» »

Okvara grafične kartice/Servis prenosnikov

Okvara grafične kartice/Servis prenosnikov

WiseBear ::

Nedavno se mi je pokvaril Asusov prenosnik. Ob neuspešnem zagonu se mi je pojavljal blue screen. Ker sem že nekaj časa pred tem opazil čudno delovanje grafične kartice (Geforce Go 7600) sem v varnem zagonu odstranil Nvidia gonilnike. Po tem se mi Vista normalno zažene in ob namestitvi vga gonilnika normalno dela (ob seveda obupni grafiki in vsaj mislim da 2d grafiki). Tudi s ponovno namestitvijo operacijskega sistema problema nisem rešil. Najverjetneje gre za resno okvaro grafične kartice. Ali je možno kaj drugega?

Glede servisiranja prenosnikov nimam nobenih izkušenj, zato me zanima kateri servis je v Ljubljani najbolj primeren za tovrstna popravila. A imajo servisi sploh na zalogi komponente za prenosnike? Gre se za to, da bi rad čimprej zadevo popravil, ker prenosnik nujno rabim.

Hvala, LP.

NeOman ::

Sam imam nepopisne težave z Asusom A6T (notri je prav tako GeForce 7600 Go, ki še ni crknil :meknocksonwood:) že 1 leto. Dvomim, da ti bo kdo zadevo sploh znal popraviti.

Če še imaš garancijo, priporočam, da zadevo pošlješ na uradni servis (pred tem obvezno preveri nalepko na procesorju, mora biti cela in zadevo dokumentiraj - slikaj preden pošlješ na servis; meni so jo namerno pretrgali in zadevo poslali nazaj), ker bo skoraj gotovo potrebno zamenjati osnovno ploščo.

LP

WiseBear ::

Naj še dodam, da je prenosnik pred kratkim po nesrečnem naključju padel na tla. Po tem je sicer nekaj dni še normalno deloval, je pa zelo verjetno da je pri padcu prišlo do poškodb. Na ohišju je vidna poskodba in bi zelo tezko uveljavil garancijo.

A potem si z računalniskimi servisi res ne morem kaj dosti pomagati ? A v Sloveniji sploh obstaja Asusov pooblaščen servis?

zee ::

mogoče bi ti znali pomagati na servisu Kotar v LJ.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

M0l0t0v ::

Nekaj dni nazaj se mi je pokvaril prenosnik HP Pavilion dv9000 ( dv9283ea )
- intel core 2 duo T5700 1.83
- 2046gb ram
- Nvidia Geforce Go 7600 512mb

Ob normalni uporabi je ugasnil monitor in sistem se je resetiral. Pri ponovnem zagonu so se na ekranu pojavile črno-bele lise in po kakšni minuti se je sistem ponovno resetiral. Priklopil sem zunanji monitor, kjer je bila dokaj normalna slika in opazil, da se delovanje ustavi ob nalaganju windowsev. V safe-mode sem zbrisal gonilnike grafične kartice (nvidia geforce go 7600) in windowsi so se normalno zagnali - seveda, z neuporabno grafiko. Poskušal sem naložiti različne gonilnike za to grafično, vendar pojavil se je isti problem in nobene izboljšave. Ponovno sem naložil Visto (trenutno sem imel XP - originalno s prenosnikom je prišla Vista) in po instalaciji gonilnikov je prenosnik začel normalno delovati (vključno z lcd monitorjem prenosnika). Po nekaj minutah se je ponovno pojavil isti problem. Trenutno mi med nalaganjem windowsov prikaže blue-screen in sistem se resetira. Identično se dogaja pri zagonu v normalnem in varnem načinu.
Pozanimal sem se na Nvidia forumu ter na HP Total Care Real-Time chat support in zaključil dejstvo, da je napaka (serijska) na grafični kartici Nvidia Geforce Go 7600.
Prenosnik sem kupil marca 2007 v Trstu (Mediaworld) in dva (DVA!!!) meseca po poteku garancije je prišlo do napake.
Klical sem na servis Birotehna d.o.o., kjer so sporočili, da HP Pavilion ni narejen za slovensko tržišče, kar pomeni da tudi serviserji niso usposobljeni za posege v pavilione.

Zanima me, če obstaje kje v sloveniji servis, kjer bi zamenjali grafično kartico v prenosniku Hp pavilion?

ant ::

kotar > če pa je odstranljiva potem pa morda dobiš na ebayu in zamenjaš. morda pa tudi lahko naročiš samo grafiko pri hp in jo potem sam vgradiš. pogledat je treba kje so najnižji stroški in če se ti sploh splača popravljati.

pa skoz pravim naj se folk izogiba pavilionov in hp nasploh.

LP

opeter ::

Nekateri pravite, da je prenosnik padel na tla... kaj če je kontakt po padcu slabši? Ker je grafična v mobilni izvedenki PCI Expressa, torej obstaja možnost, da se je nekako "odklopilo", ali?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oživite umrlo nVidia grafično jedro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8716793 (4892) mailer
»

Prenosnik - problemi z ekranom

Oddelek: Pomoč in nasveti
71213 (931) matejkreuch
»

problem z grafično kartico pri Gericom Supersonic force 16120

Oddelek: Pomoč in nasveti
71416 (1112) Shark-357
»

Prenosnik hp v akciji

Oddelek: Kaj kupiti
151695 (1257) Pesimist
»

Dual core prenosniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
706715 (4699) _marko

Več podobnih tem