» »

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Ma$terM|nd ::

Pozdrav!

Imam problem in sicer se mi računalnik, ko bi ga rad ugasnil zažene ponovno. Naloženi so Windows XP SP3 (frišno naloženi). Mašina je zelo zelo stara (400MHz celeron, 256 RAM ...) in običajno je pri meni tak računalnik zaključil, vendar mi ga je kolega dal da mu naložim sistem na novo in ga še namerava uporabljati. Mi je tudi povedal oziroma pokazal, da je že prej delal enako, a sem nekako mislil da bo format in svež OS težavo odpravil - pa ni. Zato sklepam da problem ni povezan z operacijskim sistemom. Sem že probal fail safe nastavitve v BIOS-u pa ni nekega vidnega učinka.

Mogoče kdo ve kaj bi še lahko bilo?

Aja, če je tema v nepravi rubriki se opravičujem.
Kateri avto gre najlepše po gozdu???
Službeni!

69charger ::

To tudi mene zanima,sem imel komp ki se je sam od sebe prižgal sredi noči ali pa resetiral po shutdownu.

Kankan ::

Pozdravljeni!

Tudi sam imam podobne težave.Imam visto, in se mi zadnje čase računalnik noče več ugasniti. Ko želim zaustaviti računalnik, se ta zaustavi in takoj zažene. Pregledal sem Event viewer, pa iz njega ni nič razvidno. Ali mi lahko kdo svetuje kaj je narobej?

Lep pozdrav,

Andrej

delfinus ::

Ko se je meni to dogajalo sem na koncu ugotovil, da je bil kriv napajlnik.

lp, d.

Riff ::

je v biosu vse nastavljeno za power options tako kot treba

Kankan ::

Kako se to nastavi v Biosu?? sem pregledal bios pa tega ne najdem...

A bi bil kdo pripravljen pogledati računalnik za 20 evrov?? Ful mi že živce kravžla...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kankan ()

Duhec ::

Potrudi se, mogoče prišparaš 20EUR.

Če je prej Shutdown deloval zdaj pa ne je lahko SW ali HW problem.
Povej katero osn.ploščo imaš in katero verzijo Biosa! Mogoče ga je potrebno posodobiti na zadnjo verzijo. Se dogajajo take reči.
Najprej pa poizkusi tole:
V Visti pod PowerOptions preveri, če imaš vklopljen APM (Advanced Power Management) in ga vklopi, če ni. Mogoče bo po restartu, ponovnem zagonu zdaj ShutDown deloval.


Če ne:
Štartaj komp v varnem zagonu (safe mode) in potem tam poizkusi Shutdown. Če se ugasne je to ok in boš moral preveriti tudi proti kakšnemu spyware zajedalcu ali pojahanemu gonilniku za neko napravo, ki ob ShutDownu v bistvu v ozadju naredi napako, ki restarta komp. Zato izklopi Automatically restart (Control Panel/System and Maintenance/Advanced system settings...), da sistem vsaj prijavi BSOD, namesto, da se restarta.

Če pa se v Safe Modu izbor ShutDown ne ugasne in se restarta, potem pusti, da se normalno zažene in preveri, če gre vsaj v StandBy(sleep) namesto Shutdown.
Če StandBy dela potem premakni miško, da se zbudi nazaj, restartaj komp in pred bootom stiskaj Del tipko (lahko tudi F2, odvisno od biosa), da prideš v Cmos nastavitve, kjer pod Power Management poglej za ACPI mode, da je nastavljen na S3 (lahko tudi S1).
Preveri še nastavitev za "Wake on ring" in "Wake in Lan" jih Disejblaj.
Poročaj.

Kankan ::

Živjo!

Šel sem v namizje in kliknil ikono možnosti porabe, Tam sem nastavil, da on/off pomeni zaustavitev. Možnosti nastavitve APM nima. Sem pa s CCleanerjem očistil prazna mesta, poskušal bom pa še restartati OS tako kot je bil zagnan npr pred 1 mesecem. Probal sem zagnati tudi v safe mode, in se mi je potem ugasnil, vsaj mislim da, ker sem že tolikokrat probal. Ponavadi, če ga takoj izklopim se izklopi, ko pa je nekaj časa prižgan se ob zaustavitvi, ta zaustavlja in potem ponovno zažene.

Lp A.

bajsibajsi ::

Za ta problem obstaja tisoc in en mozen vzrok.

V Oknih XP+ v Start meniju klikni na Run in vpisi v okencek "regedit" brez narekovajev. Ko se ti odpre novo okno, klikni na Hkey_local_machine nato Sistem, potem CurrentControlSet, potem Control, nato CrashControl in desno odpri AutoReboot, kjer spremenis vrednost z 1 v 0.

