» »

Menjava kondenzatorja na plati ?

Menjava kondenzatorja na plati ?

1
2
»

JohanP ::

Thx,
Torej 8mm pomeni premer, in če je plac dam lahko gor kondenzator poljubnega premera, če kapacitativnost, voltaža in namen ustreza.

Stari in novi kondiji imajo enako kapacitativnost, 1000uF/16v (105degC). V mojem prejšnem postu je napača.

fpbs ::

Da, lahko daš tudi z višjo voltažo.

Aljaz1980 ::

ker veliko ljudi sprašuje, seveda lahko višjo voltažo uporabite, dokler je le kondenzator iste ali večje kapacitivnosti in pa za 105degC

kar se pa tiče premera, pa se z njim obremenujte, če ni prostora za večji kondenzator
če pa prostor je, potem pa tudi če bi bil premer nogic večji, se jih upogne ali pa tudi če kondenzator malo štrli v zraku ni problem, če ga recimo zalijete z plastiko ali pa nekako preprečite da nogice pridejo v stik med sabo ali z kakšnim elementom-povezavo na plati

LordTado ::

Jaz sem dal 10V namest original 6V pa se mi zder rač prehitro zaganja :)
kar mi prej ni delal...
Tako da mi na začetku napiše no boot oz. da ni sistema,ker skozi bios tako hitro zleti da se disk ne zažene:)
ko resetiram gre normalno...samo prvič ob power ni sistema:)...

Aljaz1980 ::

ista kapaciteta?
sem pa 99% prepričan, da ni kondenzator, saj bi isto potem naredilo tudi po resetu oziroma bi isto naredilo že pri prejšnjemu

LordTado ::

NE bootalo je normalno ko pa sem da not 10V namesto 6.3 pa samo skoči na začetku...
To mi prej ni delalo po menjavi pa takoj že prvič...tako da ni možno drugega kot kondenzatorji.

rfmw ::

Ja, jaz sem dal pa 16V kondije noter (originalni 6.3V) in sedaj mi dela proc na 2.6GHz (prej samo 2.3GHz), brez da bi prckal po clock in timing nastavitvah :) Priporocam visjo voltazo!!!
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

#000000 ::

Da ne hodim zdej v tej plundri po štacunah, kaj lahko dam namesto 1800uf 6.3v ? gre pa za kondije na matčni
Na voljo sledeče:
2200uf 10v
2200uf 6.3v

A. Smith ::

Oba sta v redu, ampak če je prejšnji crknil, potem daj za rezervo 10 voltnega not.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

#000000 ::

Fak šele sedaj sem opazil da so bili že menjani in bog ne ve ker je bil prej notri ?

Pyr0Beast ::

Pomeri napetost.

Namesto 1800uF 6.3V gredo lahko notri 2200uF ali 3300uF
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

#000000 ::

No sej sem pol hvalabogu najdu eno založeno vrečko z 1800uF 6.3V

hvala vseeno LP

kozorog ::

#000000 je izjavil:

A lahko dam 470uf 16V namesto 470uf 35V gre za kondenzatorje na plati od LCD ekrana ?


Pozdravljeni!
Prosim vas za pomoč mojstri.

