» »

Zvocna na maticni

Zvocna na maticni

Amadeus ::

Zanima me ce je tista zvocna na maticni Asus A7S333 kej uporabna al se mi za zvocnike Slim500 bl splaca SB Live kupt?

AngelOfDeath ::

zvočne na matičnih so klump :D

Cosmo ::

AngelOfDeath: Seveda se NE strinjam s tabo. Ce mas A7S z onboard soundom je ta opremljen z 5.1 zvocno ki pa nikakor ni slaba. Prej obratno. Tako da kar daj te zvocnike gor, ne bo zvok nic kaj boljsi na Live-u.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

jure1873 ::

mogoče zvok res ne bo dosti boljši ampak ti pa upočansi računalnik, po ti sam še software modem rabi pa zgleda kot da imaš procesor s polovično hitrostjo....

Raptor ::

Tudi na Gigabytki GA-7VRXP je on-board sound (PCI on Board od Creative). Ker kupujem comp., sem tudi sam v dilemi ali kupiti se zvocno. Sprva sem imel v mislih naslednjo: Creative Labs Sound Blaster Live 5.1 s Teac-ovimi zvocniki PM260, kjer pa je spet pomislek - namrec zvocniki so tudi ze na monitorju Iiyama VM Pro 454. Kaj torej optimalno (ne boljse) ???

mb ::

Če sem prav razumel, potem uporaba zvočne kartice na matični upočasni računalnik. Jaz imam creative PCI 128 , na matični pa je enaka zvočna, zato uporabljam tisto kar na matični.

.:joco:. ::

jure1873 -> ni res, zvočna na matični prav nič ne upočasni računalnika. Vsaj ne bolj kot vse druge navadne kartice. Drugo je če se ukvarjaš z glasbo bolj resno in rabiš efektprocesorje. Tist ti edino manj žre procesorja, drugače gre pa vse čez softver.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

jure1873 ::

raptor: normalno zvočniki na montorju niso najboljši ker so lahko kakšne interference iz monitorja, ampak lahko so proizvajalci zvočnike dobro izolirali in dela brez problemov. Sej probaš pa če slišiš razliko zamenjaj če ne pa pusti kot je. Jaz imam rajše kar direktno na ojačevalec računalnik priklopljen.

joco: ne vem no, jaz sem enkrat bral neke teste na netu da je performance slabši z zvočno na osnovni. Sej tko po logiki nebi smelo bit, ker je pač en poseben čip za zvoke ampak mogoče še kakšno dodatno stvar obremenjuje.

.:joco:. ::

No, saj tako po logiki, kako je pa res, pa ne vem. Baje da nima veze. Pravijo da so nekatere zvočne na matičnih celo boljše od tistih za 3-7k sit...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

VASkO ::

glede upocasnitve PCja z uporabo zvocne kartice na maticni plosci je tako. Ce je integrirana zvokcna samo AC97 kodek, se vse operacije izvajajo softversko in pride do upocasnitve. Ce pa je na plati pravi PCI zvocni cip, potem pa je to enako, kot da bi imeli v PCI steker vtaknjeno kako "pravo" zvocno kartico, le da je v tem primeru integrirana na plati in upocasnitve ni vecje, kot ce bi uporabljali tisto "pravo" vtakni-not zvocno kartico. Torej se na plate, ki imajo ze integrirani PCI cip, ne splaca dat druge zvocne kartice, ce ste z zvokom te na plati zadovoljni.

AngelOfDeath ::

Zvočne na plati imajo ponavadi tudi dosti motenj in bolj obremenijo procesor....

Mal osi poglej zvočno na pci vodilu pa poglej koklko stvari je gor pa primerjaj z tist na matični ...

Lime ::

AngelOfDeath prosim vzdrži se takšnih komentarjev.

AngelOfDeath ::

Lime maš celo prav se opravičujem

nena se vsi ki berejo spoznajo na elektroniko.

Amadeus ::

Hja že samo kaj pa je z bomboncki ki jih ma recimo Live, kot je emulcija prostorskega zvoka n 2 zvocnikih in podobne zadevce. Mislm da tega zvocne na maticnih nimajo?

nodes ::

Danes se da na matični plošči dobit kvaliteten sound (mora biti PCI in podpirati 5.1) kvalitetnejši od leto dve starih PCI izvedb. To za navadne aktivne zvočnike zadostuje čez in še malo rezerve. Tisti, ki bo kupil zvočni sistem za 1500$, bo razumljivo vzel najman še kakšnega Herculesa.

cekr ::

Kako pa se kaj obnaša zvočna na MB MSI KT3 ultra ?
Ima Realtechov čip 5.1


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353393 (2923) connel
»

Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5613579 (11748) Nummy
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018354 (10690) sash69
»

Katere 2.1 zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
252627 (2113) Amadeuss
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191392 (1025) juhartg

Več podobnih tem