Porocaj ce je to odpravilo nezazeljeni restart.

Duhec ::

@bajsibajsi, je Vista in če bi prebral vse poste bi videl, da je to že predlagano, v bistvu je ta poseg v register nič drugega kot odstranitev kljukice pred Automatically restart.

@Kankan, če se ti je komp lepo ugasnil v safe modu potem te heca nek program ali gonilnik, ki se v normalnem modu ob shutdownu ne more zapret ali se zacikla kar povzroči restart namesto shutdown.

Poženi program MSCONFIG (navodila) ter v zavihku Startup odstrani kljukico pred vrsticami, ki so ti sumljive. Že če pogledaš pod Manufacturer lahko pustiš tiste od Microsofta ali kak Adobe, vse ostalo pa lahko za test odstraniš. Shrani in restartaj komp in pusti, da se spet normalno zažene. Zdaj poizkusi s shutdownom. Če se še ne ugasne boš moral po načelu izločanja odstranjevat kljukice toliko časa, da najdeš krivca, ki povzroča težavo pri shutdownu.
Pa resno preveri komp pred zajedalci/virusi, ker drugače se boš vrtel v krogu različnih napak.

Kankan ::

Pozdravljeni!

Res hvala za vse nasvete...včeraj sem očistil disk praznih prostorov..to je kar nekaj časa delal...pustil sem prižganega celo noč, no zjutraj sem opazil, da se je sesul..sem ga ugasnil ter štartal v safe modu...lepo se je zagnal in tudi ugasnil (ni pa vzpostavil povezave z internetom). Nato sem ga normalno zagnal...ker še vedno ni zvpostavil internetne povezave sem pa ponovno izklopil..izklopil se je normalno...Bom popoldan preizkusil, kako se zausavlja ko ima vzpostavljeno internetno povezavo...Drugače pa sem zagnal alviro, in ni našla nobenega virusa....Sem pa v namizuju, sistemi, odstranil kljukico pri avtomatskem restartu...ali moram vseno storiti še to, kar pravi bajsibajsi, ali bo to ok? Ali bi bilo pametno zagnati računalnik, na način, kot je bil zagnan npr. pred mesecem dni?? kako se to stori? CCleaner ima sicer neko možnost obnovitve programa, samo, ko ga vklopim samo nekaj nalaga in nalaga...

Duhec ::

"Wipe free space only" s CCleanerjem je pa res zadnja stvar, ki bi jo lahko naredil. S tem si dodatno pobrisal (glede na izbran algoritem brisanja) ves free prostor tako, da bo zdaj morebiten undelete kake datoteke pač težji. Ampak to zdaj ni bistvo tvojega problema.
Da si odstranil kljukico pred Automatskem restartu je dovolj.
Prej mi je čudno, da ti zdaj mrežna ne dela. Lahko je povezano s kakim gonilnikom ravno za mrežno, da pri shutdownu recimo zbluzi.
Si mogoče odstranjeval še kaj ? Pri MSCONFIG v zavihku Startup (Run) mogoče?

"Zagnati računalnik na stanje pred mesecem ...." temu se reče system restore (obnovitev sistema) in ni ravno mesec nazaj, če imaš obnovitvene točke posnete pogosteje. S CCleanerjem jih vidiš ampak jih lahko samo odstraniš, zadnje po času pač ne moreš.
To se dela s programom za obnovitev sistema (Start/Zaženi in v polje vpiši c:\windows\system32\restore\rstrui.exe) ali pa Start/Programi/Pripomočki/Sistemska orodja/Obnovitev sistema in s čarovnikom izbereš datum na katerega želiš obnoviti določene sistemske nastavitve, če so bile tarča bodisi spyware zajedalcev, neuspelih inštalacij programov, neuspelih posodobitev, nepravilnih/poškodovanih ali nedelujočih gonilnikov..., ki povzročajo težave.
Pri tem sicer ne izgubiš podatkov-dokumentov, emailov itd. izgubiš pa lahko vse inštalirane programe in nastavitve, ki si jih naredil naknadno po točki na katero želiš obnoviti stanje. To je logično.

Kankan ::

Ne ničesar nisem odstranjeval.. zadnje tri tedne sem edino naložil program, ki ga dobiš ob nakupu trdega diska, drugih programov zadnje čase nisem nalagal..tako, da bom, v kolikor se bo težava pojavila poskušal zagnati na način, kot je bil zagnan pred npr 3 tedni. Glede internetne povezave pa tako..včasih rabi malo več, da se priklopi...včasih se tudi ne, in moram zato ponovno zagnati računalnik. A bi ti morda lahko poslal kopijo event viewerja/windows log/sistem, pa mi morda poveš, kaj je narobe? Imam pa T2 inetrnetno povezavo. Ali je morda tudi možno preko interneta vpogledati v računalnik??

