» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
42 / 79
»»

Mavrik ::

Em, tule sem mal opisal kako pogledati probleme z ACPIjem na Win7.

Na tvojem mestu je najboljš da poženeš powercfg /requests, da ti pove če ti kera naprava ovira sleep.
The truth is rarely pure and never simple.

jizzer ::

Neki high audio device ampak kero naj izklopim ker mam v Device menegeru dve eno od grafične pa eno od zvočne :)

Mavrik ::

Najboljša ideja je posodobiti gonilnike za obe.
The truth is rarely pure and never simple.

WIN 7 automatsko posodablja in je tudi vse posodobljeno :)

Edino kar je še annoying je na čase kar naenkrat high ping na online igrah... Ki pa se pojavi kar naenkrat kakor tudi zgine...Upam da bo to SP 1 popravo :)

brish ::

Rotaidal je izjavil:

Potem je kupil novo optično enoto

Brez potrebe...
...ko se prikaže modri zaslon počakajta 5-10 min in zadeva bo šla naprej.

Sam sem imel enak primer. Na starem računalniku je zadeva šla takoj naprej. Na novi kišti pa je bil moder zaslon zelo dolgo.

Sva počakala tudi več kot 30 min in ni šlo nikamor... poskusila sva pa neštetokrat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brish ()

kitara8 ::

imam dva kompa. sploh vam ne bi tratil časa če bi ugotovil da je cd zanič... pa ni!. tako najprej sem na namiznega hotel naložiti windows 7 x64 in lepo pritisnem tipko ko piše press any key to boot.... in gre potem lepo notri, pokaže se še tisti ekran ko se prvič poganja windowš, nato se pokaže tisti moder ekran z zeleno rožico.. pa nič drugega. isto sem probal na prenosniku, isto se vse pokaže nato pa se namesto tistega modrega ekrana pokaže spredaj lepo še okence kjer lahko izbereš že prve nastavitve (tiso katero tipkovnico, jezik...).potem sem spet probal na namiznem, in spet tisti moder ekran, in to se je ponovilo še ene 5x potem sem pa obupal.

any ideas??

moj komp: intel core2duo 3.16ghz
4gb ram
300gb diska
dvd-rw labelflash
ati 1gb grafična

lopov ::

kolk časa si čakal? Pusti vsaj kakšno uro, brez heca. To za full trajat ...

a res a kua. no bom prebov. sam pr prenosniku se je pa koj pokazal

CoolBits ::

Ja to je nov feature... med tem časom verjetno prevede jedro. ;)

evo hvala ti stari :DDDDDDD

to hvala ti anjlepša. aš ko sem se matrov pa v biosu prčklov pa marsikaj pa nič ni pomagal. zdej je pa ratal.
hvala najbl dolžn sm ti rundo ;)

A pol je ratal? Jaz sem včeraj postavil rekord ... Na eno računalo se je z USB ključa nameščalo vsaj 3 ure :S

Stranski efekt - vsak boot traja 20 minut ... Jaooooooooo!!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

ja obupno dolgo traja :/

zdaj se pa še z gonilniki jebem :@

Enterprise ::

Živjo! Ko vstaviš kakeršenkoli CD se ti odpre okno za samodejno predvajanje

samodejno predvajanje

Kako se znebiš iz tega okna programov, ki sploh ne obstajajo več?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

HyprNewton ::

Pozdravljeni!
Imam en problem in sicer (Windowsi so OEM), ko stisnem na tipkovnici npr w mi računaklnik zazna w2 (črka + številka nad njo), to se dogaja tudi v biosu če grem spreminjat password.
Kaj bi to bilo?

bluefish ::

@Jebac18: nelegalne programske opreme na tem forumu ne podpiramo. Beri Pravila.

fosil ::

@HyprNewton
Verjetno je pokvarjena tipkovnica.
Tako je!

mare4444 ::

zanima me kaj je lahko narobe nastavljeno v windows 7 da mi računalnik sam od sebe preneha delovati in na ekranu napiše no signal po 20 minutah neaktivnosti.

prej mi tega ni delalo, zdej pa je kr naenkrat sam od sebe začel to delat. ko gledam film se mi pojavi no signal in zvok preneha delat. ko premaknem miško spet dela. film se je med tem časom predvajal naprej in torrent tudi. izklop zaslona in spanje imam izklopljeno, pri možnosti porabe energije pa imam vse izklopljeno. ima kdo kakšno idejo kaj je lahko narobe?
hvala za odgovore

SynTax64 ::

Verjetno si "profil o porabi" spremenil, zato sistem po vsej verjetnosti gre pri 20 minutni neaktivnosti v "stanje pripravljenosti". Pojdi v "Nadzorno ploščo">"Strojna oprema in zvok">"Možnosti porabe in energije" ter pri izbranem profilu onemogoči, da ti gre v "stanje pripravljenosti" oz. "spanje".

