» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
41 / 79
»»

Ma3rdZo ::

Lep pozdrav
Imam težavo z windows 7 ultimate 32-bit verzijo.
Že ko sem prvič nalagal OS je računalnik med inštalacijo zamrznil. Zdaj pa kmalu po zagonu, v roku 5min, mi sistem zamrzne, postane popolnoma neodziven (miška, tipkovnica,...). Edino kar mi ostane je restart gumb. V event logu piše critical error (The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly), vir pa je kernel-power (vendar predvidevam da je to od restarta).
Sem poiskusil z raznimi registry cleanerji, različnimi nastavitvami v power managementu... Slednje je pomagalo, saj je sistem skoraj prenehal zmrzovati. Zdaj zmrzne le še kadar kopiram kamorkoli kakšne velike datoteke in pa občasno med srfanjem po netu ampak je še vedno zelo nadležno. Ima kdo kakšno idejo?

c00L3r ::

Zmrzovanje kaže na defektno delovanje enega kosa strojne opreme ali pa gonilnika. Glede na zmrzovanje med inštalacijo bi jaz ugibal, da je težava v strojni opremi. Testiraj pomnilnik, poskusi zamenjat grafično, napajalnik in išči teme o zmrzovanju sistema). Tvoja težava ni nujno povezana z Win 7. Če sistem zmrzuje takoj po sveži inštalaciji, ti reg cleaner ipd. nič ne koristijo.

lopov ::

Ko nalagaš (= namestitev) je treba mal potrpljenja. Če je treba čakaj pol ure. Ampak to samo ko nalagaš.

Ko začneš uporabljat se to ne sme dogajat. Na čisto novem sistemu z i7 860 in SSD je namestitev trajala dlje kot na prastarem A64 3400+. Razlika okoli pol ure :) Tolk časa je trajao da se je splog pregrizel do panele za particioniranje diska. Zdaj, ko je vse nameščeno pa leti. Napak nobenih.

Zakaj se to dogaja ne vem, a se. Meni večinoma na novih zadevah + nameščam z USB ključa.

solatko ::

Nabavi hitrejši ključek, meni Patriot 8GB naloži w7 v cca 20-ih minutah.

Ni fora v ključu - traja da se pojavi eula panela in pol naprej za diske. Ponekod je takoj, največ minuto, včasih pa traaaaaja - saj sem napisal, nazadnje na uber mašini pol ure. Noro.

Enterprise ::

Imam težavo z zagonom sistema. Kupil sem USB HUB ker mi je zmanjkalo USB vtičnic na zadnji strani. Sedaj vsakič ko vklopim računalnik vidim samo moder zaslon oz. logotip matične (P5Q SE), kjer piše press DEL to setup ... in se ne premakne nikamor. Če pa hub ni vklopljen se sistem naprej normalno naloži.
Kako nastaviti, da se bo sistem normalno zagnal, kljub temu, da je vklopljen HUB?

Kakšen napajalnik imaš? Če daš hub na drug računalnik, ti dela?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk...
HUB dela normalno samo ovira mi zagon .

Še vedno imam težave z zagonom:
1. USB hub mi onemogoča zagon. Ko prižgem računalnik mi obvisi na sliki od matične plošče, tam kjer tudi piše pritisnite del za vstop v bios in se ne odziva na nobeno tipko. Enako dela tudi na drugih računalnikih - obvisi že na samem začetku preden se sploh začne nalagat windows. V sistemu je vse normalno. Podobno težavo sem imel pred nekaj leti na starem računalniku ko se je enkrat prižgal enkrat pa je obvisel na začetku ... kasneje sem ugotovil da ob zagonu ne smem imeti vklopljenega USB ključa ... ampak tukaj je malo bolj nerodno vsakič znova vklapljat poln hub v usb med zmešnjavo kablov ...
2. Ob zagonu imam naštimano primarno particijo C disk. Od kar imam zunanji disk mi ob zagonu začne pregledovati tudi tega in se vse skupaj podaljša za 15-20 sekund ... Kako naštimat, da ti gleda samo trdi disk?