Lp A.

Kankan ::

spet se je sesul...tko, da...ne vem...po moje mu ni več pomoči...sem pa probal obnovitev sistema, sam mi da možnost za obnovitev samo za 5 dni nazaj....to pa mi nič ne pomaga...

bajsibajsi ::

Ce napake ne bos odpravil, je najbolje formatirati disk in narediti novo instalacijo Oken. V kolikor ne gre za strojno napako (ali napacno nastavitev v biosu), bo to naceloma odpravilo tezave. S tem bos videl, da po moje mu ni več pomoči ne drzi in ga bos lahko uporabljal se "dolgo" casa. Se vsaj jajcal ne bos vec z ugibanjem 584758475 moznih vzrokov, ki ustvarjajo restart.

@Duhec
Res sem prebral na hitro in povrsno. Ampak zato sem napisal XP+ (plus). Vista ima tudi register. :=)

Kankan ::

Morda veste kaj pomeni, napaka, ki jo je javil:

Driver_IRQL_NOT_LESS_or_Equal

STOP 0x000000D1 (0x00003401, 0x000000FF, 0x00000001, 0xCFF30023)

gorenjc ::

Možni vzroki:problem z gonilniki, problem s pomnilnikom ali page file-om. Se je testiral ram z memtest-om?

Kankan ::

Pogledal sem v minidump..
napaka pri driver hal.dll, naslov hal.dll+1b880

bajsibajsi ::

Kankan je izjavil:

Morda veste kaj pomeni, napaka, ki jo je javil:

Driver_IRQL_NOT_LESS_or_Equal

STOP 0x000000D1 (0x00003401, 0x000000FF, 0x00000001, 0xCFF30023)


Problem z gonilniki, sem 99% siguren. Sistem proba dostopati do pagefajla s previsokim IRQL kernel procesom. Obicajno zaradi gonilnikov, ki uporabljajo napacno naslovitev.

Res bi bilo najbolje narediti clean install oken, da se resis omenjenih tezav in obenem scistis nesnago na disku.

Kankan ::

ali moram ob tem na novo naložiti OS. Namreč, računalnik je že imel OS, tako, da nimam programa na CD.

Lp A.

Kankan ::

Vklopil ram test......... Če ne uspe...a bi bil kdo pripravljen priti pogledat...bi plačal...

104 % pokritje, 0 napak...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kankan ()

gorenjc ::

Priloži dmp datoteko

Kankan ::

Pri zadnji zrušitvi mi je napisal

Description:
Storitev >>UPnP Device Host<< je odvisna od storitve >>SSDP Discovery<<, ki se ni uspela zagnati zaradi te napake:
Storitve ni mogoče zagnati. Morda je onemogočena ali pa z njo ni povezana nobena naprava.

Kankan ::

Probal sem program BurminTest:

**************
RESULT SUMMARY
**************
Test Start time: Sun Feb 27 14:14:06 2011
Test Stop time: Sun Feb 27 14:29:08 2011
Test Duration: 000h 15m 02s

Test Name Cycles Operations Result Errors Last Error
CPU 173 336 Billion PASS 0 No errors
Memory (RAM) 2 7.481 Billion PASS 0 No errors
2D Graphics 0 386 PASS 0 No errors
Optical disk (E:) 0 0 FAIL 180 Error while searching for files on optical data disk
Optical disk (H:) 0 0 FAIL 180 Error while searching for files on optical data disk
Sound 10 17.177 Million PASS 0 No errors
Network 1 0 0 FAIL 76 No permission to open RAW network socket
Disk (C:) 2 8.069 Billion PASS 0 No errors
TEST RUN FAILED

bajsibajsi ::

Preberi odgovor na ZS. Ce si iz LJ, pridem urediti povsem brezplacno (seveda v kolikor ne gre za strojno okvaro).

Kankan ::

Zdaj se ugaša...kaj je bilo narobe ne vem...le včasih ne vzpostavi povezave z internetom..

amigo_no1 ::

Bi mogoče koga zanimalo kaj je bilo narobe.

Kankan ::

amigo, če ti kaj ne paše....