Evo jaz mam isti problem isto s LCD ekranom(TV),ker mi enkrat na leto pregori al se presuši kondezator od ELCO 470uF 63V 13x25 R=5mm 85-stopinj BULK(3 vsaj tko je napisau serviser,ampak vidim da niso vsi tri enaki,če so so bli dva enaka tale 470uF drug oz. 3 je manjši kondič):Biu je prvič na garanciji in so miga zrihtali za eno leto delovanja.Potem odnesem privat mojstru in mi zamenja kondezatorje 4 pravi. -to pa so:Iz ELCO 470uF 63V 13x25 R=5mm 85-stopinj BULK-namesto tega je dau 470uF 100V sek 105 stopinj 0,5 96 (M)T kondezator in zraven njega 470UF 63V(ostalo nevidim kaj piše gor na njem)še zamenjau.
Ali lahko oba dam ista kond. namest da je en 63V ali so lahko oba 470uF 100V sek 105 stopinj 0,5 96 (M)T ??
Tretjega ,ki je zamenjau je 220 35V LZ-samo to piše mensevidi na njem,ki ga je on že zamenjau.
In še enega mi je zamenjau mi GLUXSON 220uF 35V 105 stopinj R(M) samo to piše na njem na tem kije zamenjan.
Pomoje je najboljše vse štir zamenjat kajpravite?Jaz bi za začetek menjau vsaj tele 470uF dva komada pol pa še ostale.
Problem pa je da nisem elektrikar štromar in nisem siguren kaj bo če narobe obrnem kondezatorja ,ko jih bom menjau ,saj je polarizacija ki mora bit pravilna ne.Na teh dveh tamalih piše na plati + in - na tistih ,ki so pa 470uF pa so tako skurli že plato(čist vajensko menjano sevidi da ni njihovo pa sam zrihtaj tolk da je,čeprau tale mojstr ki mije privat menjau mije vsaj dau močnejše(po V in stopinjah) kondiče not)skurli nametali cina gor da sploh nevidiš da kje kaj piše kje je + in - in še na kondezatorjih ne piše kje je + in - pa me zdej to zanima kaj če zafrknem ali bom naredu velimo škodo in če mi lahko kdo to pove kako naj se lotim pravilnega spajkanja kondezatorjeu za moj tv.Kje je + - da piše na kondezatorjih in kako naj dam tale dva 470uF kond. not če nevidim na plati kje je plus in minus ali naj "nablef-primerjam kako je blo prej-ja kaj pa če nebom dobiu istega na izgled kondezatorja".Pa še to katerega proizvajalca mi pripotočate ,da kupim kondezatorja.
Saj bi ga neseu na popravilo ampak se moram vozit v eno smer skor 20Km in še čakau bi najmanj3-4 dni da mi ga tale mojstr popravi a še najhujše kaj je sem nezaposlen in nimam ne denarja da mu dam spet 40 evrou za popravilo.Tud prekipelo mije že to s tem LCD -jem da ga nosim rihtat skoz za eno in isto vsako leto leto in pou.

Da vaš še malo nasmejem.TV lcd zdaj trenutno dela,če ga pa ugasnem da se malo ohladi pa ga več nemorem prižgat ampak sem se zaenkrat znajdu in ga prižgem s fenom-ga zgrejem v vezje čer zračnike od tv-ja haha huda ne.Ponoči se ga pa včasih neupam sploh vgasnit ,ker mislim da ga več nebom mogeu prižgat enkrat s fenom zato ga pustim na standbay čez noč.

Joj sm pa na dolgo napisau,sem opravičujem čeje blo komu tečno in nerazumljivo malo za prebrat.
Če mi kdo lah malo pomaga mu se pa res zahvaljujem.

Hvala vam ;).

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozorog ()

Pyr0Beast ::

O jej.

Flikni noter 100V kondije pa je mir. Ali pa ostani na 63V.

Zelo dvomim da je napetost tako visoka, da rabiš 63V kondije. Verjetno bi bili 35V že ok. Treba pomerit seveda.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

kozorog ::

Pyr0Beast je izjavil:

O jej.

Flikni noter 100V kondije pa je mir. Ali pa ostani na 63V.

Zelo dvomim da je napetost tako visoka, da rabiš 63V kondije. Verjetno bi bili 35V že ok. Treba pomerit seveda.Ojej res zame.Hvala ti za tako hitr odgovor.
Še vedno me pa zanima ali jih dam da je vseeno kako obrnem kondezator ali ni vseeno,verjetno ima en jeziček večji in ali mora bit obrnjen prau ,ko ga spajkam in če slučajno zafrknem ali nardim velko škodo al lah sam drugega dam potem spet not kondezator in mogoče če veš katerega proizvajalca naj bi blo najbolje vzet da mi zdrži čim dlje.Zdaj mije delau neverjetnih 1,6 leta mogoče mal več ,prej pa največ leto,ko so bli še orginal kondezatorji.

Sej sm si več kot 10 let nazaj sam naredu light šou s tremi reflektorskimi žarnici,ki so delale po muziki ampak to je blo še v šoli in sem vse pozabu te osnove(žalostno).Da mam vsaj multimeter bi še nekk biu siguren kaj delam.

Pyr0Beast ::

Seveda da ni vseeno.

Notri flikneš take kondije, kakor so sedaj. Glej da so Panasonic ali Nichicon ali Sanyjo.