Tole sicer bolj spada med težave s strojno opremo, W7 niso pri tem nič krivi :)

- Preveri bios, vklopi podporo za "USB legacy" naprave (vklopi kar vse kar ima USB v nazivu :)

- v biosu imaš tudi postavko "boot order", kjer nastaviš vrstni red zaganjanja naprav. Uredi po svojem okusu, vsekakor pa mora biti prisoten "HDD" (disk). Jaz imam še floppy, tko da je pri meni vrstni red "1-floppy, 2-CD/DVD, 3-HDD). Ponavadi imaš na izbiro še mrežo, PCI naprave, USB naprave (FDD, HDD, ZIP), ...

Mal si bios poglej. Če ne "obvladaš" pa prosi nekoga ki to zna. Z nepravilnimi nastavitvami je računalo neuporabno. Teško, da se ti kaj takšnega zgodi, a se dogaja :)

Aja, ne garantiram, da bo po vsem tem čaranju delalo! Hub ne bi smel povzročati težav in bi bilo morda bolje razmisliti o reklamaciji/zamenjavi. Sprobaj še na kašnem drugem računalniku.

Še to -- sem pogledal kakšen hub imaš. Je priklopljen na zunanje napajanje? Kakšne naprave so priključene nanj? Je problem prisotem že ob priklopu samega huba ali šele potem, ko dodaš napravo (ključ, disk, čitalec, printer ...)?

Jaz bi vsekakor vzel drugega, po možnosti z zunanjim napajanjem - s tem izničiš omejitev pri napravah, ko hub ni več sposoben zagotavljati dovolj napajanja. Glede na to da ima le 4 priključke je morda bolje razmisliti o notranji kartici. Če se odločiš za to varianto pa vzameš nekaj, kar podpira USB 3 :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

sem probal prestavit pa ni bilo učinka. ob praznem hubu vse dela ok.
Priklopljeno imam tole: skener (z zunanjim napajanjem), samo kabel za fotoaparat/telefon če ga gdaj vklopim, Logitech cordless rumblepad 2 (2 komada). Načeloma vsi hrati nikoli ne delajo tako da do preobremenitve naj nebi prišlo ...
Sem obupal v vojni. Malo sem gledal angleške forume in ugotovil da lahko nekatere naprave zavirajo boot . OK grem kombinirat in ugotovim da če izklopim oba cordless rumblepada se mi normalno boota. OK ni problem izklopim to ker itak ne uporabljam pogosto ... ko bom rabil bom pa pač vklopil. Tistih 15 sekund dlje bomo pa potrpeli zaradi diska ...
vseeno hvala za pomoč

Sandi1987 ::

Danes, ko sem resetiral računalnik, mi je Windows dodelil neznani IP naslov. Pred tem je internet delal normalno. Če ročno vpišem IP naslov, internet sicer dela, samo nekateri programi (eMule, uTorrent) ne delujejo. Tudi Požarni zid Windows 7 ne deluje več. Zadnjič sem zaradi tega formatiral. Nekaj časa je bilo v redu, danes pa je spet isto.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Ti lepo na routerju fiksiraj IP naslov, pa je

IP naslov je nastavljen na routerju. Zanima me, zakaj samo BitTorrent in eMule ne delata, ko ročno vpišem IP naslov. uTorrent normalno dela. Požarni zid Windows je tudi izključen in ga ne morem vklopiti. Kaj bi bilo lahko narobe?

pstucin ::

Pozdravljeni!
Imam Windows 7 Ultimate 64bit, za odjemalca pošte pa uporabljam WinMail. Vse je lepo delalo do včeraj, ko sem instaliral novi
"important" windows security update (KB978542; KB890830). Po instalaciji posodobitve, se ne odziva WinMail (ne morem odpreti mail programa).
Če naredim system restore na stanje pred posodobitvijo, spet dela mail. Ali ima morda kdo idejo, kaj mi je storiti?

lep pozdrav

bluefish ::

Nisi edini s tovrstnim problemom - Google.

Poskusi tole: http://forums.mydigitallife.info/thread...