Rokic ::

Živjo!
Imam podoben problemček kot ostali.
Windows 7 je še kak teden nazaj deloval normalno, sedaj pa ob ukazu Shutdown se ponovno zažene in ne ugasne.
Zanimivo, da po ponovnem zagonu pa lepo ugasne oz. prepozna ukaz shutdown. OS je updatan na zadnje popravke, virusov nima, spyware tudi ne.
Gre se pa za AMD Barton 2600+ z 1GB spomina in 160GB diska.
Nastavitev nisem nič tikal tako, da so takšne kot so bile pred začetkom tega nedelovanja.
Če se komu svita kaj bi bilo, bi mu bil hvaležen.

LP Rok

superb_ ::

Ponovno odpiram temo...

Imam enak problem. Računalnik namesto, da se ugasne, se ponovno zažene. Naredil sem že format in ponovno namestil W7 vendar problem ostaja.
Kaj narediti?

W7 Professional SP1
Intel Core 2 CPU 6420
2,00 GB RAM
Intel Q965/Q963 Express Chipset Family

superb_ ::

Nobene pomoči?

V safe mode se ugasne brez problema.
Na računalniku je nameščeno MS Office, Avira, CCleaner, 7-zip, Adobe Reader, Adobe Flash Player, Skype, Advanced Uninstaller, Malwarebytes.

drzni86 ::

Pojdi v register in po tej poti: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

poišči "PowerdownAfterShutdown"

dvoklikni nanj in spremeni vrednost iz 0 v 1 (oziroma če je 1 spremeni v 0).

Naredi enkrat zaustavitev sistema in potem (če se bo vseeno še restartal) naredi še enkrat zaustavitev sistema.

superb_ ::

Hvala, bom poskusil in poročam.

superb_ ::

@drzni86 Danes uspel sprobati in zaenkrat deluje. Hvala!

s6c-gEL ::

drzni86 je izjavil:

Pojdi v register in po tej poti: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

poišči "PowerdownAfterShutdown"

dvoklikni nanj in spremeni vrednost iz 0 v 1 (oziroma če je 1 spremeni v 0).

Naredi enkrat zaustavitev sistema in potem (če se bo vseeno še restartal) naredi še enkrat zaustavitev sistema.

Jaz imam nastavljeno na 0 (default vrednost)in se pc lepo ugasne.

kar je potem sodeč nemogoče, kajti če nastaviš 0 naj bi se rebootal
http://www.pctools.com/guides/registry/...

Create a new string value, or modify the existing value, called PowerdownAfterShutdown and set it to "1" to power off the computer at shutdown, or "0" to reboot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

superb_ ::

Sem se prehitro pohvalil...

Računalnik se občasno pri ugašanju ponovno kar sam prižge. Prav tako pa se tudi takrat, ko je ugasnjen včasih kar sam od sebe prižge.
Probal sem že v BIOSu izklopiti vse funkcije Power vendar brez uspeha...

Kaj storiti...
Je mogoče napaka v hardwaru?
Virus ali podobno(čeprav so naloženi gor samo že zgoraj omenjeni programi)?

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: superb_ ()

solatko ::

Nek update ima dovoljenje za vžig računalnika. Poglej nastavitve za win in office update.
Imaš pa tudi v power managmentu možnost izklopit vsa dovoljenja za vklop računalnika drugače, kot z power tipko.
V posebnih nastavitvah kdaj gre računalnik v spanje, kaj naredi pritisk na tipko power in spanje.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

s6c-gEL ::

Kakšen wake on lan mogoče ?
Si dal bios na default nastavitve ?

Kankan ::

Pozdravljeni!

Ponovno se mi je zaćelo pojavljati isti problem...računalnik se ne zaustavi oziroma pade v blue screen. Pa spet ne vem kako to zrihtat..ali je to problem kakega virusa? Začelo se je pa tako, da računalnik ni hotel pognati windowsev ko je bil vroč (je že star). potem pa sem dal recovery disk, da mi je ponovno naložil visto..od takrat dalje ko ga želim ugasniti pade v blue screen..Mi kdo lahko pomaga?

smacker ::

Računalnik ki ti je nagajal že pred 6 leti, bi moral zamenjat ene 3 leta nazaj :D Drugače pa blue screen izpiše kodo napake, s katero je potem lažje ugibat kaj bi lahko bilo narobe - prilepi slikico. Lahko tud v dnevnik pogledaš za pretekle BSODje (navadno v C:\Windows\MEMORY.DMP)

solatko ::

Slab HDD, napajalniku se pojavljajo nestabilne napetosti, kondenzatorji na MB - nekaj možnih vzrokov. Navodila za testiranje računalnika imaš v temah na ST.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110237 (8828) inbox
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
222002 (1683) Duhec
»

samodejni vklop in izklop računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
82273 (2097) RuskiSnajper
»

Blue Screen po zaustavitvi sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
5882 (769) Grega_K
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
594801 (4136) BB4l

Več podobnih tem