavno se prenehal odzivat, bios mi ga ne zazna več, tudi razna orodja, ki so mi že marskikateri disk prebrali ga ne zaznajo.
Glede na to, da je bil rabljen samo cca 6 mesecev predvidevam, da če bom zamenjal SATA controller na disku, da bo spet uporaben. Se pravi ima kdo kakšen nasvet kje v Ljubljani bodo imeli zadevo in da mi bodo to kar tam lahko preizkusili, da mi ni potrebno kupiti, če ne deluje (servis, ki bi mi omogoču hitri test z drugim controllerjem v LJubljani..).

Podrobnosti diska:
MDL: WD32000AAKS - 00SBA0
DCM: HHNCNV2CA

jest10 ::

ja kaj pa če bi zadevo preprosto reklamiral in uveljavil garancijo?

bi jo lahko, če ne bi bil tolk len in ne bi imel tega diska od avgusta v predalu in mu je vmes potekla garancija, drugič pa hočem do podatkov na disku, ki so gor, disk je po mojem mnenju čisto OK in mislim samo da je controller problem...

aja pa ta disk imam od junija 2007, samo ni bil uporabljen...

Dami ::

Sn bil prepričan da majo diski (vsaj) 3 leta garancije. 2 leti pa 100% more met. Zgleda so te okol prnesli pri garanciji, če ti jo upoštevajo sam 1 leto.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dami ()

Sn bil prepričan da majo diski (vsaj) 3 leta garancije. 2 leti pa 100% more met. Zgleda so te okol prnesli pri garanciji, če ti jo upoštevajo sam 1 leto.

pa dejte si že dopovedat sledeče:
1. imam še garancijo na disk
2. nisem zato tega napisal, da bi debatiral o garancijah
3. hočem PODATKE dobit iz diska
4. rabim SATA controller

če mi lahko kdo odgovori bi bilo super...

Hvala

jest10 ::

Se disk sploh zavrti?

Se disk sploh zavrti?

disk ne dobi sploh napajanja in se seveda nič ne zgane, celo vezje bi zamenju...sam dobit bi ga mogu...

a nima nihče nikakršne ideje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

connel ::

težka bo, sam iščem vezje za maxtor ATA diske, imam dva, enega 60 in enega 120GB, prvemu skurilo vezje (dela disk še kar z drugim vezjem), drugi bo pa zdaj zdaj crknil, pri obeh je samo vezje zanič, kje dobiti samo vezje je pa million dollar question,... Vseen pa veliko sreče, mogoče ti rata najti, vsaj precej mlajši disk imaš :)

Galaxy ::

pa dejte si že dopovedat sledeče:
1. imam še garancijo na disk
2. nisem zato tega napisal, da bi debatiral o garancijah
3. hočem PODATKE dobit iz diska
4. rabim SATA controller

če mi lahko kdo odgovori bi bilo super...

Hvala

1. uveljavi garancijo
2. povedali smo ti kaj narediti
3. dobil jih boš na servisu
4. uporabi Google
5. spravi svojo leno rit do prodajalca

In bo problem rešen ;)

@Galaxy

res ste mi pomagali, hotel sem kupiti kontroler za kar bi moral dvignit svojo leno rit, vi pa mi solite pamet da naj nesem na servis reklamirat... Na servisu v večini primerov samo ZAMENJAJO disk, ki je v garanciji in se NE ukvarjajo s popravilom diska, jaz ga hočem pripravit do delovanja, drugače pa sem že našel kontroler in ga čakam, da ga dobim...

Galaxy ::

uuu na kotar sem pa čisto pozabil... Mah saj dobim identični disk pa bom že uredil... drugače pa končno en konkreten nasvet... hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404433 (3415) amigo_no1
»

Kaj menite ob nakupu SEAGATE FreeAgent XTreme?

Oddelek: Kaj kupiti
51032 (977) Dr_M
»

NEC ND-4571A problem

Oddelek: Strojna oprema
161333 (1178) Tugo
»

IBM disk zeza (Ic35 40GB)

Oddelek: Pomoč in nasveti
221367 (1164) phoinix
»

Nestabilnost HDD-ja IBM 30Gb