Vseh ostalih kitajskih imen se izogibaj. Fuhhyu, Jamicon, Taepo etc ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

kozorog ::

Ok,hvala bom probau dobit tele boljše znane firme.

ali jih dam da je vseeno kako obrnem kondezator ali ni vseeno,verjetno ima en jeziček večji in ali mora bit obrnjen prau ,ko ga spajkam in če slučajno zafrknem ali nardim velko škodo??? -To me še zanima ali je vseeno al ni?kako ga obrnem.Ena sem siguren skor da je daljša žička na kondezatoru.

Je al ni vseeno kako ga obrnem,ko ga spajkam?

Ok sem že seznau da je pomembno itak da je pomembno kako obrnit kondezator,tle je pa problem ker nevem ker nepiše na plati kje je plus in munus na kondezatorju pa nevem tud kje je + in - ,bom pa probau kak bom znau.Za vsak slučaj kupim dodatno varovalko in upam da nebom kaj zaj. če pa že bom da bom dau drugo varovalko in nou kondezator pa bo valda.Našu sem stran oz. link postopka menjanja kondezatorja ampak šit ne prime mi link.Pozna kdo kakšno stran ki je postopek menjave kondezatorja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kozorog ()

Duhec ::

Da ga ne bi slučajno narobe obračal, EJGA !!! Ti špricne v uč pa ne boš več tkole tipkal !

Oglej si tale FILM, ki ti lepo vse razloži, še celo pokaže kako razgoni elektrolitski kondenzator, če ga narobe priklopiš.
Nesi raje nekomu, ki se spozna in ne delaj traparij !

kozorog ::

Mate prau,ni se stem za igrat
A da mi en pokaže ,ker sem jih zamenjau kar nekaj že,sam tega je že dolgo nazaj in sm res pozabu kako je stem pa še za tv se gre,ki ni biu tko poceni.Pa naprave vsaj multimeter bi morau met a ga nenajdem doma a s osciloskopom pa neznam glih delat tud da ga imam.
Najhujše kaj je prvo ni $ pol sm pa še par dni brez tv-ja vsaj tam kam bi ga neseu bi rekeu sigurno pridi za 3-4 dni najmanj,a vem da je to največ od pou ure do ure vse komplet narejeno.Sej mora se sam odšraufat zadna plast LCD -ja + na ploščo obrnit(odšraufat 4 šraufe)in zamenjat 2-4 kondezatorje.

Hvala vam,se javim ko zrihtam upam ,da za več kot leto in pou da bo delau.Treba dat not kvalitetne kondezatorje pa se bo pol vidlo,če bo kaj bolje.
Hvala.

kozorog ::

No končno našeu kako lahko brez multimetra se znajdeš in prebereš kondezator in vidiš kje je + in - ostalo pa itak vidiš na plati ko je že spajkan star del not in si zapomneš.

http://translate.google.si/translate?hl...

Evo če bo še komu prau pršlo kdaj,če se najde kdaj še tak nOOb kot jaz.:
S tema dvema kondenzatorji, je možno, da jih v nazaj, in ne želite, da to storim. Of the two legs, one is 'positive', the other is 'negative', and there are a couple of different ways to know which one is which. Od dveh nogah, je ena "pozitiven", drugi pa je "negativna", in obstaja nekaj različnih načinov, da veš, katera je kateri.

-First, there is a grey stripe on the side of the cannisters. Najprej je tu sivo črto ob strani bombe. The pin closest to this stripe is the negative one. Pin najbližje temu trak je negativen.
Second, one leg is longer than the other. Drugič, ena noga je daljša od drugih. The longer leg is the positive leg, and the shorter leg is negative. Daljše noge je pozitiven noge in krajše noge je negativen. You'll notice on both capacitors that the shorter leg is closest to the grey stripe. Opazili boste, da je na obeh kondenzatorjih krajše noge je najbližje sivo črto. -

No pa se še vsaj nekaj spomnem sem vedu,da nerabim multimetra da moraš znat že napamet kje je - +.

