» »

Jaz na EMX, sosedje pa samostojni parici?

Jaz na EMX, sosedje pa samostojni parici?

c00L3r ::

Imam težavo. Želim si omisliti ADSL dostop do interneta od Amis-a 4 mbit + telefonijo. Na spletni strani vse izpolnim in to bi naj bilo možno. Dobim domov od Amis-a ponudbo, da lahko vzamem samo 1 mbit ali pa 512 kbit povezavo. Si mislim: "Vau!!! Tehnologija gre nazaj, namesto naprej..." Seveda pišem mail Amis-u zakaj je to tako. Odgovorijo mi, da sem na EMX povezavi in ne na samostojni parici. Tako pišem telekomu, če me lahko priklopijo na samostojno parico. Od njih dobim sledeč odgovor, kako to ni možno:

Telekomov odgovor

Trenutno imam internet speljan od soseda, ki pa ima Amis 4 mbit in telefonijo. Prav tako ima drugi sosed in tretji sosed. Prav tako ima še kdo, ki je oddaljen manj kot 1 km od mene. Kaj je zmanjkalo samostojnih paric? Zdi se mi, da sem diskriminiran. Od kdaj imam jaz manjše pravice kot moji sosedje?

Imam sploh kakšne možnosti, da grem na hiter internet po spodobni ceni?
  • zavaroval slike: Mavrik ()

Nagi Bator ::

Probaj pri Telekomu narocit hitrejsi internet. Ce bo problem kar nenkrat izginil, ves kdo te zafrkava.

Sklepanje naročnine z siol-om ni rešitev. Jaz bi rad vzel Amis.

Meizu ::

Hoče ti povedat, da za hec "kao" naroči siolov paket, in če bojo potem lahko priklopili internet, potem te Telekomovci jebejo v glavo.

Bom izpolnil na siol-ovi strani ponudbo za njihov duo paket, pa bom videl kaj bo.

bibip ::

Simuliraj strelo, pa bodo kable zamenjal. >:D

Ne resno. Če se s kakšnim sosedom dobro razumeš, se dogovorta, pa imaš en wlan router, pa daš njemu pol za internet. Slišim, da se ljudje takole veliko dogovorijo. Še kolega je zadnjič tole naredil. No, on je kar kabel potem do soseda vlekel (UTP čez zid), on mu pa zdaj plača polovico. Mislim, da mu je kar za eno leto naprej dal, pa sta kvit zaenkrat.

Jaz imam že en čas speljan internet od sosedovih, s katerimi sem v dobrih odnosih (sorodniki so). Imamo celo kabel potegnjen. Fora je v tem, da imajo tam zdaj 2, včasih 3 računalnike, pa pri meni so 3-je in bi rad šel na "svoj internet".

DonMatejo ::

točno tako... stvar funkcionira takole čez okno, dokler je malo število uporabnikov... recimo k sva s sosedom to začela (on prav tako ne more dobit neta svojega, lahko dobi 1MB za takratnih 30k sit na mesec, medtem ko imamo vsi ostali lahko 4mb, pač ruralno), sva imela 2 računalnika... no sedaj smo pa 4je in je včasih kar gužva... ampak tudi če se youtube ne naloži realtime ni panike...

Ted ::

Oreng router reši zadevo :).
Mah...

Oreng router reši zadevo :).

Ko se število računalnikov poveča, ti tudi najboljši router ne more delat čudežev. Preprosto rabiš večjo hitrost prenosa.

Pyr0Beast ::

Nizek upload zna zelo upocasnjevati stvari.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293162136 (14003) kixs
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet