» »

HP 6730s Graphic Driver (ATI radeon hd3430)

HP 6730s Graphic Driver (ATI radeon hd3430)

urosp ::

Za božjo voljo....

Sem jaz neumen ali kaj? Za omenjen prenosnik ne najdem gonilnikov za ATI mobility radeon HD 3430 grafično. Upraviltelj naprav mi kaže standard VGA adapter, max resolucija pa je 1024x768....
Iščem po spletu gonilnike za to grafično pa nič... Ima mogoče še kdo takšen laptop, ali pa mogoče to grafično, da mi obrazloži kako namestiti display driver...

Da ne omenim:
1. Da na priloženem CD-ju s gonilniki za HP ni grafičnega gonilnika
2. Da na uradni HP strani dobiš gonilnik, ki naj bi bil za 6730s, vendar se ob inštalaciji izkaže da ni in zagnjavi da laptop ne ustreza minimalnim zahtevam.

Preklet HP!!!! Imam še DELL-a in mi je zaenkrat prav žal da imam HP-ja--- Upam do bom lahko nekoč spremenil svoje mnenje... Grrrr.

Duhec ::

HP je vedel in že za malo manj neumne kot si ti naredil HP Product Detection, ki ga najdeš na njihovi strani.
Inštaliraj ga , najde ti pravi tip prenosnika, izbereš SW&Drivers DL , izbereš še OS in ponudi ti prave furmane za točno tvoj product name/number prenosnik.

urosp ::

Duhec hvala, pa vendar:

Pod točko 2. sem zapisal:
"2. Da na uradni HP strani dobiš gonilnik, ki naj bi bil za 6730s, vendar se ob inštalaciji izkaže da ni in zagnjavi da laptop ne ustreza minimalnim zahtevam."

Kot opombo: Nisem ravno laik in ne pišem zato, ker ne bi znal dol potegnit gonilnika. Pišem ker je očitno trapasti HP dal vgraditi grafično za katero se zaenkrat zgleda ne da do gonilnikov(OS: Vista Home Basic). Alternativa je Driver Modder, ampak ATI uradno tega ne podpira, polek tega moraš za Modderja imeti UAC (User Account Control) izklopljen, kar pa spet ni pametna rešitev.

Še vedno iščem predloge za workaround, če je kdo to že delal.

urosp ::

To bi še dodal, gonilnik iz HP-jeve strani ni pravi, ker je to gonilnik za Intelov chipset in ne ta ATI Mobility Radeon... Za Mobility radeon 3430 pa ni gonilnikov ne na HP strani ne na ATI/AMD strani... KAKO JE LAHKO TO DOPUSTNO? Ne rečem če bi kupil prensnik SamJhebi ali kaj podobnega ne pa HP. Pa očitno je tudi HP blizu SamJhebi.... Globoko razočaran!

ender ::

Zanimivo, moja sestra ima ta prenosnik, samo ima gor XPje, in za XPje HP ima gonilnik za ATI grafično (načeloma bi ta gonilnik moral delovati tudi z Visto, vendar v omejenem načinu - brez podpore za Aero in DX10).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

misek ::

@urosp: kaj pa če bi namestil drier od kakšnega drugega HP prenosnika, če ima še kakšen drug model to kartico.
Ali pa kar ATI Catalyst driverje direktno od ATIja?

urosp ::

Catalyst ne podpira omenjene grafične kartice, za HP prenosnike pa kakor kaže sploh še ni teh gonilnikov. Vsaj za Visto ne, ker za XP-je gonilniki so priloženi.

@Ender: Da, za XP gonilniki so. Žal pa sem jaz polek prenosnika kupil Visto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosp ()

celebro ::

A Windows update pa nič ne najde? Jaz sem bil za svojo HD 3650 (tudi hp) prav jezen, ker je Windows sam namestil (rahlo zastarele) gonilnike.

Lahko poskusiš gonilnike od 6735 ali 6830, mogoče bo pa delovalo. Recimo tole

misek ::

Kaj pa DNA ATi 8.6B for Vista ali kakšni drugi neuradni?

urosp ::

Poskusil sem vse kar ste mi predlagali. Driverji za 6735 vsebujejo catalyst, poskusil sem tudi DNA, ki tudi vsebuje catalyst, vendar se ob inštalaciji ne zgodi nič. Postopek sicer gre skozi, ne namesti pa nobene ikone/menija/panela/tabov/... Nič. Naredi samo mapo, not vrže datoteke in to je to. Sem preveril če se v teh datotekah skrivajo gonilniki, vendar se na žalost ne.
Še vedno imam standard VGA adapter kot grafično na Visti. Jutri bom klical na HP in jih vprašal če so prizadeti. Resno. Dovolj mi je tega, da že od jutra drkam gonilnike sem ter tja in to pri firmi, ki bi za moje pojme morala delovati TIPTOP! Za piko na i pa sem ugotovil na imam nameščenega 3GB rama, ne 4 kakor piše v specifikaciji.
Hvala vsem za pomoč, ampak situacija očitno ni rešljiva. Bom videl kaj se bom jutri dogovoril s HP-jevci. Drugače pa si lahko pridejo po laptop.

logout ::

Preden se boš hudo razjezil, se res prepričaj, da ne delaš kaj narobe. Ker to, da se samo nekaj razpakira in nič instalira, čudno izgleda.
Glede RAMa tudi preveri, da ne gre mogoče samo za omejitev 32bitnega operacijskega sistema, ki vedno pokaže manj kot 4Gb, ne glede na dejansko količino RAMa.