mare4444 ::

sem odkril kaj je bilo narobe. ponovno sem naložil program EPU-4 engine, ki ima že default nastavljeno po 20 minutah izklop diskov in monitorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare4444 ()

proxy18 ::

Pozdravljeni

zanima me ce mi kdo zna pomagat.... imam windows 7 ultimate in sem nalozil svoj driver za graficno kartico pa mi v opravilni vrstici še vedno ne pokaze za predogled slikce ampak navadne kwadratke.... zdj me pa zanima kko bi si to ustimou da bi mi pokazal slikco k pomaknem misko dol na ksno ikono???

LP

Aero maš vklopljen?
Tako je!

proxy18 ::

ja :/

solatko ::

kakšno imaš oceno za Aero.

c0dehunter ::

Zdravo, rabu bi nasvet kako diagnosticirat kaj povzroča slednji problem - vsakič ko ugasnem računalnik se ugaša nekje 3 minute. Gre za novejši računalnik, najdlje (večino časa) pa se ugaša ob napisu "Shutting down..", torej ob zadnjem dejanju pred zaustavitvijo.
Poskušal sem izklopiti AV in ostale programe v trayu, ampak ni pomagagalo. Pogledal sem tudi shutdown loge vendar nič ne piše posebnega.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

solatko ::

Imaš naštiman nek servis, ki ti čekira vse dogajanje, morda imaš AV nastavljen pregled ob ustavitvi, preglej nastavitve.

DuleKrtola ::

Verjetno je vprašanje že bilo postavljeno, pa nimam cajta pregledvat 42 strani

Imam MSDNAA verzijo, aktivirano. Rad bi naredu frišn install, a moram deaktivirat in ponovno aktivirat?

jest10 ::

Ja, ponovna aktivacija bo potrebna. Če ne bo šlo normalno, pač pokličeš na MS. Ali pa admina nafehtaš za še kakšno kodo

fx3zRejSz0cS ::

Z čim bi lakho popestril videz windows 7 :)? (namizja ali česarkoli )

bluefish ::

Za začetek ahko dodaš Dock v stilu OS X: RocketDock.
Dodatno si lahko po namizju namečeš raznorazne widgete. Če ti obstoječi niso zadosti, lahko uporabiš Yahoo Widgets ali pa si popolnoma prilagodiš prikaz informacij o računalniku, predvajanih skladbah,... s pomočjo orodja Samurize.
Poleg omenjenega je za Visto/7 na voljo tudi en kup tem.

fx3zRejSz0cS ::

Kaj pa Glede 3D ?

Mal pobrskaj po tej temi
Tako je!

axee ::

Zanima me nekaj stvari oz igračnkanja po windowsih:

Testno uporabljam bitlocker, ki (glupo) nima funkcije "lock drive" (tako kot unlock), zato sem zgooglal ukaz za shortcut:

cmd /k manage-bde -lock :x (črka pogona), kako naredim nasledni stvari:

1.) ko je stvar zaključena uspešno naj se CMD sam zapre
2.) da naredim nov ukaz/zagon za desni klik (samo za pogone v explorerju) ki bi zagnal le to bližnjico

hvala za odgovore!

alexmarsic ::

Ejla folk zdaj samo na hitro bi rad prašal če no usaj mislim da je tako. Kaj za Eduroam rabimo še vedno SecureW2 ali se je z Windows 7 to spremenilo ker ko sem na šoli dobim insert Username in pass samo takrat nisem mel eduroam dostop?

ZiXi ::

Pozdravljeni

Inštaliral sem si windows 7,nekaj časa dela vse vredu in potem kar naenkrat zaspi in se nikamor ne premakne obstane in nemorem nič naredit kot da računalnik na novo zaženem.Kakšna ideja kaj bi bilo narobe ?

noraguta ::

poigraj se z power options
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

noraguta je izjavil:

aha in kje to najdem ?

Sandi1987 ::

ZiXi je izjavil:

noraguta je izjavil:

aha in kje to najdem ?

Control Panel -> Power Options
Nadzorna Plošča -> Možnosti porabe energije

Zgodovina sprememb…

to je vredu da sm dal da nikoli ne zaspi al karkoli je še tam ?

Sandi1987 ::

Da. Jaz imam nastavljeno "Nikoli".

ravno ko sm to naštimal je spet zmrznil.nevem kaj je to.mogoče bi blo lahko še kaj drugega ?

alexmarsic je izjavil:

Ejla folk zdaj samo na hitro bi rad prašal če no usaj mislim da je tako. Kaj za Eduroam rabimo še vedno SecureW2 ali se je z Windows 7 to spremenilo ker ko sem na šoli dobim insert Username in pass samo takrat nisem mel eduroam dostop?

