Forum » Izdelava spletišč » easy way za odštevat datume
easy way za odštevat datume
Uporabnik ::
easy way za odštevat datume v mysql, ob predpostavki da so podatki v tabeli nepopolni
npr. treba je najdt podatek v bazi za pred (približno) enim letom vendar je bla lahk tist dan tud nedelja... podatki so pa smo za delovne dni, pa še ti so nepopolni
a obstaja kkšn easy query al pač odšteješ eno leto pa dodajaš dneve dokler ne dobiš zadetka
npr. treba je najdt podatek v bazi za pred (približno) enim letom vendar je bla lahk tist dan tud nedelja... podatki so pa smo za delovne dni, pa še ti so nepopolni
a obstaja kkšn easy query al pač odšteješ eno leto pa dodajaš dneve dokler ne dobiš zadetka
darh ::
tukej maš en SQL ukaz... sam ne dela točno tistega kar hočeš - ni se mi dal ukvarjat s tem problemom naprej...
mal premetavej tole pa kak pogled v MySQL manual - 6.3.4 Date and Time Functions nebi škodoval...
lp,x
mal premetavej tole pa kak pogled v MySQL manual - 6.3.4 Date and Time Functions nebi škodoval...
SELECT *
FROM news
WHERE DATE_ADD(date, INTERVAL -1 YEAR) < NOW()
AND WEEKDAY(date) <> 6
ORDER By date DESC
LIMIT 1
lp,x
Excuses are useless! Results are priceless!
SELECT *
FROM data
WHERE nekaj
AND (datum > DATE_SUB('$datum', INTERVAL 1 YEAR))
ORDER BY datum LIMIT 1
$datum = današnji dan
pač sm so opekel z enim hostingom ki je tržil tuje strežnike datuma (ure) pa ni znal naštelat na slo in sm mogu offset delat... no pol sem pa raj zamenju :)
FROM data
WHERE nekaj
AND (datum > DATE_SUB('$datum', INTERVAL 1 YEAR))
ORDER BY datum LIMIT 1
$datum = današnji dan
pač sm so opekel z enim hostingom ki je tržil tuje strežnike datuma (ure) pa ni znal naštelat na slo in sm mogu offset delat... no pol sem pa raj zamenju :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uporabnik ()
tole me še zanima, mam prazno polje v tabeli, kako mu dam neko vrednost, z UPDATE ne gre????
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potrebujem MySQL ukazOddelek: Programiranje | 2865 (2473) | zvmk |
» | [SQL] PgAdmin preprosto vprasanje povezano s stolpci v tabeliOddelek: Programiranje | 2189 (1548) | Cvele2011 |
» | [PHP&MySQL] izpis prvih 3, drugih 3, tretjih 3... vnosov iz tabele. Kako?Oddelek: Programiranje | 1353 (1184) | mHook |
» | 2002-03-29 -> 29.3.2002Oddelek: Izdelava spletišč | 1589 (1415) | cahahopie |
» | MySQL združevanje tabel..Oddelek: Programiranje | 1709 (1524) | Nemenej |