» »

Velike težave

Velike težave

arozma ::

Ja spet imam jest težave, ki jih ne znam rešiti. Do predkratkim teh težav ni bilo. Težave so pa sledeče:
- programe kot so antivirus, Spybot ne morem posodobiti. To se je začelo približno 2-3 tedne nazaj
- v Moj računalnik ne morem odpreti USB ključa in diska
- dolgo časa mi odpira Excel datoteko. Če odprem prazen excel mi odpre brez težav
- v Wordu in Excelu ne morem odpreti zavihkov (datoteka, urejanje, pogled...). Pravtako se mi ne odpre seznam ob desnem klikuTo mislim, da bi bilo zaenkrat vse. Se mi pa tudi sanja ne kaj bi bilo lahko narobe. Kot sem že rekel. Ne dolgo nazaj je še vse delalo normalno.
Lahko, da je virus vendar tega ne morem natančno preveriti saj antivirusa ne morem posodobiti. Tako imam gor Avira antivir z bazo virusov ki je ob namestitvi.

opeter ::

Če je še "Ne dolgo nazaj" delalo, lahko poskusiš ponastaviti sistem na prejšnje stanje -> Start -> Programo -> Pripomočki -> System Tools -> Obnovitev sistema
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

arozma ::

Sistema na žalost ne morem obnoviti saj hoče eno točko na katero naj povrne sistem. Te točke pri meni ni nobene, saj nikoli nisem naredil nobene.
Ravnokar sem pa odkril eno zanimivost. Vsaj zame. Ko sem računalnik restartal word dela normalno. Še vedno pa ne dela posodobitev. Pa tudi preden sem restartal računalnik nisem mogel dostopati do pripomočkov. Oziroma sem lahko vendar se ni nič videlo kaj izbiram. Bil je samo okvir in prozorno ozadje tako kot je na sliki od worda.
Ali se da še kako drugače obnoviti sistem?

DaDek ::

sicer sem noob glede teh "pointov" ampak, sem že parkrat restoral sistem z zgoraj navedenjo potjo pa nikoli nisem "manually" delal kakih pointov?
http://www.microsoft.com/windowsxp/usin...

Maystr ::

Lohk da si fasal kakšen virus. Preglej z spletnim virus iskalcem.

arozma ::

System restore še nisem probaval ponovno. Bi se pa temu rad izognil, saj naj bi obstajala velika možnost da potem ne dela vse tako kot bi moralo. Tuakj mislim predvsem programe. Sem pa probal pogledati za virusi. In sicer s tem pregledovalnikom
http://onecare.live.com/site/en-us/defa...
Kjer se pa pojavi nova težava. Ves čas je na 0%, po nekaj minutah (manj kot 5) najde 2 virusa ali spywera in se vse skupaj zapre. Tako da pregleduje manj kot 5 minut. Kaj je za to krivo ne vem. Ali je virus, IE... nimam pojma. Ker bi rad ugotovil če je kakšen virus in bi se ga rad znebil, da bi računalnik normalno delal, bi prosil če kdo slučajno pozna še kakšen tak AV, naj prilepi link do njega da probam če dela.

bluefish ::

Avira, Avast imata oba brezplačno varianto in sta precej učinkovita.

coma2black ::

http://www.pandasecurity.com/homeusers/...


drugače poizkusi tudi v safe mode-u prvo poskenirat (brez networkinga)....lahko pa probaš z networkingom im poskušaš tako posodobit...
--=- [ Dex ] -=--

arozma ::

Ta pandin iskalec virusov je neuporaben. Po 2 minutnem pregledovanju mi napiše, da je računalnik ukužen in mi napiše, da lahko virus zbrišem samo če kupim Pando. Naj jo imajo.

Sedaj sem probal z Avastom. Zanimivo je, da mi je napisalo da se je posodobil in naj bi imel najnovejšo bazo virusov. Sedaj zelo počasi pregleduje.

Do sedaj sem ves čas imel nameščen AVG free. Če je na računalniku kakšen virus nikoli več. Sem naložol Aviro in je neposodobljen takoj našel 3 viruse ki jih AVG nikoli ni.
Sedaj imam torej avast ki pa ga bom verjetno zamenjal z Aviro. Se mi zdi da dosti manj požre in da malo hitreje pregleduje. Mogoče bom pa obdržal avast. Se še nisem odločil. Sicer sta pa oba pri vrhu. Na veliko testih je Avira celo prva.

arozma ::

Avast je sedaj končal pregledovanje in našel cel kup trojancev in adaware. Našel je celo dva črva. Nekatere trojance sem dal v virusni zabojnik. Ali se ob odstranitvi AV odstranijo tudi trojanci ali potem spet pustošijo po računalniku?

coma2black ::

Ta pandin iskalec virusov je neuporaben. Po 2 minutnem pregledovanju mi napiše, da je računalnik ukužen in mi napiše, da lahko virus zbrišem samo če kupim Pando. Naj jo imajo.


lol, zanimalo te je ali je kriv IE ali Av, zadaj pa se pritožuješ ko si izvedel
--=- [ Dex ] -=--


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2492604084 (2822) mat xxl
»

Noče odpreti stran z antivirusnimi programi

Oddelek: Omrežja in internet
202102 (1704) satfinder
»

Problem z odpiranjem spletnih strani, setup datotekami...

Oddelek: Pomoč in nasveti
253078 (2867) Tac20
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499117 (8064) bluefish
»

Neznani virus onemogoči vse programe za zaščito in upočasni sistem

Oddelek: Pomoč in nasveti
194401 (3924) nokia6310

Več podobnih tem