» »

LCD monitor

LCD monitor

deanozavr ::

Pozdravljeni
Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem si kupil LCD monitor LG W2252TE. Baje ima same dobre lastnosti. Vendar opažam, da me že po 10 minutah začnejo boleti oči. Probo sem že spreminjati nastavitve, pa ni nič boljše. Nevem morda je kriva prevelika sprememba, prej sem namreč imel CRT monitor LG15. Zdaj, če ma kateri kakšne rešitve v nastavitvah (resolucija, hitrost osveževanja, svetlost,...) naj mi prosim svetuje.

bluefish ::

znižaj svetilnost in morda tudi kontrast.

deanozavr ::

Kaj pa resulucija, katera bi bila najbolj primerna?Zdaj imam 1280x1024 pa se mi zdi da je tak še najboljše. Verjetno izbira vhoda tudi ne vpliva, zdaj imam preko DVI vhoda vklopjen monitor.

bluefish ::

Da, DVI je še najboljše. Resolucijo pa si itak nastaviš na tako, ki ti najbolj ugaja. Sicer za 22" to ni optimalna in jo raje povečaj in nastavi ustrezen DPI.

deanozavr ::

Kako pa nastaviš DPI v XPjih? Nekaj sem že gledal po forumih, in upoštevo 1 nasvet, vendar ko grem v nadzorno ploščo pol pa Performance and maintance, nato Display mi ne ponudi opcije General in DPI settings?

Zgodovina sprememb…

deanozavr ::

DPI sem uspešno popravil. Pogled na zaslon je močno bolši, kar se tiče preglednosti črk. Sem pa opazil da določene spletne strani, velikost pisave še kar po starem prikazujejo. Kakšen nasvet glede tega (razen tečnega zoomiranja za te strani)?
Zanima me tudi za igre, kakšna je optimalna resolucija in ali je to tudi odvisno od grafične?

bluefish ::

optimalna resolucija je odvisna od zaslona.

deanozavr ::

Imam še eno podvprašanje. Povečal sem DPI na 170%, resolucijo zaslona imam 1440x 900. V Windowsah je vse lepo in prav, velikost črk je odlična in nič ni popočeno. Opazil pa sem v IE7, da mi prikazuje spletne strani dalje v stari velikosti črk, pri resoluciji 1440x900, ki jo imam nastavljeno, pa to pomeni silno premalo velikost črk. Zoomiranje je nadležno, pa še kvaliteta slik in vsega pade. V Firefoxu je pravtako isti shit.
Vprašanje imam ali se DPI posebej še kje nastavi v IE, al kako naj to rešim?

dlicen ::

Kaj ko bi probal nastavit na nativno resolucijo?
Za 22" je verjetno 1680x1050@60Hz.

deanozavr ::

Sem probal, nič ne pomaga. Bolj večaš resolucijo, manjši je prikaz vsega. Za windows rešiš to z večanjem DPIja. Ampak v IE pa ta DPI ne prime in ne poveča prikaza. Tako imaš veliko resolucijo in majhen-moteč prikaz. Morda moraš to nastavitev kako uvozit? Pa še to, 1/4 spletnih strani ima zadovoljivo veliki prikaz, ostalih 3/4 pa po starem-premali prikaz!!?Nevem kako je to mogoče?

Zgodovina sprememb…

dlicen ::

Jasno, ampak prava pot (po mojem) je, da nastaviš nativno resolucijo in potem prilagajaš velikost ikon, pisave, itd. Ali pa imaš monitor bližje.
Ker oči te zanjo bolet prav zaradi neustreznega osveževanja/utripanja/... monitorja, ki ni nastavljen na pravo resolucijo. LCD monitorji (drugače kot stari CRT) so namenjeni za delo v nativni resoluciji in samo izjemoma v drugih resolucijah.

deanozavr ::

Resolucijo sem nastavil 1680x1050 60 Hz. Problem z ogledovanjem spletnih vsebin pa ostaja. Orodne vrstice v IE upoštevajo velikost nastavljeniga DPI, sama vsebina sp. strani pa je ful mala. In to bi rad nekako povečal. Monitor pa gledam z razdalje 1 m. Pa tudi če si monitor bliže postavim, je velikost vsebine sp. strani premala.

deanozavr ::

Aja, pa še to bi dodal; spletna stran (okno IEja) se odpere čez celi monitor, vsebina spletne strani pa zaseda mogoče 3/4 monitorja oz.okna IEja, pa če tudi zoomiraš se nič ne spremeni, več kot 1/4 okna je prostega spodaj pa dobiš samo dodatno drsnik. Pa zanimivo je to da strani google, pa tudi slo-tech je prikazano tak kot treba, npr. 24ur ali pa rtvslo pa je prikazan kot sem napiso gori, torej ful namalo

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

to s prikazom spletnih strani je odvisno precej od same kode strani in od tega, kako so podane enote.

opeter ::

uporabi drug brskalnik, ki ti lahko normalno poveča vsebino. Sicer pa IE7 ti lahko pravtako zumira strani.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

geniuus ::

če ti je pisava v ie premajhna, pojdi na view>text size>larger(largest)
ne dela pa na vseh straneh(odvisno, kako je stran napisana)

deanozavr ::

geniuus glede tega maš prav. Namreč tiste strani, katerih vsebino mi prikazuje ful malo sem opazo, da ne podpirajo funkcije povečave teksta.Tiste ki pa so v primerni velikosti napisane pa funkcijo podpirajo. Smotano, če povečavo rabim ravno za tiste strani, ki prikazujejo vsebino na malo. Ostane samo zoomiranje, tam pa kvaliteta pade. Očitno bom moral preklopiti na drugi brskalnik


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4k monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8416314 (13204) Voluharr
»

Novi Macbook Pro 15 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8611598 (9565) JayKay
»

Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?

Oddelek: Strojna oprema
353415 (2456) Matev
»

Hanns g

Oddelek: Strojna oprema
161398 (1146) ender
»

Kako povečati pisavo v IEju ali Firefoxu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
103114 (2930) Jakka

Več podobnih tem