Forum » Izdelava spletišč » HTML tabela
HTML tabela
zenb ::
Prosil bi vas za pomoč pri pisanju kode za html tabelo. Vem, da je dosti tem že kako izdelati tabelo v htmlju, vendar imam problem ker želim izdelati čisto specifično tabelo. Sem začetnik v html jeziku, vendar moram v seminarsko nalogo vstaviti takšno tabelo. Poskušal sem tudi že z css-jem, vendar mi ni uspelo. Spletno stran delam v beležnici, z osnovnimi html ukazi. Do sedaj mi je uspelo napisati tole, če vam bo v pomoč:
<TABLE >
< table style="border: 1px black solid;" align="center ">
< tr >
< th bgcolor="grey" > R1 < /th >
< th bgcolor="grey" > R2 </th >
< /tr >
< tr >
< td align="left" ><B>hostname router1</B></td>
<td align="left"><B>hostname router2</B></td>
</tr>
<tr>
<td><B>!</B></td>
<td><B>!</B></td>
</tr>
<tr>
<td><B>interface ethernet0</B></td>
...
</tr>
</TABLE>
Jaz pa bi potreboval takšno tabelo:
[/img] Tabela]
Če ne drugače bi mi zadostovalo tudi, če bi dodal na sredini črto, ki bi mi razdelila stolpca.
Najlepša hvala za pomoč.
<TABLE >
< table style="border: 1px black solid;" align="center ">
< tr >
< th bgcolor="grey" > R1 < /th >
< th bgcolor="grey" > R2 </th >
< /tr >
< tr >
< td align="left" ><B>hostname router1</B></td>
<td align="left"><B>hostname router2</B></td>
</tr>
<tr>
<td><B>!</B></td>
<td><B>!</B></td>
</tr>
<tr>
...
</tr>
</TABLE>
Jaz pa bi potreboval takšno tabelo:
[/img] Tabela]
Če ne drugače bi mi zadostovalo tudi, če bi dodal na sredini črto, ki bi mi razdelila stolpca.
Najlepša hvala za pomoč.
- spremenil: zenb ()
urosz ::
nekaj takega:
HTML:
CSS:
če kaj od tega ne razumeš, potem vprašaj
HTML:
<table class="tabela" summary="tabela1"> <tr class="zgornja"> <td>R1</td> <td>R2</td> </tr> <tr> <td>vsebina</td> <td>vsebina</td> </tr> </table> <br /> <table class="tabela" summary="tabela2"> <tr class="zgornja"> <td>Host A</td> <td>Host B</td> </tr> <tr> <td>ipconfig ...<br />...</td> <td>ipconfig ...<br />...</td> </tr> </table>
CSS:
table.tabela { border-collapse: collapse; width: 500px; } table.tabela tr td { border: 2px solid black; border-top: none; margin: 0px; padding: 3px; } table.tabela tr.zgornja td { border: 2px solid #999999; border-bottom: none; background-color: #999999; text-align: center; margin: 0px; padding: 3px; }
če kaj od tega ne razumeš, potem vprašaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urosz ()
zenb ::
Najlepša hvala za pomoč!
Samo v htmlju se to ne da narediti, samo z uporabo cssja?
Na strani imam več tabel, toraj moram sedaj samo narediti dodatni fajl za css in narediti povezavo v glavi z html datoteko in bodo vse tabele takšne?
Še enkrat hvala za pomoč, si mi prihranil kar nekaj sivih las
Samo v htmlju se to ne da narediti, samo z uporabo cssja?
Na strani imam več tabel, toraj moram sedaj samo narediti dodatni fajl za css in narediti povezavo v glavi z html datoteko in bodo vse tabele takšne?
Še enkrat hvala za pomoč, si mi prihranil kar nekaj sivih las
urosz ::
tako je, css stile shrani v fajl.css, v htmlju pa linkaj css. vse tabele pa morajo biti razreda "tabela" v tem primeru in zgornja vrstica mora biti razreda "zgornja"
matichy ::
Use se da u HTMLJU glede tabel.
Uporabi funkcijo rowspan in cellspan.
Se pravi:
isto pa ponoviš cellspan.
kaj je row in kaj je cell upam da veš :D
Uporabi funkcijo rowspan in cellspan.
Se pravi:
<th rowspan="2"></th>
isto pa ponoviš cellspan.
kaj je row in kaj je cell upam da veš :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 349594 (8731) | sunniegoldie |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1826 (1550) | mk818764 |
» | Nekaj v zvezi z HTML in PHP-jemOddelek: Izdelava spletišč | 1729 (1367) | rokpok |
» | Tabela brez zunanjih robovOddelek: Izdelava spletišč | 1429 (1240) | veteran |
» | Težava s spremembo davka v MySQL PHP skripti (skripta inside)Oddelek: Programiranje | 1243 (1045) | darh |