» »

E-točka - problem z dostopom

E-točka - problem z dostopom

kumby ::

Na našem kulturnem domu je antena e- točke, ki oddaja wireless signal.Naša hiša pa je od same antene oddaljena približno 30m, in še linija je vidna.Prenosnik je na okenski polici.Ko pa se s prenosnikom hočem povezat na to brežično omrežje,pa je signal zelo slab, oziroma ga sploh ni. Komaj da naloži kakšno internetno stran. Malo dalj vstran pa je na Oš šoli še ena antena, če pa se približaš njej, pa deluje vse normalno, tudi iz te antene na kulturnem domum, ki je oddaljena 300m. Jaz se ne spoznam na te zadeve,tak da bi prosu, če mi lahko kdo kaj razloži, kako to gre.Povezana hitrost pa je pisala 54.Pa z računalnikom tudi ni problem, ker deluje normalno na domače omrežje, ki mi ga vleče od soseda.

hvala

Aston_11 ::

Pa ima ta prenosnik kakšno boljšo anteno, ali se to dela preko notranje antene od mrežne kartice?

Poskusi priklopiti prenosnik na ruter (linksis) npr, mojemu očetu, sicer z dodano usmerjeno anteno vleče preko 500-600 m od take točke.

300 m je vseeno dosti brez pametne (beri: usmerjene) antene. Tudi goraj omenjeni ruter nima usmerjene antene, zmore pa vsaj močnejši signal in omogoča boljši sprejem, prenosnik pa garant ne more peljati boljše kot kakšen lynksis.

kumby ::

Ja. to je notranja antena v prenosniku, ki je že original nameščena.Kako bolšo anteno pa bi rabu pol js to?Da bi to normalno vlekl, pa da bi lepo delal v vseh prostorih hiše.

kumby ::

Js sm se poazanimo pri upraviteljih e-točke.pa so mi rekl da naj grem probat v drugi smeri proti infotočki.Tist pa je delal u nulo, mislim use je delal.Tak da je zgleda naša hiše v senčni legi antene al kk je s tem?S čim pa bi lahk rešo to težavo.Bi linkyss rešo toto težavo?????

somebody16 ::

http://www.mimovrste.com/artikel/249002...

Ali kaj podobnega!

Sam imam sobo v pritljičju moj router pa je na podstrešju. S kartico v prenosniku ravno zazna omrežje, internet pa deluje bogo. Po nakupu tegale oz nečesa podobnega so na indikatorju signala 3 - 4 črtice in vse deluje normalno.

LP!

Zgodovina sprememb…

kumby ::

A pol bi js s to antenco direkt sprejemo signal z info točke al še bi nuco kak modem umes, al bi sam s toto antenco to šlo?

somebody16 ::

To je USB Wireless mrežna kartica z močnejšo anteno kot je antena tiste kartice, ki je v tvojem prenosniku. Pač imaš potem še eno externo mrežno kartico, ki se priklopi na USB. Za to kartico prav tako, kot za interno ne rabiš dodatnega modema.

kumby ::

aha, to še vse razumem.Ka pa če še to usejen nebi vlekl, ker je antena infotočke obrnjena stran.Na kolk razdalje pa vleče kej tota antenca ko si mi dau link.Kolk je ta antenca močnejša od one antence ko je že v prenosniku.Mamo še namreč eno točko, ki je oddaljena dobrih 400m vendar pokriva tudi našo območje.
Danes sm pri kolegu probu vzpostavit omrežje, pa mi je od njegovga soseda, ko je okol 500m oddaljen vstran pokazal povezavo, ble so pa vse črtice signala, se pravi poln signal.Od hiše mam pa anteno 30m pa z istim prenosnikom ne vleče!

somebody16 ::

Lej... nimam pojma kaj mate vi tam. Jaz samo pravim, da tale zadevščina bolje vleče kot kartica v prenosniku. Kupi kartico, ki sem jo predlagal, pač eno take vrste ali pa si jo sposodi in preveri ali deluje.

To je to.

krop ::

Usb wifi 5 dbi ključek meni dela na 7 km iz e-točke

kumby ::

krop, ka pa maš za eno usb wifi kartico?Kero firmo me zanima.

Dans sm probval s tem novim prenosnikov.Pa zgornj štuk vleče vse tak ko se reče, na pouno.Ko pa grem nadstropje nižje pa ne dela več.Zgleda da je plata v hiši problem.

kumby ::

No, pa smo končno rešil problem.Kupo sm linksysov router, mu naložo gor dd-wrt in najdu najprimernejši prostor za njega.In sedaj deluje po celi hiši presenetljivo dobro.Router samo repetira signal in je to to.Tako da hvala vsem za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalnik wifi signala

Oddelek: Kaj kupiti
4118190 (5999) Robert
»

Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588343 (7435) Jst
»

Wireless WIFI antena

Oddelek: Omrežja in internet
208110 (7349) hodor
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011772 (9626) Pyr0Beast
»

Nakup WLAN kartice

Oddelek: Kaj kupiti
473500 (2225) pujsek_

Več podobnih tem