» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
40 / 79
»»

gwertix ::

je že oblkljukano ... ma sem useeno provow odkljukat in še enkrat obkljukat, ma še vedno ne dela, tku ku bi moglo :(

kej pole nobedn ne ve kko bi rešu moj problem??? sm dns provow še z obnovitveno točko, pa ni nič pomagalo ...

solatko ::

Imaš morda vLite verzijo?

ne, mam navadno home premium, 64-bit

Poizkusi potegnit drugo iz neta, pa sprobaj.

Spc ::

Kako rešiti ta problem ?
Kolegu sem inštaliral Windows 7 professional (msdnaa) z najnovejšimi catalyst driverji.
3D grafika ne deluje, napiše pa to na začetku:

Grafična: PowerColor Radeon 4870 512MB
CPU: Q6700, 6GB Rama, MSI 975X Platinum PowerUp Edition

:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

c00L3r ::

Poskusi z gonilniki proizvajalce grafične kartice. Prej odstrani Catalyst.

Sem že probal .. enako se zgodi.

rsroki ::

..nočem tega rečti..ampak grafika je dead 8-O...poskusi jo vzeti ven iz porta na matični plošči, malo prebriši kontakte in jo očisti (prah), poglej če ni kaj v samem portu (kak prah ali smeti)...pa probaj..tako banalnost sem jaz že imel...drugo pa je lahko matična...:8)...ne vem probaj tole pa boš videl..8-)
rsroki

Sem probal z XPji in zadeva dela brezhibno z najnovejšimi driverji.
Zakaj noče v 7ki pa mi ni jasno.

Flashaj bios z najnovejšim, matična plošča ti ne podpira x10 in x11. Imaš chipset 975, ki ne podpira v popolnosti CPU in GPU. Rešitev je zamenjava MB s chipset-om p43 naprej.

Pa kaj si nor malo kaki odgovori se človek rahlo zamisli kakšni ljudje v tej temi odgovarjajo.

IMAM RADEON 4870 512MB rama.
Od kdaj 4870 ne podpira DX10.1 ?
8-O

Duhec ::

Extract the ATI drivers (try installing Catalyst), then browse to C:\ATI\Support

Go to the device manager, right click your video card. Click update driver. Do not use Automatically Detect, instead use the manual install. When presented with the list of possible drivers, click Have Disk and browse for c:\ATI\Support\[Catalyst Version]. When you see an .INF file, click OK. Pick your video card from the list and click Finish. Reboot and you should have working ATI drivers.

Če kaj pomaga.

Ja sej driver dela ampak catalyst control center ne dela.

Spc - ni problem grafična, problem je matična plošča, ker je star chipset cca 5 let, ti novih zadev ne podpira 100%-no in ti zadeve pač ne delajo, kot je treba.
Kupi eno ploščo s chipset-om P45 - preko interneta, jo lahko vrneš v 30-ih dneh in poizkusi, boš videl razliko, kar naenkrat bo vse delalo O.K.. Imel sem probleme z grafično ATI 5... in chipset-om P31 - vsak malo bolj zahteven program je vrglo ven ali pa zmrznlo vse skupaj. V XP - je delalo vse b.p., ker ni x10.
Po zamenjavi plate, je vse delal kot je treba.

solatko ti se kr sam iz sebe norca delaj.
:D

Spc - Po skoraj 30 letnem delu na tem področju, verjemi, da mislim čisto resno. Instaliraj grafično, ki nima podpore x10, pa boš videl, da bo delalo normalno. Ne vem zakaj si ne morte dopovedat, da gre obnavljanje do neke mere, naprej pa je misija nemogoče. Chipset 975 definitivno ne podpira procesorjev 45n, še manj pa grafično z x10 oziroma x10,1. Če ne verjameš stestiraj, pa boš videl.

Dr_M ::

975x chipset podpira Core2 65nm procesorje cisto lepo (kar Q6700 je).
Grafika pa nima veze katere generacije je, dokler sede v PCIe rezo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Točno tako Dr.M.
Solatko pa nevem kje živi.

Svetoval sem ti iz lastnih izkušenj, ti pa naredi po svoje. Kar nekaj je problemov s serijo 5... ati grafik, na starejših ploščah, predvsem ne moreš izkoristit vseh bonbončkov in čudno, na novih MB, stvari delajo čisto v redu. Ni tle poin v CPU in GPU - oba morata delati preko chipseta in tle prihaja do sporov. Poizkušali smo narediti nekaj nadgradenj grafičnih plošč na stare sisteme, krivili smo gonilnike, iskali rešitve in na koncu ugotovili kje je problem. Enako so problemi pri AGP grafikah, saj na starih sistemih, niti slučajno ne moreš izkoristiti vseh možnosti, pa tudi zakaj mislita, da ni več podpore za AGP podnožja.