IIRC še vedno rabiš. Itak je to najbolj simpl variata -- program namesti vse potrebne certifikate in ne vidim razloga, da ga ne bi uporabil.

dadooo ::

Zakaj mi to logira pod zgodovino zanesljivosti, čeprav sem računalnik ugasnil normalno (start, zaustavitev sistema) to sem opazil komaj danes, in kolikor gledam po zgodovini vedno ko sem ugasnil računalnik je to dalo notri kot napako?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

GeForce ::

Lep pozdrav,

Kupil sem prenosnika na katerem je bil nameščen Windows7 Home Premium, in seveda prva stvar ki sem jo naredil ko sem ga prižgal je ta da sem inštaliral Ubuntu in seveda izbrisal Windows7. Imam pa na spodnji strani prenosnika WIndows nalepko in aktivacijski ključ, in me zanima ali bi ta ključ deloval če bi naložil Windows7 z CD-ja na nek drug računalnik s tem ključem? :D

jest10 ::

Delovalo bi. Legalno pa ni.

Highlag ::

Mene pa zanima, če je možno v taskbar dodati bližnjico do mydocuments ter mycomputer. Če to storim kot na visti ali xp-jih, v obeh primerih naredi bližnjico do explorerja ne pa do želenih map oziroma pogledov.
Never trust a computer you can't throw out a window

subby ::

Imam eno bolj napredno težavo z Win7, če je mogoče kdo naletel nanjo in mu jo je uspelo odpravit...
Torej, v nadzorni plošči -> programi in funkcije -> Vklop ali izklop funkcij sistema Windows(Turn Windows features on or off) imam prazen seznam in ne morem vključit IIS. Poskusil sem že z vsemi domnevnimi rešitvami, katere sem našel na netu(sfc /scannow, reg delete storedirty, namestitev KB947821(katerega sem že imel nameščenega)...)
Nameščeno imam x64 Enterprise verzijo s slovenskim jezikom. Nekje sem zasledil, da se ta težava lahko pojavi, če je nameščen kakšen jezikovni paket. Slovenskega žal ne morem odstranit, ker sem sistem namestil že z vgrajenim jezikom(i think). V kolikor sem iskal rešitev na netu, sem opazil, da se ta napaka pogosto pojavlja tudi v visti.

Kakšna ideja? Repair inštalacija bi bila last resort, format pa komaj ob nakupu ssdja.

ladoslo ::

Mene pa zanima če kdo ve, kako naredim, da mi namesto raziskovalca opravilni vrstici, zažene moj računalnik. Če zbrišem raziskovalca pa spet potegnem moj računalnik je spet raziskovalec.
Prosim za odgovor.
Lep pozdrav
Newschool: MPG X570 / Ryzen 5800X3D / RX 7900 XT / 64 GB ram / Fractal D7 XL
Oldschool: AMD K5 / 16 mb ram / 512 mb disk / win 95 / custom case

gwertix ::

@ladoslo
ne da se (usaj se mi zdi)... edino kar lahko narediš je da "pripneš" moj računalnik v raziskovalca in do njega dostopaš z desnim klikom na miški

GeForce je izjavil:

Lep pozdrav,

Kupil sem prenosnika na katerem je bil nameščen Windows7 Home Premium, in seveda prva stvar ki sem jo naredil ko sem ga prižgal je ta da sem inštaliral Ubuntu in seveda izbrisal Windows7. Imam pa na spodnji strani prenosnika WIndows nalepko in aktivacijski ključ, in me zanima ali bi ta ključ deloval če bi naložil Windows7 z CD-ja na nek drug računalnik s tem ključem? :D

Legalna pot -- če misliš na katerikoli računalnik, potem je odgovor ne, v kolikor gre za prenosnik enake znamke in ima BIOS s SLIC 2.1 potem je odgovor da.

Namreč ... gre za OEM namestitev, za katero so potrebne 3 stvari: BIOS s SLIC 2.1, certifikat in verzija sistema, ki ustreza ključu na spodnji strani. Po namestitvi in uvozu certifikata je sistem aktiviran.

Nelegalno se da izvesti s spremenjenim biosom.

ladoslo je izjavil:

Mene pa zanima če kdo ve, kako naredim, da mi namesto raziskovalca opravilni vrstici, zažene moj računalnik. Če zbrišem raziskovalca pa spet potegnem moj računalnik je spet raziskovalec.
Prosim za odgovor.
Lep pozdrav

Uporabi kombinacijo tipk Win + E ---> požene explorer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()
««
42 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449862 (15543) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727875 (22995) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726300 (23055) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem