» »

Neznane črte na zaslonu

Neznane črte na zaslonu

qinetiq ::

Med igranjem PC igre "James Bonda Quantum of solace" so se mi po nekaj narejenih stopnjah zacele prikazovati navpične črte. Nato je računalnik zamrznil in sem ga bil prisiljen resetirati. Ko se mi je računalnik zagnal oz. naložil so se te črte pojavile že na na namizju in tudi tam je rač. spet zamrznil. Po ponovnem zagonu se je sistem "sesu". Črte so se tako pojavile ze ob zagonu, windows pa je deloval samo na varnem nacinu. Zato sem ga izbrisal in nalozil now windows XP. Težave se niso spremenile.
Uporabljam naslednji hardware (ni kaj dosti podatkov :D) :
graf. :Nvidia Ge force 8800 GTs FX
mat. plošča: MSI Platinum 975X
procesor: Inetel dual core 2,2Gh
RAM: 2x1GB

slika napake

napaka 2

napaka 3

HVALA VSEM ZA POMOČ
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

OmegaBlue ::

Daj prenesi slike nekam na internet, po tvojem disku ne moremo ravno šarit.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Urc ::

Malo lepši naslov bi lahko tudi bil - brez kričanja.

Verjetno grafična kartica odhaja v večna lovišča |O

Rippy ::

Poglej če je hladilnik na grafični polen praha ali ne. Čisto možno da se ti zaradi tega grafična pregreva sploh pa če imaš računalnik blizu radiatorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rippy ()

legice ::

rekel bi da je grafična šla,ker meni se je dogajalo podobno,vendar vodoravno
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

blackbfm ::

Kot je rekel Rippy, če je zasvinjana jo očisti. Drugače pa potem najbolš da probaš grafo še v kakšnem drugem kompu da boš 100%.

izi12 ::

Lp.

Imam cisto enak problem, ki se je pojavil vceraj...in imam isto graficno kartico...vendar jaz se na namizje ne moram priti, saj se mi racunalnik avtomatsko resetira takoj ko windowsi napisejo 'dobrodosli'...v varnem nacinu pa delujejo normalno...prosim za pomoc.
Hvala in lp !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: izi12 ()

ru7 ::

Kot piše zgoraj, prvo (če ni rač. več v garanciji) se odpre stranica in pogleda kako je stanje grafične kartica. Če je fajn prašna jo je treba vzet vn in pošteno spihat. Če ni, je treba pogledat hladilnik (če je nameščen kot mora bit), vendar je to že malo bolj zahtevno (riskantno)za začetnika.

Ravnokar sem pogledal...praha ni, hladilnik pa ni nihce prestavljal, tako da sklepam, da je namescen, kot mora biti. Se kaksna ideja ?

Hvala za tvoj odgovor in lp !

particle ::

Verjetno je šla grafična kartica.. Malo pobrskaj po forumu, baje se te grafične popravlja v smislu "15min na 250 C v pečici"

Rotaidal ::

izi12... Jaz sem imel enak problem. Le da je bila 9600gt. Grafična je bila fuč.

Hvala obema za nasvete.

LP !

Ker nisem ravno strokovnjak na tem podrocju, me zanima ali je mozno da se je graficna kartica pokvarila zaradi določene igre,saj se mi je pokvarila ravno takrat ko sem zacel igrati igro ali je to pac samo naklucje.
Hvala in lp!

rejven ::

takrat je to najbolj verjetno saj je grafična ob poganjanju iger najbol obremenjena kar posledično pomeni večje temperature, če je recimo šel ventlator na geafični ali je hladilnik slabo nameščen se bo pregrela in posledično umrla. pravtako je možno, da imaš v ohišju premalo zračenja oziroma je škatla postavljena ob kak radiator ali vroči sobi. probaj dat stranico od ohišja dol pa potem zagnat če bo kaj pomagal oz. če ni že skurjen, pa ko zalaufaš kišto poglej če se ventilator na grafi vrti ali ne (če nimaš pasivne grafe)

blackbfm ::

ali je mozno da se je graficna kartica pokvarila zaradi določene igre

Ne. Drugače pa je možno to kar je rejven napisal. Lahko pa da je šlo kaj drugega na grafi in se napaka pokaže šele ob obremenitvi.

vantilator se normalno vrti, odstranil sem stranico in zagnal racunalnik, vendar vseeno ne deluje. Skatlo pa imam res blitu radijatorja, cudi me le to, da lahko racunalnik normalno deluje v varnem nacinu, saj sedaj pisem iz njega.
Zahvaljujem se vama za odgovore in lp!

rejven ::

majo te novejše grafe ločena 2d,3d jedra ?mislim sicer da ne ampak sem že nekaj let vn glede arhitektur :) če pišeš iz varnega načina maš črte al ne? drugač pa grafo daj v kak drug comp pa probi. pa boš takoj videl kolk je ura:)

ko pisem iz varnega nacina nimam crt...racunalnik dela cisto normalno. Na zalost pa doma nimam se 1 racunalnika, da bi lahko prestavil graficno, racunalnik bom nesel na servis pa bom videl kaj bodo rekli.
Hvala za odgovor in lp!

Evo, imeli ste prav, sla je graficna kartica.
Hvala za odgovore in lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP pavilion dv6 3060em se ne zažene...

Oddelek: Pomoč in nasveti
141996 (1850) Real_Madrid
»

Nejasna slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
141574 (1437) mitja12345