» »

Radeon HD 4850 512mb ddr3

Radeon HD 4850 512mb ddr3

dae ::

Lep pozdrav!

Graficna kartica ima takt jedra: 625mhz in takt pomnilnika 993mhz!
ampak ko kartica ni obremenjena ima takt 160mhz in 250mhz.. ko pa zazenem igro, se da na 625 in 993..
to preverjam v ati ccc v ati overdrive.. prasal bi, kako bi onemogocil spreminjanje hitrosti.. in da bi
zmeraj bilo na 625 in 993 mhz. Ker opazam da tudi med igrico spremeni.. in zalagira za nekaj sekund..
Vesel bi bil vsakrsne informacije o tem.. ce mogoce kaj veste! najlepsa hvala!

Lp

Han ::

Najbolj "elegantna" rešitev je Radeon Bios Editor. Zahteva pa nekaj znanja in flash biosa na kartici...

Dr_M ::

Uf, zakaj komplicirat, ce lahko v CCC to izklopis?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M, sem preverjal vse za sklopit v CCC.. pa ne najdem nic.. ubistvu lahko tudi navijem graficno..
ampak vseeno se vrne na 160 in 250.. ko pac njej to pase :S kako bi se pa to dalo z biosom.. ne vem ce bi znal to nardit :) ve kdo, kaj in kako? sm opazu tudi v igri crysis.. ko dam vse na high.. pa locljivost 1440x900 in 8x AA.. mi dela lepo na 25-40 fps.. pol pa kar naenkrat pade pod 10fps.. za par sekund in pol spet normalno.. sm mel windowed.. in v ccc videl da preskoci na 160mhz.. ta cas :(

Valvoline ::

Program atitool.
Nastaviš poljubno 2d in 3d profile gpu in ram in lahka roćno spreminjaš. Atitool d best

hm.. atitool.. a brez tega se pa ne bi dalo nic naredit ?
ker sem imel neke probleme ze s tem programom, ze pri starem racunalniku:)

Imel sem par atijevih grafičnih 9600xt 9800pro x1950xt in sedaj x1900gt in je atitool deloval super z vsemi.

V bistvu sploh ni komplicirano:

1. zapišeš obstoječi bios
2. ga naložiš v RBE
3. spremeniš "idle" in "movie" frekvenco
4. shraniš modificiran bios
5. flešneš bios

Dela je za 5 minut. 8-)

in kje dobim obstojeci bios? da ga zapisem? a to ga loadam v RBE ? in pac spremenim? in shranim?
in kako pol nalozim ta novi bios?

V bistvu sploh ni komplicirano:

1. zapišeš obstoječi bios
2. ga naložiš v RBE
3. spremeniš "idle" in "movie" frekvenco
4. shraniš modificiran bios
5. flešneš bios

Dela je za 5 minut. 8-)

Ne bo šlo tako zlahka.
Treba je tut voltažo dvignit za 2d enako koz za 3d drugače ne bo v redu.
Al pa nastavit le en profil,ostale odstranit.
Pr nvidiah se da poljubno spreminjat število profilov,ne vem kako je z atijevimi grafami.

Obstoječ bios lahko posnameš npr. v GPU-Z. Nov bios je priporočljivo flešnit v DOS-u (zagonska disketa/USB ključ/CD z atiflash.exe in biosom), obstaja pa tudi ATiWinFlash. Večino stvari dobiš tukaj.

Kar se voltaž tiče, je čisto odvisno od biosa. Nekatere kartice imajo avtomatsko regulacijo voltaže... Zato si je smiselno najprej ogledati nekaj biosov različnih modelov in proizvajalcev 4850.

Kar se voltaž tiče, je čisto odvisno od biosa. Nekatere kartice imajo avtomatsko regulacijo voltaže... Zato si je smiselno najprej ogledati nekaj biosov različnih modelov in proizvajalcev 4850.

Raje sprobaj z atitool.
Nastavi si 2d in 3d profil ter ju ročno spreminjaj preden zalaufaš o končaš z špilanjem.
Al pa le en profil. Pa nastaviš atitool da se avtomatsko zažene pr vsakem zagonu in takoj nastavi profil

hey, sem v rbe.. vse se da lepo ustimat, sam fora je zdaj z voltazami.. ker se ne znajdem lih, kaksno naj nastavim.. evo vam screenshot:)

Klikni v ati profile editor in postaj fotko

Sem uštimal. lepo deluje konstantno na 625 in 993 mhz.. v biosu sem v vseh okencih vpisal tako hitrost in deluje! stari bios bom pa shranil, za vsak slucaj:) Najlepsa hvala! Lp

S čem si flashal ??

jest10 ::

Program atitool.
Nastaviš poljubno 2d in 3d profile gpu in ram in lahka roćno spreminjaš. Atitool d best

Ki pa ima zelo slabo podporo za novejše katrice, saj ge že nekaj časa ne razvijajo več.

Atitool ima res slabo podporo za novejše grafične. Skoraj nič ni delovalo, pa še zmrzne vse skupaj.. ko je najmanj treba:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ati HD 5850

Oddelek: Strojna oprema
222292 (1805) filip007
»

5850 sem gonil pri 1.6v

Oddelek: Zvok in slika
412611 (1580) ModriN96
»

Padci ''sličic na sekundo'' FPS-jov ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8770 (630) DaDek
»

Ventilator na grafični se ne zažene!

Oddelek: Pomoč in nasveti
211492 (1314) Valvoline
»

New/old ATI user! Need some help :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
936032 (4047) Good Guy

Več podobnih tem