» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
66 / 79
»»

oo7 ::

Samo še eno vprašanje.

Nekje sem videl, da Windows home premium ne podpira Windows xp kaj to pomeni, da ne bo možno igrati starejših iger ali nima večje veze?

Hvala

Cold1 ::

XP Mode, Microsoftov, za tvoje potrebe neuporabni navidezni stroj, ki že ima vgrajena Okna XP s pripadajočo licenco, ni na voljo (uporabniki Win7 Pro pa si ga lahko prenesejo z MS-ove spletne strani).

Programi napisani za XP-je, bodo seveda delovali na Win7. Navidezni stroji so druga stvar, namenjena redkim, problematičnim, programom, idr.

(Če boš kdaj potreboval XP-je, si jih boš lahko namestil sam, v enega izmed navideznih strojev, ki so na voljo vsakomur, tak je recimo Virtual Box).

Hvala Cold1 sem kupil Win 7 Home premium.

Zdaj samo še čakam matično ploščo, ker prejšnja je fuč.
Dokupil sem še SSD disk. Zdaj pa na tastarem disku imam še vedno Windows 7 jaz pa rad dal nove Windowse na SSD. Imel bom pa oba diska notri ali jih moram prvo s tastarega diska zbrisat Windowse in šele potem naložit nove na SSD?

MrStein ::

Ni treba brisati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bye ::

Pozdrav!

Pojavlja se mi neko varnostno opozorilo. Rad bi vstavil printscreen, pa ne dela. Kako to naredim? Če kliknem "Vstavi sliko", se odpre okno za vpisovanje URL naslova slike.

bluefish ::

Ja, narediš screenshot ter shraniš sliko (v W7 je na voljo Snipping Tools), naložiš na shrani.si ali podobno stran in potem vpišeš URL.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Nerodno. Zakaj ni omogočeno vstavljanje datoteke iz računalnika?

Kakorkoli, tole se pojavlja:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Za katero "to mesto" pa se gre?
To je verjetno zaradi spletne strani, katero si odprl ali poskusil odpreti.

PS: Slike lahko vstaviš na www.imgur.com pa potem tu sami link daš.
Motiti se je človeško.

Ne vem, za katero mesto se gre. Uporabljam normalne spletne strani, sicer pa se obvestilo pojavlja tudi, ko je brskalnik zaprt.

LightBit ::

Odstrani viruse ...

Kaj ti pokaže, če klikneš ogled potrdila?

Zdaj sem spucal z AV, zaenkrat se ne pojavlja. Ne somnim se točno, kaj pokaže, menda podatke o nekem varnostnem certifikatu.

Zgodovina sprememb…

Evo, spet se je pojavilo obvestilo...

Zgodovina sprememb…

cincinknap ::

hej
iz windows 8.1 bi šel rad nazaj na win 7 . kako naložim win7, da mi bodo ostali vsi programi in podatki na disku (brez da formatiram)...se pravi na istem disku (c:) imam windowse 8.1 in ostale programe...

Bye je izjavil:

Evo, spet se je pojavilo obvestilo...

Očitno se Java hoče posodobiti oz preverja za posodobitve?
Morda poskusi iti z brskalnikom na https://javadl-esd-secure.oracle.com/. Ali tudi pokaže obvestilo?
Ali pod "Podrobnosti" najdeš CRL, ki naj bi bil http://gtssl-crl.geotrust.com/crls/gtss...?

@Bye

Zdi se da poskuša spletna stran uporabljati Javo, le ta je, sama po sebi, precej velika varnostna luknja, priporočljivo bi bilo da:

a) odstraniš Oraclovo Javo iz sistema,

b) če jo res potrebuješ, onemogoči izvajanje Jave v spletnem brskalniku,

c) če jo zares potrebuješ na kaki spletni strani, potem uporabi brskalnik, ki ti omogoča varnostne nastavitve za vsako spl. stran posebej, Javo onemogoči in ustvari izjemo za tisto spletno stran kjer je to res potrebno.

@cincinknap

Najlažje je, če namestiš Okna 7 na drug disk, nato pa uvoziš programe, njihove datoteke in registrske nastavitve iz Osmice.

