Forum » Strojna oprema » Samodejni zagon računalnika, neznan vzrok
Samodejni zagon računalnika, neznan vzrok
ginger ::
Pozdravljeni!
Upam, da nebo preveč čudno, ampak zadnje čase imam težave z računalnikom.
Imam dve muci in ko se tepeta pa tečeta okoli računalnika, kablov, razdelilca se računalnik vklopi. Vsaj tako sem opazila. Do zdaj se to ni dogajalo.
Kako je to možno? Gumb za vklop je vbočen, tako da ni šans da ga vklopita.
Ali je težava kje drugje? Računalnik je navit že od kar so mi ga sestavili in stestirali. Mogoče je to problem?
Drugi so mi rekli, da je lahko vzrok, da maček nekako naelektri ohišje ali razdelilec in zaradi tega pride do vklopa?
Sem pa včeraj za vsak slučaj dala še lepilni trak čez gumb za vklop.
Lp,
hvala
Upam, da nebo preveč čudno, ampak zadnje čase imam težave z računalnikom.
Imam dve muci in ko se tepeta pa tečeta okoli računalnika, kablov, razdelilca se računalnik vklopi. Vsaj tako sem opazila. Do zdaj se to ni dogajalo.
Kako je to možno? Gumb za vklop je vbočen, tako da ni šans da ga vklopita.
Ali je težava kje drugje? Računalnik je navit že od kar so mi ga sestavili in stestirali. Mogoče je to problem?
Drugi so mi rekli, da je lahko vzrok, da maček nekako naelektri ohišje ali razdelilec in zaradi tega pride do vklopa?
Sem pa včeraj za vsak slučaj dala še lepilni trak čez gumb za vklop.
Lp,
hvala
lonewolf_ ::
Kratek stik pri kakšnem kablu? Ali pa je kakšen vtič že zrahljan od starosti/uporabe, da ob rahlem premiku zgubi stik ?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Zelo hiter odgovor hvala.
Nebi rekla, ker računalnika ne premikam in kable sem že nekajkrat dala not pa ven in vse preverila.
Kateri kabel pa imaš/te v mislih točno?
Aja še mogoče ena informacija. Računalnik je vklopljen v prenapetostno zaščito.
Nebi rekla, ker računalnika ne premikam in kable sem že nekajkrat dala not pa ven in vse preverila.
Kateri kabel pa imaš/te v mislih točno?
Aja še mogoče ena informacija. Računalnik je vklopljen v prenapetostno zaščito.
PrimozR ::
Poglej v BIOS kakšna je nastavitev za povratek elektrike ob izgubu le-te - možnosti so ponavadi, da računalnik ostane ugasnjen, se povrne v prejšnje stanje oz. se prižge. Če imaš izbrano zadnjo opcijo in nekako pride do izpada elektrike, se bo računalnik jasno prižgal.
Sicer nevem kaj je to bios, ampak bom poguglala. Kako pa to izgleda v angleščini, ker imam vse angleško.
Zdaj pa grem ugasnit računalnik pa premikat kable, če je res to to.
Zdaj pa grem ugasnit računalnik pa premikat kable, če je res to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ginger ()
Če je res kriva statična elektrika zaradi mačka, potem bi bilo pametno menjati ohišje.
ttommy ::
Računalnik je nastavljen, da se prižge nazaj, ko pride elektrika nazaj. In ja- muci ti malo premakneta kabel, ravno toliko, da se izgubi stik. Malo bolj pritisni napajalni kabel v konektor in tam zaščiti, da ti ga muci ne premakneta.
Gamer
Hmm, premikala sm pa nič. Sem pa googlala "cat static computer" in najdem ogromno stvari, samo za "turn on" ne.
Power on AC ? To je to?
Kaj pa usb priključek, ki ima elektriko tudi, ko je računalnik ugasnjen? Ali je možno to?
Power on AC ? To je to?
Kaj pa usb priključek, ki ima elektriko tudi, ko je računalnik ugasnjen? Ali je možno to?
m0LN4r ::
Vzemi mačke v roke pa jih vošči malo po ohišju pa usbjih. Nimam druge ideje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Novejše matične omogočajo napajanje naprav preko USB, tudi ko je računalnik izklopljen, tako da ja, je dokaj normalno.
meho7 ::
BIOS >> Power Options
Wake On LAN /Wake On Ring
Ce imas Enabled >> Disabled
poglej si se tole
http://www.rickysays.com/windows-update...
Wake On LAN /Wake On Ring
Ce imas Enabled >> Disabled
poglej si se tole
http://www.rickysays.com/windows-update...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meho7 ()
Ok, hehe, obrat
danes sem vidla mačko, da je hodla po tipkovnici in vklopila računalnik. Nato sem šla še jst pritiskat in ugotovila, da je tipka F1 vzrok za vklop.
