Forum » Strojna oprema » Napajalni kabel in konektorji
Napajalni kabel in konektorji
P1P1 ::
Mene pa zanima čemu služita tale dva kabla (v črni barvi) ki sta označena na sliki in ali lahko ju lahko zamenjam, se pravi prvi kabel v drugi kanal, in drugi kabel v prvi kanal?
Q6600 3.2Ghz, Rampage Formula, X-FI Titanium Fatal1ty,
9800GTX+, Velociraptor 300Gb, Teamgroup Extreme dark
- spremenil: P1P1 ()
To je tut moj namen
Kdo pa je sicer uradni uvoznik za Enermax? Pa še nekaj me zanima, zakaj ima SATA kabel 5 posameznih žic (se pravi 2xčrna, rdeča, oranžna in rumena), pretvornik iz molexa na SATA pa ima sicer enake žice, samo da ni oranžne? Ali to posledično kaj vpliva na napajanje diska?
Pyr0Beast ::
Pa še nekaj me zanima, zakaj ima SATA kabel 5 posameznih žic (se pravi 2xčrna, rdeča, oranžna in rumena), pretvornik iz molexa na SATA pa ima sicer enake žice, samo da ni oranžne? Ali to posledično kaj vpliva na napajanje diska?
Oranžna je 3.3V
Disk načeloma dela tudi brez tega, saj si generira tiste napetosti, ki jih potrebuje. Če je prisotna 3.3V linija je lahko zadeva malce hladnejša, drugače pa ravno ni velikih težav zaradi tega.
Če ima zadeva in sata in navadni molex konektor, 2h napajalnih konektorjev hkrati NE priklapljaj.
Oranžna je 3.3V
Disk načeloma dela tudi brez tega, saj si generira tiste napetosti, ki jih potrebuje. Če je prisotna 3.3V linija je lahko zadeva malce hladnejša, drugače pa ravno ni velikih težav zaradi tega.
Če ima zadeva in sata in navadni molex konektor, 2h napajalnih konektorjev hkrati NE priklapljaj.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
PrimozR ::
3,3 V je kao potreben za hotswapanje (uradno po standardu). na adapterju ga pač ni ker molex nima 3,3V žice in je rahlo nemogoče to iz nule pričarati :D
Serial ATA @ Wikipedia
Serial ATA @ Wikipedia
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov disk ni prepoznanOddelek: Pomoč in nasveti | 2563 (2104) | FeniksX |
» | Napajanje r9 280x - napetostiOddelek: Strojna oprema | 4312 (3260) | Jst |
» | x-pin molex -> SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 2028 (1688) | schurda |
» | Molex SATA na novi priključek ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2389 (2186) | schurda |
» | Težave s priklopom HDDOddelek: Strojna oprema | 1676 (1167) | tribalxtr |