Da ne bom pisal ponovno (primer je bil pisan za osebo, ki je želela ohraniti igre, postopek je enak tudi za programe):

Cold1 je izjavil:

Potreboval boš kopije sledečih map in elementov:

Mape kamor je nameščena igra, z vso vsebino:
Tipično C:\Program Files\Ime firme\Ime Igre

Map kamor se shranjujejo položaji (dve možnosti sta):
C:\Users\Tvoje uporabniško ime\Documents\Ime firme\Ime Igre
C:\Users\Tvoje uporabniško ime\Documents\My Games\Ime firme\Ime Igre

Map kamor se shranjujejo razni podatki:
C:\Users\Tvoje uporabniško ime\AppData\Local\Ime firme\Ime Igre
C:\Users\Tvoje uporabniško ime\AppData\Roaming\Ime firme\Ime Igre

Poglej tudi v C:\ProgramData\Ime firme\Ime Igre

(Mapi AppData in ProgramData sta skriti, v Raziskovalcu moraš vklopiti prikaz skritih in sistemskih datotek.)

Na koncu pa si izvozi še registrska ključa z raznimi nastavitvami izbranega programa oz. igre (v meniju start vtipkaj Regedit in ga poženi):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Ime firme\Ime Igre
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Ime firme\Ime Igre

Registrski ključ - mapo - izvoziš (v tekstovno datoteko .reg), tako, da desno klikneš nanjo in izbereš postavko "Export", tako dobiš datoteko, ki jo lahko kasneje s preprostim dvoklikom ponovno uvoziš v register.

--------------------------------------

Pa še primer igre Halo - Combat Evolved, od Microsofta:

Namestitvena mapa:
C:\Program Files\Microsoft Games\Halo

Shranjene igre:
C:\Users\Tvoje uporabniško ime\Documents\My Games\Halo

Register:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Microsoft Games\Halo

Drugih lokacij pa Halo ne uporablja.

--------------------------------------

Opomba 1: Zavedati pa se moraš, da ne uporablja vsak program vseh teh lokacij in ključev; po drugi strani pa velja tudi, da po uvozu - ko skopiraš mape nazaj na svoja mesta in uvoziš registrske ključe - ne bo nujno delovala čisto vsaka igra in program, ponavadi je problem v DRM gonilnikih (če se DRM-ja iznebiš z, recimo, uporabo očiščenih izvršilnih datotek, je ponavadi manj težav).

Opomba 2: še najbolj se ti splača nov OS nameščati na ločen disk (pri čemer stari disk ob nameščanju novega OS-a, na nov disk, odklopiš), tako ohraniš dostop do starih programov in dokumentov v primeru da ti izvoz in ponoven uvoz ne uspe v celoti.

Opomba 3: Z izvozom vseh potrebnih registerskih ključev, vseh pod-map iz map Program Files, AppData, ProgramData, Documents in My Games si lahko naenkrat izvoziš, in kasneje uvoziš, prav vse igre (in/ali programe), ki jih imaš (ponovno: ne bodo nujno vse delovale, večina pa po vsej verjetnosti bo).

@LightBit

Zdaj, ko si omenil Javo, sem se spomnil, da se mi je ob omenjenem obvestilu v spodnji vrstici pojavilo tudi okno za Javo. Pogledal sem v nastavitve brskalnika (firefox), a nikjer ni možnosti za onemogočanje Jave. Tako da jo bom kar pobrisal. Hvala.

Jaz sem na novo instaliral Windowse 7.
Notri sem dal disk SSd in na tistega posnel Windowse. Notri imam pa tudi še stari trdi disk in gor vse stare podatke še na starem disku. Ali lahko to normalno zdaj samo zbrišem ali moram kaj formatirat?

