Forum » Strojna oprema » NEC ND-4571A problem
NEC ND-4571A problem
>>><<< ::
Imam problem z omenjenim pekačem, saj dela le v PIO mode. Če spremenim v DMA mode. mi noče več brati oziroma comp frizne, ko vstavim plošček, medtem ko v PIO dela normalno, ampak zelo počasi.
Se komu kaj sanja kaj bi to lahko bilo ?
Se komu kaj sanja kaj bi to lahko bilo ?
elfstone ::
Odinštaliraj ide na katerem je pekač in restartaj pc.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: elfstone ()
Ne pomaga, pekač sicer deluje ampak le v PIO mode, kakor ga pa prestavim v DMA comp frizne. Menjal sem že kabel, upgrejdal firmware pa nič ne pomaga. Misliš,da bi lahko uveljavil garancijo?
Tugo ::
Živjo!
Kaj pa:
1.) iz masterja v slave (ali obratno)
2.) drug kabel (na istega kot imaš disk oz. če je že, pa na drugega, da bo sam ali pa zraven še kakšnega CD/DVD/Diska)
lp, T.
Kaj pa:
1.) iz masterja v slave (ali obratno)
2.) drug kabel (na istega kot imaš disk oz. če je že, pa na drugega, da bo sam ali pa zraven še kakšnega CD/DVD/Diska)
lp, T.
Podoben problem
Zgoraj sem podal link od enega, ki je imel podoben problem oz. ima čisto istega, vendar bolj slabo razumem angleško, zato nevem kako je težavo odpravil.
Zgoraj sem podal link od enega, ki je imel podoben problem oz. ima čisto istega, vendar bolj slabo razumem angleško, zato nevem kako je težavo odpravil.
Rešitev (na linku, ki si ga podal) naj bi bil 40 žilni kabel in ne 80. Kakšnega imaš ti?
Iz master v slave ali obratno si probal?
lp, T.
Iz master v slave ali obratno si probal?
lp, T.
Na zadnjem delu DVDja imaš možnost nastavit Master (MA), Slave (SL) ali cable select (CS) s pomočjo jumperja.
lp, T.
lp, T.
Samson ::
Aaaaarrrgh...Ce bos pogledal bos videl.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Sem že naredil, a ne pomaga nič. Če mode spremenim na DMA if availible ostane na PIO, če pa vseeno dela na DMA potem pa comp frizne. Sr**** pa ta Nec !!!!
elfstone ti je predlagal, da probaj v drugem PCju, vendar nisi odgovoril, če si slučajno probal. V primeru, da se tudi v drugem računlaniku to zgodi, potem mislim, da je reklamacija na mestu. Če pa ni, potem pa ne moreš niti rečt, da je z enoto nekaj narobe, ampak je problem v tvojem računalniku. Upam, da bo problem tudi v drugem PCju, da boš lahko reklamiral in dobil dobro enoto.
Držim pesti za probleme v drugem PCju ;)
lp, T.
Držim pesti za probleme v drugem PCju ;)
lp, T.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!Oddelek: Strojna oprema | 5471 (2453) | hudychk |
» | Pčasno delovanje XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (1204) | amigo_no1 |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1123) | Hana |
» | problemi z DMA & pekacem v winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1741 (1494) | fictionel |
» | TEAC CD-ROM problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1636 (1376) | rockeye |