» »

Kaj menite ob nakupu SEAGATE FreeAgent XTreme?

Kaj menite ob nakupu SEAGATE FreeAgent XTreme?

rontajzel ::

Pozdravljeni!

Ker mi na disku počasi zmanjkuje prostora, sem se odločil, da kupim nov prenosni disk, na katerega bi shranjeval razno multimedijo (slike, filmi, glasba,...).
Malo sem pogledal naokoli in se mi nekako najbolj dopade SEAGATE FreeAgent XTreme 1TB, pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem diskom?

Že 3 leta se v moji kišiti vrtita Seagatova diska in sem z njima zelo zadovoljen, prej sem imel WD, ki mi je po dobrem letu crknil, zato sem prešel na Seagate.

Predlagate mogoče kaj drugega? Vsa mnenja so dobrodošla.

PS: Kje ga dobiti najceneje, najbolj ugodno ponudbo sem sicer našel tukaj Klik.
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB

__Devil__ ::

TehDucky ::

Jaz mam že 4 leta dva WD v svojem računalu zadnje leto pa še dva prenosna diska 500gb ter 1tb tudi od WD. Vse brez razočaranj.
Diski crkavajo to ni za rečt, samo mislim, da ima WD najmanjši % (za kar pa bom verjetno flejman ampak ni važno). Zato ima black caviar od WD 5let garancije :)

Sem malo pogledal zdej tale tvoj link in videl da je suprca. 5 let garancije, 2x FireWire 1x eSata pa 1x USB. Samo opozorim te, pri SOLO se znajo zadeve zakomplicirati pri garanciji, tako da te rajši prosim, če še pogledaš drugod za ta disk. Če pa imaš dobre izkušnje z njimi, potem pa kar v nakup. Zelo solidna cena za soliden disk. WD z istimi priključki stane isto :)

Dr_M ::

Od treh 500GB AAKS ki sem jih dobil, 2 ze nova nista delala.
Ja, toliko o zanesljivosti.
Vsi crkujejo, po mojem skromnem mnenju najmanj Samsungi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

rontajzel ::

V solo sem že kupoval in glede nakupov nimam kaj slabega pripomnit, je pa res, da garancije pri njih še nisem uveljavljal, tako da s tem nimam še izkušenj.

Kako pa je z garancijo recimo, če disk kupim v tujini prek spleta... se jo da uveljavljati tudi pri nas?
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB

Dr_M ::

Kako pa je z garancijo recimo, če disk kupim v tujini prek spleta... se jo da uveljavljati tudi pri nas?

Ce ima mednarodno garancijo, kar pa take malenkosti, kot je HDD skoraj sigurno nima.
Drugace pa RMA.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Notranji trdi disk 2TB - 5 različnih vrst ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213745 (12239) SanAndreas
»

seagate garancija

Oddelek: Strojna oprema
171405 (1114) solatko
»

Trdi disk - katera firma ?

Oddelek: Kaj kupiti
151824 (1521) Tomson
»

Trdi disk 500GB