Vse dela, vsi bombončki delajo !
Le formatirat sem mogel in na novo namestit win7.
To je zadeve rešilo ampak vseeno sem moral formatirat, drugega izhoda žal ni bilo.

meganboj ::

Pozdravljeni zanima me nekaj glede te 7 ,neprestano se mi dogaja da si windowsi ne zapomnijo uprabniškega imena in gesla oz,avtomatske prijave na straneh.Se da to kako rešiti
lp

energetik ::

Misliš internetnih straneh? Nima to glih kakšne veze z Win 7... :|

bluefish ::

Kateri brskalnik uporabljas? To namrec nima veze z operacijskim sistemom.

Duhec ::

@meganboj, mogoče moraš samo v brskalniku omogočiti piškotke.

meganboj ::

uporabljam IE kje pa najdem te piškoteke

megy ::

Zdravo,
poskušam inštalirati Windows 7 Ultimate... inštalacija lepo uspe, težava je le ta, da nikakor ne morem narest 2 particij.

Torej, ko pridem do okna s particijami kliknem Drive options - tipka New (kjer naj bi določil velikosti particij) pa je siva, se je ne da klikniti.

Kliknem lahko le refresh, format in delite....

Kaj lahko storim????

wooted ::

delete, potem pa lahko delaš new pa to..

allex ::

a kdo ve, kaj bi bil vzrok, da na drugem accountu (ki ni admin), ne morem spremeniti temporaray internet files folderja!?
vse izgleda normalno, ampak ko se win 7 avtomatično log-offa in postavi nazaj, je nastavitev še vedno na c:\users\...
struggling with abundancy of computer power

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: allex ()

blaise ::

Spoštovani!

"Nisem opazil, da bi se kje dotaknili tega vprašanja. Imam Windows 7, verzijo 7100. Seveda nelegalno. Zdaj se računalnik sistemsko ugaša na dve uri (po 1. marcu). Obstaja kakšec crack ali drugi način, kako se temu izogniti? Na spletu ne najdem nič uporabnega - noben aktivator ne učinkuje. Bom zelo hvaležen za kakršenkoli odgovor ali napotilo."

Hvala in lepo pozdrav!

CaqKa ::

blaise je izjavil:

Spoštovani!

"Nisem opazil, da bi se kje dotaknili tega vprašanja. Imam Windows 7, verzijo 7100. Seveda nelegalno. Zdaj se računalnik sistemsko ugaša na dve uri (po 1. marcu). Obstaja kakšec crack ali drugi način, kako se temu izogniti? Na spletu ne najdem nič uporabnega - noben aktivator ne učinkuje. Bom zelo hvaležen za kakršenkoli odgovor ali napotilo."

Hvala in lepo pozdrav!

delna rešitev

matonson ::

Mal me je zamikal, da bi spet probal z windows7. Nazadnje sem imel težave z zvokom in latenco. Če sem poslušal glasbo je na vsake toliko časa nekaj počilo.

Problem se je pojavil na obeh zvočnih karticah. Ko je šteknilo je DPCLatency pokazil velik zamik.

Če sem naložil ASIO ni štekalo.

Ta problem sem imel že v visti in zato sem še vedno na xp. Torej, so to že kaj popravili? Pa prosim ne pisat tisti, ki vam dela zvok normalno:). Naj napiše tak, ki je imel ta problem in ga je rešil ali pa tak, ki pozna rešitev.

lp

Očitno so to zdej poštimal. Nimam več tega problema:))

Ampak vseen to ni to. Jst mam zvok enostavno enkrat boljši v xpjih. Sploh ni primerljivo. Bom kot kaže ostal še nekaj časa zvest xpjem.

opomba za triple post: Ne da se popravt prejšnih postov.

Mitja358 ::

Pozdravljeni,
dobil sem čudno težavo. Sem bil na Ubuntuju in ko sem šel na Windows 7 Professional mi noče v Windowsih povezati z internetom. Če pa grem na Ubuntu pa dela internet.
Sem poskusil že resetirati modem, znova priklopiti kabel ...

To se mi je prvič zgodilo in nimam pojma kaj bi bilo.

V središču za omrežje je "napaka" med modemom in internetom. Ampak potem tudi na Ubuntuju nebi delal internet ne?

Aja, pa še v safe modu z networkom sem probal in tudi ne gre.

fosil ::

Katerega ponudnika interneta pa imaš?
Če je modem samo modem in ne deluje kot router moraš mogoče nastavit pppoe.
Tako je!

T-2 imam. To se mi v par letih kolikor imam T-2 še ni zgodilo. Sem probal vse živo.

Mislim, da je fora v MAC naslovih, saj naj bi jih z virtualnim nalaganjem OS-jev "ponucal". Bom jutri z routerjem še probal.

kuglvinkl ::

Oi,

kako premaknem hiberfil.sys in pagefile.sys na durg (fizičen) disk?

Thnx
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Ah, sem našu za pagefile... Hiberfil bom pa zbrisal
Your focus determines your reallity

SikFak ::

Jaz imam en problem, ki mi že par ur najeda živce pa rabm pomoč.
Imam nov računalnik z prednaloženimi windows7. Ga zalaufam, hočem inštalirat kak program in se mi pojav tole na zaslonu:

Ne morem kliknit "Da". Potem ugotovim, da sem prijavljen pod skrbniškim računom.