Zanima me kaj je to?
Prej na windows 7 tega sigurno ni bilo (je pa res, da sem windowse menjala nekje ravno takrat, ko sem dobila muce).
Predvidevam, da je to v biosu ne? Kako se temu reče, kje to izklopim? Ali kaj je to? Zakaj ravno tipka F1?
A ni tako, da če bi bil vklop preko tipkovnice je vseeno katero tipko pritisneš?
danes sem vidla mačko, da je hodla po tipkovnici in vklopila računalnik. Nato sem šla še jst pritiskat in ugotovila, da je tipka F1 vzrok za vklop.
Zanima me kaj je to?
Prej na windows 7 tega sigurno ni bilo (je pa res, da sem windowse menjala nekje ravno takrat, ko sem dobila muce).
Predvidevam, da je to v biosu ne? Kako se temu reče, kje to izklopim? Ali kaj je to? Zakaj ravno tipka F1?
A ni tako, da če bi bil vklop preko tipkovnice je vseeno katero tipko pritisneš?
BorutK-73 ::
Lahko ga ugasneš zadaj na napajalniku ali pa na razdelilcu. Brez štroma se ne bo vklopil, edino če je prenosnik
Hotkey v BIOSu, nima veze z OS. Tipko se lahko izbira, je možnih par kombinacij, vključno z mislim da passwordom. Odvisno sicer od biosa do biosa.
Se opravičujem. Sedaj sem še enkrat šla preverit in če ugasnem torej SHUT DOWN, potem bilokatero tipko pritisnem se vklopi.
Kot da bi šel namesto shut down v spanje.
Event viewer mi izpiše tole:
Več mi nič ni jasno.
Bom probala še tako, da ugasnem, pokrijem tipkovnico in probam zjutraj, ko bo dlje časa ugasnjen.
Kaj pomeni "numlock state - enable" ? Drugače nič ne najdem kaj bi bilo "keyboard"
Kot da bi šel namesto shut down v spanje.
Event viewer mi izpiše tole:
The system has returned from a low power state.
Sleep Time: ?2014?-?10?-?14T21:19:49.070936600Z
Wake Time: ?2014?-?10?-?14T21:20:21.133711600Z
Wake Source: Unknown
Več mi nič ni jasno.
Bom probala še tako, da ugasnem, pokrijem tipkovnico in probam zjutraj, ko bo dlje časa ugasnjen.
Kaj pomeni "numlock state - enable" ? Drugače nič ne najdem kaj bi bilo "keyboard"
Kolega mi je sporočil, da moja matična nima možnosti vklopa preko tipkovnice. Je pa neka asus x79. Jaz mu sicer ne verjamam glih.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ginger ()
Izklopi elektriko iz napajalnika, prižgi računalnik (da izprazneš kondenzatorje v napajlcu in popolnoma 'ubiješ PC, lahko samo izklopiš in počakaš nekaj minut), priključi nazaj in pritisni tipko. Se zdaj zažene? Če ja, potem je vklopljen hotkey. Ugasnjen računalnik je pravzaprav v 'standby', zato se lahko ugasne sam, vklopi pa s tipkalom, ne stikalom, kot stari AT računalniki (tisti ki so kazali 'zdaj lahko varno ugasnete računalnik').
Ima pa tudi gddr85 point, za preveriti bi bile power nastavitve, kaj zadeva naredi (jaz sem na enem recimo dal default shut-down-gumb mode v meniju start da ga vrže v hibernacijo).
Ima pa tudi gddr85 point, za preveriti bi bile power nastavitve, kaj zadeva naredi (jaz sem na enem recimo dal default shut-down-gumb mode v meniju start da ga vrže v hibernacijo).
To sem še zguglala: http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...
Nekako isto, sem že 100x pogledala pa nikjer ne vidim keyboard.
just looked at my asus sabertooth bios and it not there in mine but the mb boots from keyboard fine.
Nekako isto, sem že 100x pogledala pa nikjer ne vidim keyboard.
m0LN4r ::
FAQ pravi tole: predvidevam da imaš tako matično: http://www.asus.com/support/FAQ/114989/
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Res je bil tale fast starup. Ni mi jasno kako se je samodejno vklopil, če prej se pa to ni dogajalo.
A je to vedno vkljopljeno na Widwos 8?
A je to vedno vkljopljeno na Widwos 8?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25377 (8134) | hojnikb |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15222 (4973) | acookook |
» | Računalnik se vedno ponoči zbudi iz "sleep" modeOddelek: Pomoč in nasveti | 2468 (1897) | musicfreak |
» | Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10871 (9462) | inbox |
» | virus da ali ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 759 (653) | Malajlo |