Pyr0Beast ::

Če teh osnov ne veš, potem raje ne popravljaj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

kozorog ::

Še to mogoče ,če ve kdo odgovorit mi.Jaz imam tv(verjetno da 50Hz)in je večinoma vklopljen kot monitor za računalnik ,tam pa dam osvežiteu na 60Hz mislite da bi ga to tolk obremenjevalo ,da zaradi tega,ker ga uporabljam za računalnik da v tv-ju se prej pokvarijo kondezatorji.
Prižgan je pa večino ceu dan.Ko dam na 50hz osveževanje piše,da naj bi blo na 50Hz ko pa pritisnem na daljincu od tv-ja info pa pokaže še zmeraj ,da laufam tv na 60Hz.Ko preklopim na normalno digitalna antenska televizijo ko gledam pa pokaže prau 50Hz.Je mogoče tud to vzrok da je s temi herci povezano ,da trpijo kondezatorji in se porabijo prej pomoje nebi smelo bit zdej pa nevem...?

kozorog ::

kozorog je izjavil:

Ok,hvala bom probau dobit tele boljše znane firme.

ali jih dam da je vseeno kako obrnem kondezator ali ni vseeno,verjetno ima en jeziček večji in ali mora bit obrnjen prau ,ko ga spajkam in če slučajno zafrknem ali nardim velko škodo??? -To me še zanima ali je vseeno al ni?kako ga obrnem.Ena sem siguren skor da je daljša žička na kondezatoru.

Je al ni vseeno kako ga obrnem,ko ga spajkam?

Ok sem že seznau da je pomembno itak da je pomembno kako obrnit kondezator,tle je pa problem ker nevem ker nepiše na plati kje je plus in munus na kondezatorju pa nevem tud kje je + in - ,bom pa probau kak bom znau.Za vsak slučaj kupim dodatno varovalko in upam da nebom kaj zaj. če pa že bom da bom dau drugo varovalko in nou kondezator pa bo valda.Našu sem stran oz. link postopka menjanja kondezatorja ampak šit ne prime mi link.Pozna kdo kakšno stran ki je postopek menjave kondezatorja?

Včeraj mi ni pokazalo prvega stavka tvojega odgovora zato sem šeenkrat spraševau po tem.Sory slabo povezavo mam z netom in evo nepokaže včasih sploh vse kaj je na strani ,ko odpre stran.Neodpre popolno stran da se vse vidi včasih..

kozorog ::

Malo off topic al moram to napisat.

TA FORUM je ZAKON.Tle ste pravi ljudi za vse.Tle ni nekih egoistou in pametnjakovičeu,ki ti prau neprivoščijo baš niti odgovora.Tle ti vsaj vsi odgovorijo človeško ne pa ,da te pustijo na cedilu.
Fantje ni kaj tle na tem forumu je pohvalno super. Zakaj to pišem,ker sem glih zdej meu slabe izkušnje z drugim forumom.Katasrofa

Slotech to je forum.

Pozdrau vsem iz Bele krajine.

RejZoR ::

Če ste v dvomih si pač ubodite kondenzator, ki je enak tistemu, ki ga hočete zamenjati. Oz ima vse karakteristike enake, edino kapacitivnost ima lahko malce večjo pa to ne bo nič narobe. Na vezje pa jih pricinite obrnjene glede na barvno shemo. Tista "polmesec" na tiskanini, torej krog, kjer je običajno ena polovica pobarvana, druga pa ne. Na kondenzatorju je običajno na enem delu čez celo dolžino kondenzatorja bela ali kakršnekoli druge barve črta. To črto samo poravnajte s pobarvanim delom na tiskanini in pricinite. Job done.

Pred leti sem popravil X-Fi Xtreme Music, kondenzatorček pa sem kupil v Conradu v BTC-ju. In zadevca je veselo špilala naprej :) Koštalo pa me je nekaj deset centov in par minut časa. Totally worth it.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kozorog ::

Živjo!

Da odgovorim kakšna je stvar sedaj.
Probau sem sam odpravit napako in sem zamenjau kondezatorje 3 (naj bi bli pa 4 nazadne menjani).
Ker nisem dobiu 100V kondezatorja od 470uF sem upoštevau nasvet od Pyr0Beast in vstaviu 40V,saj je biu verjetno prvič original 35V,potem 63 ,potem pa 100V.Zamenjau sem tri kond. ,še vedno pa ga nemorem prižgat TV.Prvo zgret vezje potem prižge.Sm to pa ni dobro delat vsak dan.

RejZor evo ti si me pa čisto spomnu na šolo s tem"polmesec",da sem takoj znau in biu siguren kako ga obrnem,da nezamenjam (+) (-) in še tale črta na kond. je skoz (-) ,si me čisto spomnu.Zelo se mi dopade,ker si tako enostavno po domače prau razumljivo povedau kako naj nardim.Super res.Dobu sm pa kond. ,ki je čisto plave barve ki na njem nepišejo stopinje in ni črte nobene,potem sem se ravnau po starem pravilu,da je krajša žička (-).Kolko pa majo takšni kond. stopinj pa nimam pojma.Zna kdo od vas,ker me prau zanima.

