Forum » Loža » učenje kitare
učenje kitare
Alfonzo ::
Zanima me kje bi se najlažje naučil igranja kitare. A so to samo kešne glasbene šole al še kje. Če ma kdo kešne ponudbe nej samo pove :P
match ::
Zaenkrat najboljsa varianta pri nas, ce imas dovolj veliko zeljo:
www.glasbena-sola.com
Sem preizkusil zadevo do polovice in sem zadovoljen
www.glasbena-sola.com
Sem preizkusil zadevo do polovice in sem zadovoljen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: match ()
kduh ::
Pozdravljeni !
Da ne bom odpiral nove teme bom pisal kar tu. Zanima me igranje kitare. Sem popoln začetnik. Zanima me, kakšno kitaro si na omislim in kam se lahko obrnem za inštrukcije oz. kje se lahko naučim igranja? Veseli me igranje vseh zvrsti glasbe, še posebej pa nekaj v smislu simple plana.
Da ne bom odpiral nove teme bom pisal kar tu. Zanima me igranje kitare. Sem popoln začetnik. Zanima me, kakšno kitaro si na omislim in kam se lahko obrnem za inštrukcije oz. kje se lahko naučim igranja? Veseli me igranje vseh zvrsti glasbe, še posebej pa nekaj v smislu simple plana.
bajsibajsi ::
Za zacetek bi bila najprimernejsa klasicna kitara (najlonske strune), katera stane od cca. 50 evrov naprej. Glede ucenja se lahko obrnes na glasbeno solo, privatne instruktorje... Za prvi nakup kitare predlagam, da s seboj vzames nekoga, ki se na to spozna.
Malajlo ::
No, glede cene inštrumentov je splošno mnenje, da če se misliš resno učiti, potem kupi kvaliteto. Je precješnja razlika, ali imaš v roki kitaro za 100 EUR ali pa 4.000. V Hoferju so jih imeli za okoli 50 EUR in menda da so bile po kvaliteti primerljive z Melodijino C3-C4 in vsaj trikrat cenejše (mnenje človeka, ki jih včasih delal). Tolik o tem, kaj kitajci naredijo za nič.
Če se misliš pa naučiti samo tistih 10-15 akordov in jo vlačiti po žurih, potem je 50 EUR vrh glave dosti. Vlaga, pa štorast folk, vse to pušča grde posledice
Za štart pa res najlonske strune (pa še tukaj imaš različne kvalitete), da se ti prsti navadijo.
Če se misliš pa naučiti samo tistih 10-15 akordov in jo vlačiti po žurih, potem je 50 EUR vrh glave dosti. Vlaga, pa štorast folk, vse to pušča grde posledice
Za štart pa res najlonske strune (pa še tukaj imaš različne kvalitete), da se ti prsti navadijo.
jt83 ::
Tiste kitajske kitare so po mojem mnenju dobre za vrt prekopat pa še to ne... žal :)
Po veliki večini se jih ne da pravilno uglasit, totalno razštelane... skratka nemogoče in trde za igrat (Vse kar je znajo še dodatno zbivat tisti začetniški zagon).
Priporočam cca 200 ali 300 eur investicije pa se najde že kako OK rabljeno kitaro, tudi kakšno novo. Če te stvar mine se lahko še vedno proda in dobi nazaj delček investicije (ampak hej vsaj probaš ;) )
Če koga zanima online učenje je tale stran fenomenalna:
http://www.guitarmasterclass.net/
Ampak za začetek vseeno za nekaj mesecev predlagam kakšnega mentorja da te vpelje v osnove.
Po veliki večini se jih ne da pravilno uglasit, totalno razštelane... skratka nemogoče in trde za igrat (Vse kar je znajo še dodatno zbivat tisti začetniški zagon).
Priporočam cca 200 ali 300 eur investicije pa se najde že kako OK rabljeno kitaro, tudi kakšno novo. Če te stvar mine se lahko še vedno proda in dobi nazaj delček investicije (ampak hej vsaj probaš ;) )
Če koga zanima online učenje je tale stran fenomenalna:
http://www.guitarmasterclass.net/
Ampak za začetek vseeno za nekaj mesecev predlagam kakšnega mentorja da te vpelje v osnove.
www.pozitivendesign.net
z00s ::
Pozdrav.
En majster naj ti pokaze kko se bere akorde, pol pa samo vaja, saj vaja dela mojstra, ce mojster dela vajo...Meni je tko uspelo;)
lp
En majster naj ti pokaze kko se bere akorde, pol pa samo vaja, saj vaja dela mojstra, ce mojster dela vajo...Meni je tko uspelo;)
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Električna kitara (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16780 (1135) | ReRMh |
! | Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Sedem umetnosti | 525985 (94662) | c3p0 |
» | KitaraOddelek: Sedem umetnosti | 1134 (986) | SaXsIm |
» | akustična kitaraOddelek: Loža | 5865 (5739) | innerspace |
» | Akusticna kitara - do 35K ?Oddelek: Loža | 4021 (3858) | Ales |