L.p., Kloko

slickerSLO ::

http://www.driverheaven.net/modtool.php je rešitev, pač izklopiš UAC za tistih 5 minut, ne bo hudega, verjemi. In na skoraj na vseh novejših prenosnikih z vgrajeno ATI mobility radeon je potrebno mod-at driver če želiš najnovejšo verzijo gonilnika.

Duhec ::

urosp ::

@slickerSLO: modtool mi ne diši, ker ni uradno podprt s strani ATI-ja, to pa tudi pomeni probleme z garancijo, če bi bilo kaj narobe. Sicer pa ne potrebujem najnovejših gonilnikov, le takšne, da bo resolucija znosna.

@Duhec: Že prensašam, sicer so to gonilniki za 6830s in ne 6730s, pa vseeno, bom preveril in obvestim nazaj.

Da pa ne bom samo negativnih kritik dajal, sem ravnokar govoril s HP Slovenija in njihov odnos je res na nivoju. Zaenkrat pravijo da bodo poiskali gonilnike in me obvestili preko maila. Torej Počakajmo. Če bo problem rešljiv, bom nazaj vzel vse slabe besede, ker to da se napake pojavljajo je normalno in človeško, če se le te napake dajo odpraviti. Drugo pa je če se prodaja roba za katero ni podpore in tako ni omogočeno normalno delovanje naprav.

slodreamer ::

s hp prenosnikom pa dobiš tudi live support na spletni strani (ameriški) prek chata, kjer sem že dvakrat iskal pomoč in so mi prijazno in učinkovito pomagali, mislim pa da velja ponavadi eno leto od dneva nakupa

urosp ::

Po včerajšnjem razgovoru s HP so mi na mail poslali link do gonilnikov. Nahajali so se na njihovi očitno neki interni strani in so na voljo samo do jutri, ko bodo spet odstranjeni. Kakorkoli, s temi gonilniki je grafična kartica prepoznana in končno imam spodobno resolucijo in lepe ostre črke.
Tako da kot povzetek bi rad pohvalil odzivnost in kvaliteto HP pomoči, namreč skupaj smo lahko problem rešili. Vendar pa sem prepričan da je zunaj še več uporabnikov z enakimi težavami in upam da bo gonilnik kmalu vsesplošno dostopen preko spleta.
Prejšnji Catalysti, ki sem jih pobiral iz ATI ali HP strani pa so namestili samo mapico in nič drugega zato, ker v koraku "Detecting Graphic Hardware" niso našli grafične, ki bi jo tisti dotični Catalyst podpiral. Tako si jaz to predstavljam, ker ta catalyst, ki mi ga je poslal HP deluje BP.

Za zaključek: Vse skupaj mi je povzročilo kakšen siv las ali dva ampak glede na to da se je v enem dnevu vse uredilo in sedaj deluje kot mora, sem na koncu le zadovoljen uporabnik HP.

Načeloma dam kritiko, kadar se mi kaj ne zdi dobro, še raje pa pohvalo, če vidim da se nekdo trudi. HP je bil z moje strni deležen obojega ;)

Lp in vsem hvala za pomoč!

Duhec ::

No, fajn in super! Samo škoda, da nisi prej vseeno poizkusil furmanov za točno ta tip grafike, ki jo ima samo drug model prenosnika.
Zanima me ali si dobil Visto že predinštalirano na notebooku ali si jo sam nalagal kasneje ?
Ker načeloma je tako, da so pri predinštaliranih mašinah vsi gonilniki bodisi na priloženem DVDju v zadnjem času pa ne prilagajo več nobenega medija ampak si Recovery DVD narediš sam od prvem zagonu sistema. To opcijo ti čarovnik tudi ponudi. Na tem Recovery DVDju imaš potem praktično vse, od gonilnikov do sistema. Pa seveda je vse tudi na Recovery particiji, če je sistem predinštaliran.

jan01 ::

POZABITE NA DRIVERJE IZ HPjeve STRANI!!

Zloadej navadno verzijo(ne za mobile!) iz http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx in uporabi odličen DH MOBILITY MODDER.NET, da driverje naredi kompatibilne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobility Modder - gonilniki za ATI Mobility Radeon HD 3430

Oddelek: Pomoč in nasveti
52873 (2782) jan01
»

Problem Asus m50vn

Oddelek: Pomoč in nasveti
254417 (3010) MojsterIvanć
»

Ati Mobility HD 3470 driverji za Win Xp

Oddelek: Strojna oprema
111471 (1329) g. Oden
»

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
315253 (3484) SebaR
»

Ati mobility drivers

Oddelek: Programska oprema
91401 (1192) Mih@@

Več podobnih tem