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

roksson ::

Zdravo.
Js mam pa en čudn problem :)

Moj windows 7601 (preverjen, da deluje vse ok) ima naslednje napake, ki je po mojem mnenju le ena:

-vzamlja mi kruzer od miške vsako minuto ne glede v katerem programu sem (chrome, mozila, microsoft office,...)
-minimizira igre, full screene od npr: win media player, vlc, flash player na internetu (vsako minuto ali nekaj takega)
-na določen čas mi onemogoči wifi povezavo, zunanji wifi usb TP-Link (potem ga iztaknem pa vtaknem pa dela spet

To je to nevem niti kako drugače razložit ker nevem kaj da fak je to... please help me people

Duhec ::

Če v varnem zagonu z omrežno podporo teh težav ni, potem komp resno preglej proti spyware zajedalci.

roksson je izjavil:

vzamlja mi kruzer od miške

Lahko tole v slovenščini? ;)

oo7 je izjavil:

Notri sem dal disk SSd in na tistega posnel Windowse. Notri imam pa tudi še stari trdi disk in gor vse stare podatke še na starem disku. Ali lahko to normalno zdaj samo zbrišem ali moram kaj formatirat?

Lahko brišeš kar tako.
(pa prej preveri, da ne brišeš stvari, ki bi jih potem vseeno še rad imel)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

zero_max ::

Mogoče za nekoga neumno vprašanje...
Kako se spusti okno (= klik na črtico v zgornjem desnem kotu okna pri win xp-jih)v windows okolju s pomočjo tipkovnice?

Windows logo + puščica dol

Če je okno maksimizirano, potem treba tole dvakrat pritisnit, ker bo prvič samo na navadno velikost dalo.
Motiti se je človeško.

Clubraider ::

Pozdravljeni.

Imam eno veliko težavo.

Na osebnem računalniku se mi je Windows 7 avtomatsko zaklenil in nimam pojma kako.
Se pravi, če na kratko povem. Še včeraj zvečer sem normalno delal z njim in je bilo vse ok, ga ugasnem in danes zjutraj znova prižgem in predem bi mogel prit na namizje se mi pokaže prazno okence in pod njem piše, drugi uporabnik. Ko sem na to okence pritisnil mi je prikazalo dve prazni polji v kateri sem mogel vtipkati uporabniško ime in geslo?!

Nimam pojma, da bi si jaz včeraj zvečer naredil bilo kako uporabniško in geslo.

Mi lahko kdo prosim kakorkoli pomaga? Nebi rad ponovno nalagal Windowsa, ker imam nekaj pomembnih podatkov gor na rač..

Hvala že vnaprej.

Lp
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

Malajlo ::

V safe mode, pa se prijavi kot administrator (najbrz nima gesla). Potem pa preglej za virusi on podobno nesnago.

scythe ::

Rabim pomoč....pred časom ni je izginila ikona raziskovalec v START mapi in drugih mapih. Kako se stvar nazaj vklopi? Ne najdem kje bi ga lahko nazaj vklopil...imam Win7

Riff ::

za raziskovalec ne rabiš ikone, samo desni klik na start meni in uproabi ukaz open windows explorer ali raziskovalec po slo

crniangeo ::

ali pa drži tipko z windows logotipom in pritisne tipko "e"
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

RutS ::

mene pa zanima pri ukazu shutdown v ukazni vrstici( shutdown -s -t 3600s)... pri xpjih se je pač izključil računalnik, kolikor sekund si napisal...pri win7 pa se 10 min pred koncem pojavi okno sredi ekrana, ki opozarja da se bo rač izključil. Ta ukaz si dam kadar gledam film, in da se rač ugasne ko je filma konec in me to okno moti, če mogoče ve kako se to odpravi. Če se da
(pa ne z odgovori, da si naštimam 10 minut kasneje ko je filma konec :) )
Hvala

crniangeo ::

Če se ne motim nekateri predvajalniki omogočajo, da se po filmu ugasne računalnik :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Poglej malo opcije: shutdown /?
verjetno je ena prava.
Motiti se je človeško.

RutS je izjavil:

mene pa zanima pri ukazu shutdown v ukazni vrstici( shutdown -s -t 3600s)... pri xpjih se je pač izključil računalnik, kolikor sekund si napisal...pri win7 pa se 10 min pred koncem pojavi okno sredi ekrana, ki opozarja da se bo rač izključil. Ta ukaz si dam kadar gledam film, in da se rač ugasne ko je filma konec in me to okno moti, če mogoče ve kako se to odpravi. Če se da
(pa ne z odgovori, da si naštimam 10 minut kasneje ko je filma konec :) )
Hvala

