CNet - Microsoftu se je pripetila še ena nevšečnost, ki jim kvari ugled v javnosti. Pred kratkim so zaradi zmanjševanja stroškov odpustili 1400 zaposlenih in jim ob tem izplačali tudi ustrezne odpravnine. Ti so bili prejšnji teden nemalo presenečeni, ko jih je Microsoft pisno obvestil, da so storili administrativno napako in jim po pomoto izplačali preveliko odpravnino. Na spletu se je pojavil faksimile pisma, katerega avtentičnost je Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi že potrdil, nadaljnjih komentarjev pa se je vzdržal. Povedal je še, da je manjše število nekdanjih zaposlenih dobilo prenizke odpravnine, za kar bodo prav tako poskrbeli. Zanimivo, da slednjega spletne strani ne obešajo na veliki zvon. Napake se seveda dogajajo, a kaj ko krnijo ugled.
MS ni prvi in ne zadnji, ki je napravil kako napako pri obračunu plač. Vem za en primer ko so v podjetju v SLO vsem 2x nakazali plačo. Seveda so delavce o tem obvestili in so pač vrnili denar podjetju.
Če pa se to zgodi MS pa je že nek "rompompom", ker MS je kao "evil"
no, PaX_MaN, lahko o vidikih teh dveh trditev razpravljava še celo temo, pa bova na koncu verjetno še zmeraj drdrala vsak svoje. Torej, nazaj na novico.
Seveda na ugled prav nic ne vpliva, ce so naredili napako pri obracunu in jo kasneje popravili. Zato tudi ni nic cudno, da internetne strani tega ne obesajo na veliki zvon, ker v bistvu bi temu tezko rekli novica. Vecja novica je, ce pes ugrizne cloveka.
Ne obešajo na veliki zvon? Vsaj na dveh straneh sem videl to danes, poleg ST. Berem jih pa max 5. Tako da meni se zdi da je ta njihova napaka kar popularna, kar se medijev tiče.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Ne obešajo na veliki zvon? Vsaj na dveh straneh sem videl to danes, poleg ST. Berem jih pa max 5. Tako da meni se zdi da je ta njihova napaka kar popularna, kar se medijev tiče.