Forum » Pomoč in nasveti » ne morem PCja ugasnit
ne morem PCja ugasnit
PacificBlue ::
Mogoče kakšen virus, preglej z kakšnim programom. Poskusi pa si tudi počistiti register, potegni si dol zastonjski program cc cleaner.
drugače pa nimam posebne ideje..
Men je to svoje čase delalo na Ubuntuju, sicer ni mlelo samo preprosto se ni dalo ga ugasnit z shutdown.
drugače pa nimam posebne ideje..
Men je to svoje čase delalo na Ubuntuju, sicer ni mlelo samo preprosto se ni dalo ga ugasnit z shutdown.
I’m out.
:3
:3
bluefish ::
nasveti so primerni opisu problema.
Prvo povej, kateri OS je nameščen. Fino bi bilo, da uporabiš CCleaner in počistiš fajle (pazi, kaj boš označil, da se pozneje ne boš razburjal nad izgubljeno zgodovino obiskanih strani,...) in register, potem pa še defragmentiraj disk.
Prvo povej, kateri OS je nameščen. Fino bi bilo, da uporabiš CCleaner in počistiš fajle (pazi, kaj boš označil, da se pozneje ne boš razburjal nad izgubljeno zgodovino obiskanih strani,...) in register, potem pa še defragmentiraj disk.
kixs ::
... kje obstane? Kateri procesi tecejo? Imas kaksne napake v System logu? Imas namescene vse gonilnike in to zadnje verzije?
PS:
Pa ne ga tepst, ker to bo nazaj ugriznil
PS:
Pa ne ga tepst, ker to bo nazaj ugriznil
nočem preveč močno ker nebi rad poškodoval bajtov.
Očitno bo najbolje, da ti problem rešuje nekdo drug, ker nekdo, ki ne želi poškodovati bajtov, verjetno ne ve, kaj sploh dela.
sem sprobal z cccleanrejem, pa ga tud on ne ugasne.
Niti ni namenjen temu, da bi računalnik ugasnil. Je pa za čiščenje sistema nepotrebnih datotek.
in bom moral delat backup recovery na windows 98!
Potem pa res raje to vse skupaj vrzi na Bolho, ker računalnik, ki lahko poganja le W98, itak ni kaj preveč uporaben.
turist1 ::
ko kliknem shut down...pol programov zapre. firewal ostane odprt in še kaka malenkost. lahko pogledam procese c+t+r+l+a+l+t+d+e+l a iščem kakšnega določenega al kako? pc je do enega tedna nazaj delal perfectno..sedaj pa ne vem kaj je...nism nič spreminjal... :(
sp:ne tepem pcja.
sp:ne tepem pcja.
ST-777 ::
potnik9, namesto shut down uporabi raje hibernacijo.
V pogovornem oknu "Izklopi računalnik" pritisni tipko shift in napis pod prvo ikono se bo iz "Stanje pripravljenosti" (Stand by) spremenil v "Mirovanje" (Hibernate).
Seveda mora biti prej izpolnjenih nekaj pogojev:
- nameščeni gonilniki za vso strojno opremo
- dovolj prostora na sistemski particiji za datoteko hiberfil.sys (enako količini pomnilnika)
- funkcija mirovanja mora biti omogočena (nadzorna plošča > možnosti porabe > mirovanje)
Comp. se ti bo ustavil v cca 20 sekundah in v enakem času zagnal, ko boš pritisnil tipko, ki je na ohišju.
V pogovornem oknu "Izklopi računalnik" pritisni tipko shift in napis pod prvo ikono se bo iz "Stanje pripravljenosti" (Stand by) spremenil v "Mirovanje" (Hibernate).
Seveda mora biti prej izpolnjenih nekaj pogojev:
- nameščeni gonilniki za vso strojno opremo
- dovolj prostora na sistemski particiji za datoteko hiberfil.sys (enako količini pomnilnika)
- funkcija mirovanja mora biti omogočena (nadzorna plošča > možnosti porabe > mirovanje)
Comp. se ti bo ustavil v cca 20 sekundah in v enakem času zagnal, ko boš pritisnil tipko, ki je na ohišju.
potnik9, namesto shut down uporabi raje hibernacijo.
Nekako ni rešitev problema, saj za dolgim ugašanjem sedi nek razlog, ki bi ga bilo dobro najti.
Ej pomagejmo mu...tole ni ravno lepo od nas
Bolj težko, če pa še tiste najbolj enostavne predloge ignorira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bibip ::
Odklopi vse naprave, preglej, če nimaš kakšne povezave kam naštimane.
Uporabi event viewer. V Nadzorni plošči pojdi pod Administracijska orodja in (ne vem kako je po naše)... pač event viewer. Tam ti bo pisalo, če so errorji. Glej pod applications pa system. Potem pa sporoči, kaj ga šteka.