Moram se in se zahvaljujem vsem posebej ,posebej pa RejZor,Pyr0Beast.
Vaši posti so mi že res velikokrat pomagali.
Spet sem vse nadolgo napisau:|
Žau mi ni ratalo da tv dela brezhibno in mora it na TV-servis.Mogoče bo pa čez leto ,leto in pou ,ko spet se pokvari,da mi rata takrat.:|:)
Hvala mojstri.

LP
;)

Duhec ::

No, če bi pozorno gledal tisti filmček bi bilo vse jasno okoli + in - kondenzatorja. No, nima veze, važno da zdaj veš kako in kaj.;)

Če ti TV vklaplja samo, ko je zadeva segreta, je povsem možno, da je nekje hladen spoj. Ko se segreje se kontakt ravno toliko razširi, da naredi kontakt.
Osebno bi s spajkalnikom pospajkal vse kontakte kondenzatorjev, tuljav, močnostnih tranzistorjev... v napajalnem in VN delu ali pa pozorno poglej spodaj pod tiskovino, če se kje kaj pregreva (je tudi druge barve) in tam pospajkaj elemente. Seveda moraš prej popolnoma izštekat 220V~ napajalni kabel za TV !

kozorog ::

Duhec-
"Če ti TV vklaplja samo, ko je zadeva segreta, je povsem možno, da je nekje hladen spoj. Ko se segreje se kontakt ravno toliko razširi, da naredi kontakt. "

-E točno to me muči že celo jutro,sm glih povedau enmu da nisem siguren ,če sem dovolj dobro ga zaspajkau kondezator,ker odspodaj na ploščici ko je tist obroček ko spajkaš element ne,je ene črta direkt bila vidna da se mora držat tega obročka spajkanega druga pane,ki gre do naslednega kondezatorja tud 470uF(neznam drugač povedat bolj strokovno).

Druga črta se nevidi čist dobro ,čeje povezana s tem obročkom(+ kontakt je na tem obročku) da so povezane obe črte s tem kond. je pa črta vidna do:
veste tisto ki odspodaj na vezju ko piše(na spodnji strani od elementou kjer je vidno samo vezje in cin/ne elementi so na zgornji strani vidni)no tam so za vsak element tud napisane oznake za kond. je mensevidi C4 naprimer in okrog je krog narisan(ne pol mesec druga stran ploščice) in do začetka ali sredine je vidno da gre tale druga črta (kontakt) do sredine-začetka kroga ,odznotraj kroga je pa tale obroček na katerega spajkaš ne in ta spoj nevem če zacinam da se tud tale črta poveže al ne,nevidim pa zaradi tega ,ker so predhodni mojstri tole že menjali in je spustila pasta rjava od cina čez po ploščoci okrog spajkanine rjava fleka in se nevidi točno ali je spoj še s to črto ali ni to mo me muči in zdej mam občutek in že prej sem meu da res ni dobr stik-kontakt da to dela brez da bi ga segreu in zdej si mi še ti to omenu in me matra zdej to ful al bi al nebi naspajkau še tale delček črte lepo do konca da je kontakt kokr treba.Zdej nevem čeje že tale pasta ,ki nardi flek ,če ko se ona zgreje ali tudi pasta prevaja ,pomoje da da ne.Pasta je pa direkt s to črto da se dotika orng obročka spajkanega.

A da znam ,da je to to nebi dau popravit ga odnest in da mi vzame najmanj 50 evrou za pikico cina ,da mi gor da.Je možno mogoče dobit kje na netu vezje narisano od tv ja če mam številke od vezja?Teška verjetno ne.

Duhec ,ja tist posnetek tud nardi svoje,oreng to drmne.Ijo se spomnem ko smo kond. rinli v ftičnice in tresli ljudi se zafrkavali in koga nagovorili naj proba mi pa kond. premalo močan mu dali in čakali ,da ga vtakne v ftičnico da pokne in se smejali.>To danes več nebi niti gledau niti dovoliu da kdo počne,sej koje poknu to je meu človek cel obraz črn ,tko da pokne to orng.Sreča da ni blo kaj hujšega takrat.

Mojstr Duhec hvala ti res.

Upam ,da bo kdaj prilika ,da bom tud jaz kdaj komu lahko pomagau na tem forumu,mogoče tudi že sem komu.:D

Zdej pa ,bi nebi dodau cina,da se še tist drugi kontakt(črta)dotika obročka tiste pikice cina.Da nekdo to vidi verjamem ,da bi direkt znau reč al ja al ne,če ne prej bi pomeriu malo in bi znau točno.Mam pa tud dodatno varovalko doma,sm nevem al bi blo še kaj več narobe če se tale dva kontakta povežetata (drugi kontakt gre črta do drugega kondezatorja isto 470uF)in se izkaže ,da nebi smela bit povezana ali bi samo varovalko ven vrglo al bi tud kaj počlo.kond. imam še en dodaten. Bom vidu kaj bom naredu al bom še to riskirau al bom odnesu tv na servis.Spet brez tv(tud za monitor uporablam)3 dni najmanj.

Duhec ::

Se da poslikat, da vidim(o) konkretno kako izgleda ?
Ne cini vsevprek, da res ne povežeš kaj kar bi te stalo precej več kot 50EUR, čeprav bi se dalo s kakim tv serviserjem zment za polovico zneska, če ti samo prespajka in lepo uredi zadevo. Seveda odvisno, če je kje blizu tebe kak dober servis.
Una rjava pasta (kolofonija/fluks al kako se že reče) ni prevodna, saj je v boljših cinih nahaja v sredici, lahko pa jo očistiš s kako staro zobno ščetko (ne preveč trdo, da morebiti ne potrgaš linije vezja) in alkoholom ali čistilnim bencinom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

kozorog ::

Ja sej toje,da nebo vse prišlo do kratkega stika,če bi pricinau še tisto črto zraven,ker potem bi znalo bit res dost narobe in skurit veliko stvari ne sam varovalko skurit.

Ja tista pasta kaj se nahaja v cinu ,ki je boljša , točno to sem mislu.Aha in neprevaja pasta praviš.No dobro,da si reku in da nisem nič več sprobavau cinat,sem rajš počakau vaš odgovor,ker sem vidu ,da se vam gre ,da bi pomagali,če le lahko.

To si se pa dobro spomnu,da sprobam narahlo malo spucat z zobno sčetko in potem naj bi se vidlo,čeje al ni tam kontakt.Če mi rata spucat bi blo dobro,saj zdaj je res tako grdo videt in nevidljivo..
Bom jutri probau očistit in slikat,če mi bo ratal ,da je vidljivo in potem prilimat sliko v post.
Kakor vidim to bi marsikdo od vas popravu za šalo.Kdo zna zna ni kaj.
Kaj nisem meu prakse 4,5 oceno v šoli .;((

kozorog ::

Živjo!

Zadnje dni nisem nič odgovarjau,ker me ni bilo niti doma in to kaj sem biu enostavno nisem meu časa ,da bi poslikau stvari kot sem povedau ,da jih bom.

Sem se pa ,danes z enim tv mehanikom meniu za popravilo tv ja in je malo me presenetu z odg. ,da je mogoče treba celo plato ploščo menjat,kar pa ni res,saj tv dela ,ko je zgret.In ,kar vidim da bimi tale mojstr nabiu ceno orng.Zato sem se obrniu in zvau istega kot zadnič mojstra v starem kraju,ker on vsaj nepretirava s ceno in nemenja nepotrebne dele in še korektn odnos ima do mene kot stranke.
Pravi,da cele plate ni treba zagotovo menjat.Sm omenu napajalnik mogoče pa je reku nekaj tam v switch je narobe in da se bo dalo hitro porihtat,če le ma deu doma.

Bom vam sporočiu kaj je blo narobe in kaj vse je bilo za naredit,cena?

LP

#000000 ::

Gredo lahko namesto 2700 uF 6.3 V, 3300 uF 6.3
in namesto 1500 uF 16 V 1800 uF 16 V

kozorog ::

A se gre za v računalniku mogoče,da bi zamenjau kondiče.Ugibam,mislim da bi šla ta menjava.Toje le moje mnenje.Počakaj na prave mojstre,da ti še odgovorijo,ki nimajo mnenje ampak znajo,ker se s tem ukvarjajo.

