Forum » Operacijski sistemi » windows sbs - email problem
windows sbs - email problem
Golden eye ::
Podzravljeni!
Uporabljam Windows server 2003 sbs, pa ne znam nastav emaila tko da bi mi npr. "Usage report" pošiljal na moj gmail account? Ko kliknem naj pošlje report, piše da je bil poslan ampak jest nč ne dobim. Lokalno email deluje to se pravi v domeni.
Skoz vse čarovnike sem šel (to-do list)!
Vesel bi bil, če bi mi kdo mal razložu kako to deluje, vem da gre prek SMTP protokola. Ampak a morem jest pol domeno za maile registirano pr ISPju da mi bo pol lahko maile vn pošiljal? Tko čist osnovno če mi en razloži kaj rabm, da bo mail pravilno deloval....interno pa ne uporabljamo emaila (exchange), razen koledar v outlook 2003
še napaka, ki mi jo dobim v administratorski outlook:
The following recipient(s) could not be reached:
intiharjan@gmail.com on 23.12.2007 6:07
Sporočila ni bilo mogoče dostaviti v navedenem času. Poskusite znova ali pa se obrnite na skrbnika.
siol.net #4.4.7
Uporabljam Windows server 2003 sbs, pa ne znam nastav emaila tko da bi mi npr. "Usage report" pošiljal na moj gmail account? Ko kliknem naj pošlje report, piše da je bil poslan ampak jest nč ne dobim. Lokalno email deluje to se pravi v domeni.
Skoz vse čarovnike sem šel (to-do list)!
Vesel bi bil, če bi mi kdo mal razložu kako to deluje, vem da gre prek SMTP protokola. Ampak a morem jest pol domeno za maile registirano pr ISPju da mi bo pol lahko maile vn pošiljal? Tko čist osnovno če mi en razloži kaj rabm, da bo mail pravilno deloval....interno pa ne uporabljamo emaila (exchange), razen koledar v outlook 2003
še napaka, ki mi jo dobim v administratorski outlook:
The following recipient(s) could not be reached:
intiharjan@gmail.com on 23.12.2007 6:07
Sporočila ni bilo mogoče dostaviti v navedenem času. Poskusite znova ali pa se obrnite na skrbnika.
siol.net #4.4.7
- spremenil: Golden eye ()
Golden eye ::
sem ugotovu - v vrsti (queue) sem mel sporočila in sem mogu potrdit da so šla pol naprej...sem ugotovu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 279141 (24072) | Matko |
» | si.Mail 1.0. (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 7202 (6677) | Hardstyle |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13652 (11129) | Bakunin |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17384 (17384) | Bakunin |
» | Kdo kaj svetujeOddelek: Operacijski sistemi | 1575 (1348) | bodom |