» »

odprava PCM naprave in samostojna parica

odprava PCM naprave in samostojna parica

pupsi1984 ::

zdravo,
zanima me na koga se naj konkretno obrnem na telekomu za prosnjo za odpravo PCM naprave in podelitev samostojne parice? oz. kateri obrazec , formular itd naj uporabim? ima kdo kaksen prakticen nasvet oziroma izkusnjo s katero si je pridobil samostojno parico? trenutno sem na EMX (ki sem si ga z ZELOOOO velikimi problemi priboril lensko leto), s katerim pa nisem zadovoljen (pogosti izpadi interneta)...
hvala

Ice-Heki ::

Če si na EMX-u je zelo majhna verjetnost, da dobiš svojo parico - ker so te na EMX dali samo zato, da sploh lahko imaš internet, ker je prostih paric po vsej verjetnosti že zmanjkalo.

pupsi1984 ::

na koga pa naj naslovim prosnjo za odpravitev PCM naprave, da vsaj poiskusim?

Senitel ::

Jah v bistvu nimaš nikakršnih realnih šans pa kamor koli se obrneš (Apek, Telekom,...). Boš pač moral počakat še kakšne 20 let, da se spomnijo optiko potegnit do tebe. :\ Pač tako se dela v naši ljubi državici.

pupsi1984 ::

prej 40 let... :\ kaj pa ce najdem soseda, ki mi odstopi parico... poznate kaksga podkupljivega telekomovca na novomeski centrali, ki bi zamenjal parici med sabo :D ?

Ice-Heki ::

Vesel bodi, da vsaj imaš internet, četudi te meče dol. Veliko nas je takih, ki lahko o ADSLu samo sanjamo ...

Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ice-Heki ()

pupsi1984 ::

verjetn je emx bols kot nic, sam na k**** mi gre k ma moj sosed kmet (govorim v dobesednem pomenu in ne zaljivem) s svojo stalco in kravco parico in moznost dostopa do bistveno hitrejsega interneta kot jaz, sam pa linije za internet ne bo nikoli uporabil, ker pac se verjetn ene 20 let ne bo vedel kaj internet je... :\

Senitel ::

Ice-Heki: Važno da se lahko folk pritožuje, da jim 20/20 na optiki kao ne dela tako kot mora... >:D

guc: Ja parice ne bodo kar tako zamenjal, niti ni nujno da jo sploh lahko, morda bi moral kaj razkopat. Če veš da lahko ta tvoj sosed dobi bistveno hitrejši ADSL (btw: kako lahko to ziher veš), potem se pač z njemu zmeni in vzemi ADSL pri njemu, kupi kakšen wifi router ali dva, če je kriza še kakšno zunanjo antenco in uporabljaj tisti priključek... Una EMX jajčka pa potem, ko stvar deluje, odjaviš. Mislim treba se znajt, ker Telekom problemov pač ne rešuje, oni samo delajo nove... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

pupsi1984 ::

senitel: kopat verjetno ne bi bilo treba, ker imam telefon speljan po zraku! prav tako je drugi sosed s katerim sem imel dvojcka (vseskozi sem placeval samostojno parico in ne dvojcka! ) pred dobrim letom odjavil telefon...

Senitel ::

To a si ti plačeval samostojno parico na žalost nima nobene veze s tem ali si (bil) na PCM ali ne. Ni nujno, da je bil ta tvoj sosed, ki je telefon odjavil edini s tabo na PCM-u. So pa ta jajčka lahko marsikje. Od tvoje hiše do centrale je zagotovo več kot ena omarica in v eni od teh je ta tvoj PCM/EMX, skoraj zagotovo pa to ni omarica, ki je tebi najbližje... Tudi če gre celotna trasa od centrale do tebe po zraku, ni nujno, da lahko od centrale do tebe pripeljejo prosto parico brez večjih posegov v infrastrukturo.
Skratka, če boš hotel kar koli rešit v doglednem času, boš moral gledat za rešitvami, ki jih lahko sam implementiraš (WiFi). Ti gotovo lahko marsikdo na tem forumu pove kako izgleda reševanje težav s strani Telekoma. Sam jim že vsaj ene 6 let morim za ADSL (v bistvu od kar so ga začel ponujat), pa ga do danes še nisem dočakal. Mi pa že tretje leto WiFi šiba. Ti pa si za njih tako ali tako "rešen primer", ki ima vse kar si lahko srce poželi.

pupsi1984 ::

hvala za nasvet... a imam se eno vprasanje... pred parimi leti sem imel t.i brezicni internet od hipkoma (http://www.hipkom.net/), bil sem kao na testni liniji, pol pa so me kar izklopili ven, brez vprasanj, oziroma sploh mi niso poslali pogodbe...v bistvu se takrat nisem pretirano jezil, ker sem le imel vec kot leto internet zastonj in to brez kakrsnih koli dodatnih stroskov ... niti antene, niti druge opreme, ki so mi jo namontirali za sprejem signala, niso prisli nikoli iskat (pa sta minili ze vsaj 2 leti)... sedaj pa me zanima, ce lahko kaj od te opreme uporabim za vzpostavitev svojga WiFi ? :)

Zgodovina sprememb…

5er--> ::

Verjetno vse.

pupsi1984 ::

aha, koliko me pa bi okvirno koštalo ce bi npr. pri sosedi (ki je pac zlahta) narocil nov telefonski prikljucek (hisa nima telefona oz prikljucka) in na njem zahteval širokopasovni internet npr. najvisji mozni paket (mislim, da je to pri nas v naselju-razen moje hiše seveda- 4mb/512 mb). a se da kako izogniti telekomu kar se telefona tice in vse urediti npr. preko amisa ?

Ice-Heki ::

- najprej če nimajo parice (predvidevam, da ne - če nimajo niti telefona) naročilo telefona - okrog 25 tisoč (bivših SIT se mi zdi) - brez tega ne moreš dobiti nič in je obvezen strošek
- potem naročilo ADSL in priključnina - pa pazi, da se ne zaj****, zato je najprej fino, če dobiš od Telekoma / SiOLa pisno soglasje, da lahko dobiš ADSL, potem pa neseš to na Amis, kamorkoli drugam in ti oni lahko ponudijo svoj internet

Tomay ::

Da dodam še mojo izkušnjo.

Sam sem hotel najprej razvezan dostop, pa ga nikakor nisem mogel dobit. Potem sem izvedel, da "moraš" imeti telefonski priključek, če hočeš adsl (telekomova finta). Ob naročilu telefonskega priključka obvezno dodati, da sledi adsl, v tem primeru te dajo na prosto parico. Tisti, ki je mene priklapljal je moral it nazaj v centralo, čisto mogoče, da je koga drugega na pcm prevezal, da je meni "zrihtal" prosto parico. Potem sem seveda naročil amis in ne siol.

Lahko tudi gnjaviš na "lokalni" telekom in zahtevaš šefa terenskega ali nekaj podobnega, daš za pivo, pa ti bo mogoče razložil, če res gre ali ne gre.

Poiščeš koga, ki ima veze pri telekomu.
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izgradnja nove internetne priključne točke ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
151837 (1481) Štrubsi
»

Internetni dostop brez Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
122382 (1939) jurre
»

Telekom in že spet Telekom ...

Oddelek: Omrežja in internet
454738 (2911) Tilen
»

ADSL za "nesrečneže"

Oddelek: Omrežja in internet
426233 (2592) KoMar-
»

ADSL in prevelika oddaljenost od centrale: težave in rešitve

Oddelek: Omrežja in internet
303888 (2611) SKull

Več podobnih tem