» »

Kiberpipin spored ta teden

Kiberpipin spored ta teden

Kiberpipa - Ponovno vas vabimo na obisk v Kiberpipo. V torek bomo po pipino odprto spregovorili o e-demokraciji, ki nam jo bo predstavil Domen Savič, v sredo na spletnih uricah pa nam bo Mislav Marohnić predstavil svoj pogled na Javascript knjižnice.

E-demokracija.si je prvega februarja 2009 v slovenski spletni politični prostor spustila novo žival, ki sliši na ime Vprašaj s klicajem. Po zgledu predsednika Združenih držav Amerike, Baracka Husseina Obame, E-demokracija.si na svojem spletnem mestu nudi možnost dvosmerne komunikacije z ministricami in ministri slovenske vlade. V torek, 3.2 ob 19. uri bo tako Domen Savič v svojem predavanju opisal dosedanje primere dvosmerne politične spletne komunikacije v Sloveniji, razvojno pot projekta Vprašaj s klicajem! in začrtal smernice za prihodnost.

Javascript knjižnice so začele svoj pohod pred nekaj leti. V kratkem času jih je nastalo malo morje, nastajajo pa z zelo različnimi nameni in so namenjene zelo različnim publikam. Zadnje čase pa se kažejo možnost za konsolidacijo, saj bo John Resig-ova (odprta) knjižnico za iskanje in izbiranje elementov z CSS selectorji, ki bo v kratkem implementirana v druge večje knjižnice. Kljub temu ostaja še kar nekaj razlik, kot so sintaksa, poimenovanje, širina in obseg API-ja, itd. Svoj pogled na preteklost in prihodnost Javascript knjižnic bo predstavil Mislav Marohnić[2], včasih član core ekipe knjižnice Prototype, v prostem času pa Ruby in Javascript razvijalec.

2 komentarja

CWIZO ::

A se je treba na spletne urice kej prijavit?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Tear_DR0P ::

ni potrebe :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Javna predstavitev mnenj o podpisu Trgovinskega sporazuma za boj proti ponarejanju (A

Oddelek: Novice / NWO
4811608 (8712) marS
»

V Kiberpipi ta teden: ACTA in SOPA, VIP z Ireno Fonda

Oddelek: Novice / Kiberpipa
104380 (3593) digitalcek
»

Pogovor z mag. Andrejem Tomšičem na temo hrambe prometnih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
124753 (3934) SkyNet
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53167 (2508) frenk
»

Pipin odprti termin: Blogi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
273431 (2690) urban99

Več podobnih tem