Mislim, da programi uTorrent, BitTorrent in eMule ne delajo zato, ker ni vklopljen Windows Firewall. Napiše, da port ni odprt. Vsi porti v routerju so odprti. Ko kliknem Vklopi/Izklopi požarni zid, se nič ne zgodi.

Kaj naj naredim?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Si preveril help forume oziroma faq vseh teh programov?

Ponavadi je to eno bolj pogosto zastavljenih vprašanj in imaš spisana navodila po korakih.

Emule to ima, utorrent tudi -- go & dig :)

Dela. Formatiral sem. Raje bom naredil še Windows 7 Backup, če spet kdaj ne bo delalo.

Nekaj minut nazaj sem resetiral računalnik in spet ne dela. Kaj naj naredim? Format izgleda ne pomaga. Internet dela samo, če ročno vpišem IP naslov. Programi eMule, uTorrent in BitTorrent spet ne delajo več. Požarni zid tudi ne deluje več. Tudi Factory Default sem dal v Routerju in še vedno ne dela.

Zgodovina sprememb…

Kaj imaš med računalnikom in "internetom" - samo modem, modem + ruter, kateri ruter ... ? Najprej tam odpri porte in vklopi dhcp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Modem + Router. Router je ASUS WL-500g. Porti v Routerju so odprti. DHCP je tudi vklopljen. Ali je možno, da je mrežna kartica v okvari? Imam še eno isto mrežno kartico.

Zgodovina sprememb…

Z drugo mrežno kartico je isto. V Windows Visti tudi ne dela.

Sportmania ::

Kako se že imenuje v windows 7 tist zapisnik, ko ga postaviš na namizje pa si lahko kaj beležiš pač navadna beležka za namizje?

Mam slo verzijo.

gwertix ::

imenuje se Notes, obstaja več verziji, jaz uporabljam to:
http://www.softpedia.com/progDownload/N...
(za prenos klikneš softpedia mirror (US)

lp

musicfreak ::

Pozdravljeni! Imam problem z inštalacijo windows 7 in sicer mi vedno zmrzne pri prvi inštalaciji oz. ko skopira datoteke in se rač ponovno zažene. Potem še vidim tisti črn prizor z znakom 7, potem pa ko bi moralo it na naslednji korak pa se za trenutek zatemni ekran in tako tudi ostane. Probal že 3x in vedno isto.

SynTax64 ::

V biosu nastavi "SATA Native Mode" na "Disable" prav tako zna biti problem nastavitev "Antivirus Protection" daj na "Disable".

Wad@ ::

Zadnji teden se mi dogaja, da se mi računalnik sam s sleep moda zbudi čez noč. Najprej sem mislil, da sem pozabil oz. slabo nastavil datum/uro v 'sleep' tasku, ki ga običajno nastavim, ko hočem da mi igra glasba preden zaspim ali pa da opravi računalnik kakšno drugo delo. Ampak to ni to, ker tudi ko 100% nastavim prav (slišim da se ugasne), ali ga sam dam v sleep mode preden grem spat...je zjutraj vžgan. Čudno je to, ker če ga ugasnem zjutraj je ko pridem okrog 5ih domov lepo ugasnjen. Torej sklepam, da je nekaj nastavljeno da ga ponoči prebudi, vendar ne vem kaj.
Slika taskov, ki so bili pognani nazadnje in tistih, ki imajo meni sumljive ure čez noč.

Taski

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Mrežno vklapljanje sistema izklopi v boot-u, saj imaš verjetno posodobitve na default in ti vsako noč ob 03, vklopi računalnik.

Hm, Windows Defender je bil nastavljen na Quick Scan vsak dan ob 2-h. Mogoče je to to.

Računalnik se ti zažene, če imaš v bios-u vklopljene še druge možnosti vklopa, razen power buton.

Imam nastavljeno tako, da lahko v sleep modu pritisnem bilokatero tipko za zagon (mi je mnogo bolj praktično kot odpirat vratca ohišja..). Ampak to ni problem, ker mi deluje na tak način že več kot eno leto. Problem je to, da se mi zadnji teden kar sam vžge. In nimam nobenih hišnih ljubljenčov, da bi mi skakali po tipkovnici in miški:)) Kakorkoli že, bom videl jutri zjutraj, in če bo vžgan, bom raziskoval naprej.