Vsak dan se več naučim-o na tem forumu.Jaz sem tud ,kot si verjetno vidu predkratkim menjau v tv kond. ampak te niso iste kapac. in voltaže sm pa dobre dau not in delovalo je ok.Prava napaka je pa bila v switchu,ker mi tv ni hteu prižgat hladen.Evo šele danes grem po njega na servis,ker je popravljen.
Hvala vsem res,ki so mi pomagali in svetovali.
Lp

Pyr0Beast ::

#000000 je izjavil:

Gredo lahko namesto 2700 uF 6.3 V, 3300 uF 6.3
in namesto 1500 uF 16 V 1800 uF 16 V


Gre
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

#000000 ::

Hvala.

No to sem že rešu, zdej pa me zeza neki druzga, je kej važno kako je postavljen-obrnjen element ki je označen na slikah al to nima veze, gre za neko navitje al neka v tem stilu, nima pa nobene oznake gor in zgleda da je vseeno kakko je obrnjen.Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Spajky ::

To so RF dušilke in ni važno kako so obrnjene ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

#000000 ::

Sicer se mi je zdelo da ne more igrat vloge, ampak zihr je zihr. Hvala LP

Samson ::

Tale tema bi se lahko se malce razsirila s pomocjo Pyro-ta. Mozak je zelo dejaven na tujih forumih glede popravila osnovnih plosc in pa plosc prenosnikov. Kakor je videt moz ima pojma o cem se gre. In pa mislim da ni potrebe vedno na novo sprasevat ali gre kondlc ta pa ta namest tega pa tega. Komot menjate vse dokler je v meji 20-25% od originala. Najverjetneje pa bi delali celo mocnejsi. Ce je vecja voltaza naisana na novem kondlcu sploh ni problem. Le manjse ne dajat zaradi ponovne menjave v kratkem....Kapacitivnost pa recimo (po mojih iskusnjah) pa je tam 25% bp, za visje vrednosti pa odvisno za kaj se nuca...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Pyr0Beast ::

:))

Tnx
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Samson ::

Kva se smejes? Ce je pa res, hehe. Naceloma bi pa clovek nucal male tvoje pomoci, hehe. Ti si nekje okrog Novega mesta ce me spomin ne zapusca, right?
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Pyr0Beast ::

Hehe.

Novo mesto, da.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Samson ::

Super. Kadar bom nucal help se narisem pred bajto/blokom/kolibo/sotorom... :O)


Se opravicim za off topic.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Pyr0Beast ::

Včasih je dobro pusiti da se folk potrudi zadeve sam poiskati.

Sicer Google vse najde. Je bilo glede tega že toliko napisano ... :)

Samson je izjavil:

Super. Kadar bom nucal help se narisem pred bajto/blokom/kolibo/sotorom... :O)


Se opravicim za off topic.


Kar ZS spusti pa se slišimo :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Samson ::

Ni panike. Sicer se se ucim, ampak kakor opazam mi zaenkrat nekam se premika. Upam da nam teziu.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

#000000 ::

Ima kdo kaj pojma o popravilu aoyue 852 smd postajah ?
Moja začenja srat, ko delam ene 10 minut na 470°C kar pade temperatura na 100 in po kaki minuti spet začne rast na 470 ampak spet pade že po par minutkah, in tako v nedogled.
Bi bila to lahko elektronika ali je samo zjebana membrana od pumpe, ker se mi zdi da občutno manj piha kot ko je bila še OK. Kam bi to dal popravit ?

Samson ::

Ne vem cemu jo gonis na 470°c? A ni bolje man pa malce dlje casa? Drugace ti je pa verjetno tipalo temperature slo u maloro, ali pa grelec...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

#000000 ::

Danes sem grel neko plastiko, ampak sej bo verjetno grelec in pumpa tud, ker če je ne navijem do konca niti cin drata ne stopi celo večnost edin če imaš na 2 milimetra stran, če pa dam gor ta tanko šobo pol pa sploh lahko pozabim, na karkoli.

Pyr0Beast ::

Potenciometer od reglerja pumpe je lahko zjahan.

470°C je itak preveč za to postajo, grelec kar žari noter.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava kondenzatorjev na plati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153085 (1922) Pšenični
»

Samsung lcd - zamenjani kondenzatorji - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5114530 (13051) Pyr0Beast
»

Cvrčanje v kišti (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
504781 (3978) Pyr0Beast
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10314781 (10461) Pyr0Beast
»

Kje do točno določenega kondenzatorja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
146110 (5599) VolkD

Več podobnih tem