» »

IP ali kabelska TV

IP ali kabelska TV

S!lentHunter ::

V stanovanjskem bloku so napeljali optiko (Telekom-Siol), ker pa sem laik na tem področju me zanima vaše mnenje kaj je boljše vzeti IP TV ali kabelsko TV, zanima me predvsem zaradi digitalnih programov in prehoda na mpeg4. Trenutno imam doma dva LCD TV-ja ki pa imata le DVB-T sprejemnik, kar pa v tem primeru ne pride v poštev, torej bom potreboval komunikatorja.
AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

Gregor P ::

... ker sam nimam kabelske, ne vem kakšna je njena kvaliteta signala, vsekakor pa je njena prednost, da lahko na večih televizorjih gledaš različne programe (ter na videorekorderjih snemaš spet druge) in ne potrebuješ za vsako posebej STB tako kot pri IPTV, sicer gledate vsi v bajti en sam program ...

... imam pa IPTV in je slika povsem zadovoljiva (kvaliteta pa seveda zelo variira od kanala do kanala; odvisno pač od tega v kakšni kvaliteti prejemajo sami signal, ga pa nato ne prekodirajo), HD kanalov pa je izredno malo ... moram pa imeti kot rečeno 2 STB-ja, za dve TV (vsak dodatni STB pa vsaj pri T-2 tudi poveča naročnino; lahko jim imaš pa toliko kolikor ti povezava dopušča) .... če mene vprašaš je to zelo nepraktično, ampak kot rečeno jaz kabelske ne morem imeti, ker se jim bojda ne splača vleči kablov po naši ulici ...

... kar se pa zemeljskega digitalnega sprejema videa (DVB-T) tiče, naj bi pa itak sprejemal vse te naše domače programe (RTVS, POP TV ipd.) v digitalni obliki in ne potrebuješ zaradi tega kabelsko ali pa IPTV, če imata tvoja TV-ja vgrajen pravi sprejemnik, ki podpira mpeg4.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

fosil ::

Najbolje, da zadevo preizkusiš sam. Pri sklepanju pogodbe za optiko imaš namreč možnost, da dva meseca brezplačno testiraš oboje. Nato pa pač sam vidiš, kaj ti bolj ustreza.

Tudi sam sem trenutno na tem dvomesečnem testiranju in se bom odločil kar za kabelsko.
Tako je!

20sdfj093f ::

Je pa res, da kljub velikemu številu potencialnih TVjev, kabelska nima bonbončkov kot so recimo EPG ali VoD.

In moram priznati, da se vsaj z EPG človek kar lepo razvadi in ga bi ob izgubi IPTV močno pogrešal...

S!lentHunter ::

Hvla za odgovore, še kakšno mnenje uporabnika kabelske ali IP TV ?
AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

Ted ::

EPG ni stvar IPTV-ja, EPG ima tudi UPC. To da ga Telekom ne ponudi na kabelski oz. da ne ponudi DVB-C-ja na svoji optiki je bolj stvar poslovne politike.
IPTV ni televizijski standard medtem ko kabelska televizija je. Upam da bo Telekom čimprej ponudil DVB-C tudi na optiki.
Mah...

bbenci2 ::

Kabelska TV je definitivno bolj stabilna kot IP, pri kateri v se skoraj vedno najde kak program, ki kocka.

shinko ::

imam digitalno kabelsko (DVB-C) pri upc in sem zelo zadovoljen. Kolega ima iptv pri amisu in je razlika opazna. pri kablski je hitrejše premikanje med kanali, ralika je tudi zaradi manjše kompresije pri upc je slika bolša.

USS Liberty ::

Imam IPTV na T2 optiki že več kot dve leti in sem zelo zadovoljen...
Ne bi šel nazaj na kabelsko, ni šans...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Criss ::

Bil sem 2 leta uporabnik T-2 IPTV, zadnjih nekaj mesecev pa uporabljam UPC digitalno kabelsko TV. Kakovost slike je identična, ker operaterja ne izvajata dodatne kompresije. Čeprav sem s T-2 IPTV bil precej zadovoljen, mi je vseeno digitalna kabelska bolj všeč. Imam dva TV-ja s podporo za DVB-C tako, da nimam potrebe po STB-jih, premikanje med programi je hitrejše, delo s teletekstom je hitrejše, EPG dela, podnapisi delajo, picture in picture dela, programi ne blokirajo, ...

kopernik ::

Obujam to temo, ker sem sam v podobni dilemi.