Uporabi event viewer. V Nadzorni plošči pojdi pod Administracijska orodja in (ne vem kako je po naše)... pač event viewer. Tam ti bo pisalo, če so errorji. Glej pod applications pa system. Potem pa sporoči, kaj ga šteka.
kranjskijože ::
probaj še z Ctrl+Alt+Delete zaključit vse procese ki laufajo pod system? Oz. lahko probaš kar vse
Fave ::
Poizkusi ročno izklapljat procese, če se to še da.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
tolk odgovorov da ne vem kje naj začnem:
2 restore point bom probal čeprav običajno ko rabiš ne dela.
3 hibernacija itd. ni rešitev, driverji itd. so gor rpsotra je dost, funkcija je omogoečna
5 bom še prebral tist link
6 odklopil vse naprave bom pogledal event viewer
7 bom probal zaključit vs eprocese čeprav sem enkrat probal in sem zgubil živce nekje na pol in sem ga na silo restartal.
8 virus mam pa nod32
2 restore point bom probal čeprav običajno ko rabiš ne dela.
3 hibernacija itd. ni rešitev, driverji itd. so gor rpsotra je dost, funkcija je omogoečna
5 bom še prebral tist link
6 odklopil vse naprave bom pogledal event viewer
7 bom probal zaključit vs eprocese čeprav sem enkrat probal in sem zgubil živce nekje na pol in sem ga na silo restartal.
8 virus mam pa nod32
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gkovac ()
ok v eventviewerju vidim pod aplication: napaka: vmauthd a je ura ko sem delal na pcju.... tiste ure ko sem pc ugasnil (na silo ni nič)
ta napaka se parkrat ponovi...
gre ap daleč nazaj do 7.10 mene pa pc zajebava dober teden dni dvomim da je to vzrok...
pod system: DCOM napaka in service control manager in napaka gre daleč do 17.12.2008
tako da dvomim da je to..
bom sedaj probal še restore point....
na tistem linku nič uporabnega....
ta napaka se parkrat ponovi...
gre ap daleč nazaj do 7.10 mene pa pc zajebava dober teden dni dvomim da je to vzrok...
pod system: DCOM napaka in service control manager in napaka gre daleč do 17.12.2008
tako da dvomim da je to..
bom sedaj probal še restore point....
na tistem linku nič uporabnega....
problem rešen z restore point.....se mi zdi da je problem bil v updatu windowsov, ker v tem času je bil update, pa sem dal restore na en dan prej in je mormalno delalo...
mi je vrglo starega msnja gor, sam vseeno....glavno da dela..
hvala za nasvete. bajti laufajo dalje ;)
mi je vrglo starega msnja gor, sam vseeno....glavno da dela..
hvala za nasvete. bajti laufajo dalje ;)
ja.
nevem vzroka mogoče je msn?ker sem novga čez sttarega instaliral, mogoče bi moral starega prrej unistal nato instal novega?..se kaj zbriše kontakti zgodovina msnja itd če ga prej unistal nato instal?..
bom malo experimentiral..
nevem vzroka mogoče je msn?ker sem novga čez sttarega instaliral, mogoče bi moral starega prrej unistal nato instal novega?..se kaj zbriše kontakti zgodovina msnja itd če ga prej unistal nato instal?..
bom malo experimentiral..
bibip ::
Včasih imaš kakšen update, ko še dela preden se računalnik ugasne. Samo ponavadi napiše, če se to dogaja.
gkovac ::
Pobrisal sem vse kar je bilo neuporabno.
Revenant in k4vz0024... če nimata nič pametnega za povedati se bedastim komentarjem izogibajta. To je prvo opozorilo.
Revenant in k4vz0024... če nimata nič pametnega za povedati se bedastim komentarjem izogibajta. To je prvo opozorilo.
lp,
Revenant ::
Pobrisal sem vse kar je bilo neuporabno.
A moja zgornja posta pa sta uporabna?Žal mi je če ne opaziš vsaj zametke ironije.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
k4vz0024 ::
Ej pomagejmo mu...tole ni ravno lepo od nas
[Ta odgovor je izbrisal SuLc dne 28.01.2009 ob 12:12:06.]
[Ta odgovor je ustvaril k4vz0024 dne 27.01.2009 ob 21:12:19.]
Tole pa ni olikano in je nesramno brisanje
[Ta odgovor je izbrisal SuLc dne 28.01.2009 ob 12:12:06.]
[Ta odgovor je ustvaril k4vz0024 dne 27.01.2009 ob 21:12:19.]
Tole pa ni olikano in je nesramno brisanje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ponovno zažene namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 6864 (3677) | solatko |
» | Računalnik se ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 3662 (1894) | stewo |
» | Samodejni zagon računalnika, neznan vzrokOddelek: Strojna oprema | 3002 (2415) | ginger |
» | NASA gre na LunoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6563 (4227) | Jst |
» | [Windows Vista] Izboljšanje zagonskega časa s pomočjo Windows Performance Toolkit (WP (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11968 (8952) | vbohinc |