Ampak problem je da se nikakor ne morem prijavit na oz. sploh ne najdem administratorski račun. Če hoćem preklopiti med uporabniki imam na voljo samo ta račun. Torej kje je moj administratorski račun? Probal sem že s tistim "hidden" admin računom pa ne morem prit do njega ker spet naletim na nadzor uporabniškega računa (glej prvo sliko).
Kakšna ideja razen tega da jim ga pošljem nazaj, da mi znova naložijo windowse?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Mogoče se skrivata uporabnik in geslo v navodilih od računalnika.

Poskusi spremeniti svoj račun v skrbniškega. Ampak verjetno bo spet geslo zahtevalo.

jest10 ::

Zakaj pa jih ne bi sam? Boš vsaj brez sranja, ki ga oni namečejo gor na svoje "univerzalne" inštalacije.

toxius ::

SikFak je izjavil:

Imam nov računalnik z prednaloženimi windows7. Ga zalaufam, hočem inštalirat kak program in se mi pojav tole na zaslonu:

Ne morem kliknit "Da". Potem ugotovim, da sem prijavljen pod skrbniškim računom.

Ampak problem je da se nikakor ne morem prijavit na oz. sploh ne najdem administratorski račun. Če hoćem preklopiti med uporabniki imam na voljo samo ta račun. Torej kje je moj administratorski račun? Probal sem že s tistim "hidden" admin računom pa ne morem prit do njega ker spet naletim na nadzor uporabniškega računa (glej prvo sliko).

vzami ERD commander (live cd) in ga zaženi kot live CD (first boot device...), nato imaš gor lock smith orodje - s tem si boš nastavil admin geslo ;) upam da je že za Win7, poišči na netu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

mp5 ::

Lep pozdrav!

Zadnje čase se mi večkrat pokaže "blue screen" vendar na netu ne najdem razlage za moj problem. Operacijski sistem je W7, 64 bit. Za vse odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem. Ob ponovnem zagonu mi napiše naslednje:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1060

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88004820CF7
BCP3: FFFFF88006E69668
BCP4: FFFFF88006E68EC0
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\041110-12062-01.dmp
C:\Users\Makina\AppData\Local\Temp\WER-15359-0.sysdata.xml

lopov ::

SikFak je izjavil:

Katero verzijo Windows imaš? Home premium ali kaj boljšega?

& standardni uporabnik ni administrator, bi pisalo skrbnik računalnika če bi bilo tako. Jaz bi rekel, da obstaja še en račun (ki mu ni ime Administrator) in je ustvaril tega uporabnika, s katerim si sedaj prijavljen, pozabil pa mu je dati skrbniške pravice. Poglej, katere uporabnike imaš na računalniku (na levi klikni na "upravljaj drug račun") da jih pokaže, sam je najbrž začaran krog, ker bo spet želel potrditev za dostopanje, do česar pa ne moreš :)

mp5 je izjavil:

Lep pozdrav!

Zadnje čase se mi večkrat pokaže "blue screen" vendar na netu ne najdem razlage za moj problem. Operacijski sistem je W7, 64 bit. Za vse odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem. Ob ponovnem zagonu mi napiše naslednje:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1060

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88004820CF7
BCP3: FFFFF88006E69668
BCP4: FFFFF88006E68EC0
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\041110-12062-01.dmp
C:\Users\Makina\AppData\Local\Temp\WER-15359-0.sysdata.xml

Če imaš DVD zaženi z njega in testiraj spomin. Lahko tudi poiščeš Windows 7 rescue CD. V primeru da imaš W7 Pro ali ultimate si tak CD narediš sam - glej pod backup. Za W7 HP nisem prepričan, da tako opcijo ima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Pozdravljeni, v nastavitvah Speakersov sem opazil možnosti nastavitve zvočne po frekfenci vzorčenja ter bitni globini. Privzeto sem imel 16-bit ter DVD kakovost (48000Hz). Zdaj pa sem nastavil na 24-bit ter studijska kakovost (192000Hz). Zdaj pa me zanima če bom s tem kaj pridobil na kakovosti zvoka in če bom tole sploh opazil. trenutno ne slišim razlike.

Te nastavitve pa zgledajo nekako takole:

EDIT: Potem pa še v zavihku ravni sem imel Line-In ter CD player nekje na 24% nastavljeno, microphone pa je bil mute. Kaj te ravni pomenijo? Mikrofon mi je delal, zato mi je čudno, da je tukaj mute.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Steinkauz ::

Če je mp3 kodiran v 16bit, ti nič ne pomaga :)
Če imaš integrirano zvočno pa sploh.

Zvočno imam X-FI SupremeFX. Itak razlike ne opazim, tako da je vseeno.
««
40 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490449846 (15527) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727875 (22995) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376374 (5979) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726299 (23054) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917535 (14929) jest10

Več podobnih tem