Samo v bios-u poglej, katere nastavitve imaš, za vklop računalnika, tisto kar imaš ti nastavljeno v windows-u, ne vpliva na vžig računalnika.
Izklopi boot-anje iz Lan, miško in tipkovnico, pusti samo Power button.

pukyplay ::

preveri system loge,lahko da imas težave z napajalcem in se ti zato računalnik sam prižiga

Srachko ::

Zelo kratek čas uporabljam Win 7, pa če povem odkrito, so me razočarali - po vseh windowsih od 95 pa do vista ultimate, ki sem jih sprobal, se mi zdijo tile nekam najmanj uporabni. Celo spravli so me tako daleč, da sem začel razmišjati o linux-u. Zakaj bi porabil 1/4 svojga ram-a sam zato da mam OS? Moti me tudi to da požrejo nenormalno veliko placa na disku + vsake tolko časa se mi prenosnik zaradi pregrevanja ponovno zažene.

IMHO. MaliMehki ga je tokrat resno kiksnil. XP pro so bili čisto cool. Vse kar bi rabili, je samo to, da bi jih malo obogatili z funkcionalnimi novostmi, ki jih prinašata Vista in 7.
I can see clearly now, the brain has gone...

Zakaj bi porabil 1/4 svojga ram-a sam zato da mam OS?
Če bi se malo poučil o samem sistemu, potem bi vedel, kaj točno počne Superfetch, ki je v MS sistemih prisoten od Viste naprej in delo opravlja odlično. In pa seveda - v dobi, ko imajo računalniki po 4GB RAM-a nekateri še vedno paranoično gledajo Task Manager in "porabo" pomnilnika - da le ne bo 10MB manj prostora.

gwertix ::

z windows visto so ga res kiksnli, glede sedmice pa se ne morem strinjat s tabo (s tem da tudi vista s SP1 postane primerljiva po stabilnosti in hitrosti delovanj z XP-ji) ... če si boš pa malo pogledow novice, boš zasledil da se windows 7 prodaja tako dobro, kot še nobeden njihov operacijski sistem doslej - tako da očitno je vredu (ali so ljudje neumni?) ... kakšno napako pa se pojavlja v vsakem sistemu, ne samo pri microsoftu ...

se nočem kregat, samo mi grejo na živce ljudje, ki samo kritizirajo =)

axee ::

Hehe ugasnit superfeltch je smešno. Nekaterim številke pomenijo več kot dejanska hitrost računalnika.

Srachko - ja pri windows 95 smo mel 64 MB spomina pa ga je žrlo pol, mel smo diske 500MB - 4GB (kar je bil že luxus), pa so bili nafilani do polovico, par dokumentov, pa je bilo polno.

Danes si folk tlači minimalno 4GB Ram-a in cvil da mu požira 1GB, torej eno četrtino razpoložljivega spomina, jaoj meni, kašna poraba, gremo na xp, ki bodo 3 mesece lepo delal na 450MB in 4 GB diska, na treh diskih 2TB, ampak, bi pa vseeno rad nekaj bombončkov iz 7-ke in to ravno tistih, ki papajo te resurse.

axee ::

@Srachko:

Sploh se ne gre za preveliko porabo RAM-a z strani sistema temveč pametno uporabo. Windows 7 ti bo z superfeltch ali brez sam pojedel enako količino RAM-a. Ostalo bodo "ostanki" bivših odprtih aplikacij, tako da se le te hitreje ponovno odprejo, ker je del le teh že v RAM-u. Če ni več prostora za te "ostanke" se v trenutku izbrišejo, in ta čas je neopazen. Čakanje na ponovno celotno odpiranje programov je veliko bolj zamudno. Tako da superfeltch je super zadeva (še posebej za računalnike z počasnim diskom), samo zaupat moraš sistemu da bo pravilno upravljal z RAM-om in ignorirat številke. Drugače bi se vsak sekiral ker ko se sistem prižge porabi 35% RAM-a, čez en dan pa že 55% z enakim številom odprtih programov. Kar se seveda dogaja, še posebej z uporabo raznih gadgetov kjer vsi skrbno opazujejo zasedenost RAM-a. Pa saj je uporabniška izkušnja v končni fazi pomembna.