Ted je izjavil:

EPG ni stvar IPTV-ja, EPG ima tudi UPC. To da ga Telekom ne ponudi na kabelski oz. da ne ponudi DVB-C-ja na svoji optiki je bolj stvar poslovne politike.
IPTV ni televizijski standard medtem ko kabelska televizija je. Upam da bo Telekom čimprej ponudil DVB-C tudi na optiki.


Ali ima kdo kakšne neuradne informacije glede digitalne kabelske po telekomovi optiki ? Uradno stališče poznam ("... ko bo prišlo do sprememb, bomo obvestili javnost ..."), a bi mi prav prišla kakšna dodatna informacija. A misli Telekom še kaj delati na kabelskem signalu (dvb-c, hd kanali) ali bo to počasi mrknilo ? Jaz bi rad imel dvb-c, ampak če telekom nima v nekem srednjeročnem planu (recimo vsaj v naslednjih 12 do 18 mesecih) narediti prehoda na dvb-c, bom vzel iptv.

kopernik ::

Če koga zanima ... baje je dvb-c na telekomovi optiki dead-end. To je seveda neuradna informacija.

Spock83 ::

Why?

kopernik ::

I don't have a clue. Zaenkrat je fokus menda 100% usmerjen na iptv (finančno, razvojno ...). Morda se bo to v prihodnosti spremenilo, ampak trenutno ne kaže v to smer.

janezJ ::

Sedaj bodo v našem naselju začeli priklope na siolovo optiko. Seveda gre za dilemo iptv ali kabelska. Do sedaj sem bil 2 leti naročnik iptv na t-2 (vdsl), zadeva je delovala vredu, veliko boljše kot pri kolegih na siolu (vdsl), ampak ti stb-ji, počasno preklaplanje programov, samo en tv na en stb, nedelovanje ttx, izpad kanalov, ni radia ..... skratka znani problemi. Kaj priporočate pri siolu, je delovanje kabelske stabilno? Koliko je digitalnih kanalov, kakšen hd (vsaj glavni slovenski?!) in nasploh kakšna je kvaliteta slike? Če se ne motim, EPG (to bi najbolj pogrešal pri kabelski), deluje samo na digitalnih kanalih? Aja, priklop gre preko navadnega koksialnega kabla, kako je z radiem, je posebej, ker bi ga rad priklopil na reciever.
Hvala za odgovor, lp.

Konlov ::

Meni na DVD zapisovalniku Panasonic EPG (guide+)deluje tudi na analogni kabeljski.
Državo imam nastavljeno Avstrijo, host kanal pa Eurosport...

Bias ::

Pri Siol optiki se lahko odločiš tudi za tretjo pot in sicer da vzameš iPTV za tv v dnevni sobi in kabelsko za vse ostale sobe/televizorje. Torej jaz sem se nekako odločil za optiko 20\20 internet, SiolTv\iPTV za v dnevno (plazma 106) in Siol Kabelska za ostale 3 TVje po bajti. Torej rabim samo en komunikator ali SiolBox!

Cenovni rang 20\20 + 1x iPTV + Kabelska + Telefon cca 60EUR

Spock83 ::

Če bo končna igra kot TDU2 Beta potem bo žalost. Igra bo senca prvega dela.

Okapi ::

baje je dvb-c na telekomovi optiki dead-end.
Ampak še vedno pa imajo 10 ali 11 "testnih" kanalov - naš multiplex A + 3 nemški HD.

O.

Konlov ::

Konlov je izjavil:

Meni na DVD zapisovalniku Panasonic EPG (guide+)deluje tudi na analogni kabelski.
Državo imam nastavljeno Avstrijo, host kanal pa Eurosport...

Ampak žal samo nemški programi. Ne vam, če bi se naše TV dalo usposobiti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11422599 (7986) alexz
»

Siol digitalna kabelska na optiki

Oddelek: Omrežja in internet
153013 (2658) janezJ
»

SiOL TV - slika & zvok na optiki

Oddelek: Zvok in slika
242763 (2325) Okapi
»

Dilema Siol, T-2, UPC , digitalna kableska,optika

Oddelek: Zvok in slika
194756 (3790) Alexius Heristalski
»

SiOL Trio vs T-2 Trojček

Oddelek: Omrežja in internet
349395 (7373) Mare2

Več podobnih tem