Kaj pravzaprav hočeš, ker si napisal malo kontradiktorno, kot da z ukazom shutdown določaš, da se komp ugasne, ko je konec filma, kar pa ni res.
Hočeš, da se Win7 ugasne brez opozorila čez xxxx sek. ne glede na to, da še ni konec filma?
http://blackbird.si/

Če hočeš slednje (brez, da ti teži 10 min. pred shutdownom opozorilno okno) potem najprej nastavi v "Območju za obvestila" pri "Windows Logon reminders" na "Skrij ikono in obvestila", nato pa še v registru na lokaciji:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows" spremeni cifro pri "ShutdownWarningDialogTimeout" na vrednost 1.
Shrani, restartaj, testiraj in poročaj, če se še pojavlja opozorilo o shutdownu.

Duhec je izjavil:

Hočeš, da se Win7 ugasne brez opozorila čez xxxx sek. ne glede na to, da še ni konec filma?

Ja, po moje to hoče.
Motiti se je človeško.

To zagotovo ne bi sebi naštimal, prej mulcu/muli. :D

Kaj pa če zaspiš med filmom? :)
Motiti se je človeško.

RutS ::

Duhec je izjavil:

RutS je izjavil:

Kaj pravzaprav hočeš, ker si napisal malo kontradiktorno, kot da z ukazom shutdown določaš, da se komp ugasne, ko je konec filma, kar pa ni res.

Tako ja, hočem da se ugasne brez opozorila čez xxx sekund, pač itak si zračunaš v sekunde in daš. rabim pa zase, ne za mulca :) če pa zaspim prej, mi je pa vseeno al je okno ali ne,če pa ne zaspim, pa moti :)
Hvala, bom poročal o onem ukazu, probam ko bom doma,hvala lp!

m0LN4r ::

Nekateri playeri omogočajo, da after movie shutdown computer.
Oziroma, če rabiš samo pavzo je tudi tole kul: http://code.google.com/p/5minutebreak/
Jaz kr pogosto uporabljam.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Veron ::

Zadeva taka:
PC i5 4570 + integrirana grafika => animacija, ko se Win logira (Welcome screen) lepo gladka, prehod lep
Isti pc, le grafiko R9 270X notr => ta prehod ni več lep, se vidi kako "reže" sliko (podobno kot, če v nekaterih igrah ne vklopiš vsync), sicer ostalo dela vse perfect. Pa mi ni ravno jasno v čem point, mogoče prenizke 2D frekvence grafike R9? Al driver?

Medtem ko v Mavericks (dualboot) pa zadeva dela z in brez grafike približno enako (razn resize kakšnega photoshopa se pozna, da z R9 dela lepše)

Saintek ::

Eno morda banalno vprašanje. Malo sem že s forme glede formatiranja pa bom vprašal tukaj. :)

Torej v kratkem bom nameščal nov windows 7 x64 ultimate in me zanima sledeče.
V računalniku so nameščeni mislim da 3-je hdd-ji vsak s po dvema particijama. Ko se bo pri procesu pojavil zaslon z vsemi črkami particij vem, da moram formatirat samo črko na kateri je sistem, da ohranim vse podatke na drugih diskih in njihovih particijah.

Zanima pa me, ko bom izbral particijo na kateri je star windows ali bo ta particija imela oz dobila črko pogona C ali ne ?.
Ne bi rad po instalaciji prišel v windowse in doživel da je windows na D-ju ali čem podobnem (upam da ne trosim cvetk. :) )
Vem, da sem pred leti, ko sem nazadnje to počel na računalniku z več diski raje prej odklopil vse ostale diske in namestil sistem na pravo particijo diska, kjer je bil win že prej in sem po koncu instalacije vse ostele hdd-je enostavno priklopil nazaj in so si dodelili svoje črke in je vse blo ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

NejcSSD ::

Saintek je izjavil:

Eno morda banalno vprašanje. Malo sem že s forme glede formatiranja pa bom vprašal tukaj. :)

Torej v kratkem bom nameščal nov windows 7 x64 ultimate in me zanima sledeče.
V računalniku so nameščeni mislim da 3-je hdd-ji vsak s po dvema particijama. Ko se bo pri procesu pojavil zaslon z vsemi črkami particij vem, da moram formatirat samo črko na kateri je sistem, da ohranim vse podatke na drugih diskih in njihovih particijah.

Zanima pa me, ko bom izbral particijo na kateri je star windows ali bo ta particija imela oz dobila črko pogona C ali ne ?.
Ne bi rad po instalaciji prišel v windowse in doživel da je windows na D-ju ali čem podobnem (upam da ne trosim cvetk. :) )
Vem, da sem pred leti, ko sem nazadnje to počel na računalniku z več diski raje prej odklopil vse ostale diske in namestil sistem na pravo particijo diska, kjer je bil win že prej in sem po koncu instalacije vse ostele hdd-je enostavno priklopil nazaj in so si dodelili svoje črke in je vse blo ok.

Po defaultu bo ratal ta pogon s sistem, pogon C:, če pa slučajno ne bo, obstajajo preprosta orodja, s katerimi to popraviš. Celo s programom, ki je vgrajen v windowse se da to z lahkoto popraviti.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Torej če pridem v winse in vidim da je ratal recimo F se da v disk managmentu tudi sistemskemu disku menjat črka pogona v C ?

Tako preprosto ne.

Zakaj pa bi te to motilo?
Vsaj programi ne bodo smetili po C:\ (ker ga pač ni, razen če bi obstajala ena druga particija z imenom C:)
Motiti se je človeško.

Ni moj računalnik in oseba je tako navajena kot je torej C windows in programje ostali diski pa po abecedi naprej in ni opcije da je drugače NI: :)

Sicer se pa po prebranem na netu nagibljem na safe varjanto, da odklopim ostale diske z datotekami (slike........) in poinštaliram winse na disk in particijo kjer je zdaj in nato ko se naloži priklopim ostale diske nazaj in se dodelijo črke particij in mir pri hiši :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

Če bo med namestitvijo ta particija označena kot C: bo tudi pozneje.
(če ne, pa ne greš nameščat ampak boš posegel po bolj kompliciranih rešitvah)

Vista bi se naj bolj trdno držala pravila "sistemska particija je C:", čeprav se mi zdi, da so včasih vseeno še izjeme.
Motiti se je človeško.

steklo ::

Čist nepoznavalec teh win 7, kateri je vredu na en PC sem si naložil home verzijo, računalnik pa potrebujem samo za internet.

Bi pa še na enmu PC dal gor win 7, ampak sta dve particije se bo to samodejno združl v eno oz. kaj moram storit pri nalaganju, da se mi bo prikazal cela prostornina diska.

Malajlo ::

ko ti pokaže particije, vse pobriši (drive options ali kaj je že ena možnost). Niti ti ni treba particije potem kreirati, kar sam pobere ves prostor.

ameba ::

Zdravo,

želim inštalirati W7, vendar mi računalnik med nalaganjem ne zazna USB tipkovnice, tako da ne morm pritisniti ENTER za BOOTanje it DVDja.
Kaj naj naredim ?
Računalnik je star 6 let, BOOT preko USBja ni možen, edino če kdo pozna kako finto ?

Hvala za pomoč

ameba je izjavil:

Zdravo,
želim inštalirati W7, vendar mi računalnik med nalaganjem ne zazna USB tipkovnice, tako da ne morm pritisniti ENTER za BOOTanje it DVDja.
Kaj naj naredim ?
Računalnik je star 6 let, BOOT preko USBja ni možen, edino če kdo pozna kako finto ?
Hvala za pomoč

Če je komp star 6 let ima zadaj skoraj zagotovo še dva okrogla ps/2 vtiča (vijolični za ps/2 tipkovnico, zeleni za ps/2 miško).
Izposodi si ps/2 tipkovnico, usb pa izštekaj iz kompa. Priklop naredi, ko je komp popolnoma izklopljen (tudi iz 220V!).
Ko imaš vklopljeno ps/2 tipkovnico greš v Cmos nastavitve biosa in pri "Legacy USB support" ali "USB Keyboard Support" spremeniš v Enabled, shraniš in zapustiš bios.
Po restartu ti bo zdaj tudi usb tipokovnica omogočala vstop v bios, spremembo boot prioritete itd.
««
66 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490448619 (14300) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727821 (22941) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376361 (5966) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8726232 (22987) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9917489 (14883) jest10

Več podobnih tem