KTr1sk ::

Nalagal sem win7 in uporablja se navadno CRT zaslon in ATi grafična kartica..problem je ker ne vem kje nastavim Hz..ker je moteče gledati v zaslon..kje se nastavi..ker je verjetno zdaj samo 60hz hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

bluefish je izjavil:

Če bi se malo poučil o samem sistemu, potem bi vedel, kaj točno počne Superfetch, ki je v MS sistemih prisoten od Viste naprej in delo opravlja odlično.

Mislim, da je superfetch prisoten že od windows 95 naprej. Isto tako deluje kot v win 7, le da se je pred visto imenoval "The minimize button".

Saj ne, da bi bilo to enako.

GupeM ::

Lep pozdrav. Imam eno "težavo" ki to v resnici ni. Je pa dokaj moteče. V Win7 mi ikona za omrežje v systray-u skoraj ves čas kaže rumen trikotnik (samo povezava lokalnega omrežja), čeprav internet deluje normalno. In ni pomembno, ali sem povezan prek kabla ali prek wrilessa. Poveazava je prek routerja, ki je povezan v internet.

A mogoče kdo slučajno ve kako se znebit tega trikotnika.

LOL. Šalo na stran :) Je bilo zanimivo opazovat, kak so se vsi zagreli za Win7 :))

Mam pa eno resno vprašanje. Se da izbrat/nastavit kakšna tema, tako kot v XP-jih tisti "Windows Classic"? Ta Aero me prav moti.

LOL. Šalo na stran :) Je bilo zanimivo opazovat, kak so se vsi zagreli za Win7 :))
Hja, če nabijaš take neumnosti, potem je treba kaj napisati.

Mam pa eno resno vprašanje. Se da izbrat/nastavit kakšna tema, tako kot v XP-jih tisti "Windows Classic"? Ta Aero me prav moti.
Desni klik na namizje > Personalize > na dnu okna klik na trenutno temo (default je Windows Color - Sky) > Advanced appearance settings,...

bluefish je izjavil:

Hja, če nabijaš take neumnosti, potem je treba kaj napisati.

Have you seen my signature? :))

brish ::

Zdravo,
kolega ima problem pri inštalaciji Windows 7, namreč noče mu prebrati DVD-ja. Poskusil je na novo zapeči DVD in mu tudi ni delovalo. Potem je kupil novo optično enoto in mu tudi ne deluje. Boota se do tistega install screena, do modrega ozadja, naprej pa ne gre. V biosih sva tudi poskusila vse možnosti, vendar še vedno ne deluje.

Sedaj ima Windows XP in mu vsi programi, igre in aplikacije normalno delujejo. Računalnik ni tako star ( ne spomnim se točno komponent), vem da ima Intel Core 2 Duo, 2 GB RAMA, 8600 GTS grafično, za matično pa nisem siguren, mislim da je ASRock.

Prosil bi vas, da mi svetujete kaj bi bilo lahko narobe.

LP, briš

Rotaidal ::

Potem je kupil novo optično enoto

Brez potrebe...
...ko se prikaže modri zaslon počakajta 5-10 min in zadeva bo šla naprej.

Sam sem imel enak primer. Na starem računalniku je zadeva šla takoj naprej. Na novi kišti pa je bil moder zaslon zelo dolgo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rotaidal ()

jizzer ::

Win 7 je vredu samo sleep mode zajebava >.< oz. ta Hibernate...

Nastavil sem si da ko kliknem gumb na kišti za izklop gre v hibernate stanje, ampak ne dela. Ugasne se (gre v hibernate) in v sekundi se spet prižge...
««
41 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449861 (15542) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727875 (22995) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726300 (23055) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem