» »

Problem z Fostex mešalno mizo [spet]?

Problem z Fostex mešalno mizo [spet]?

cucolino ::

Pozdravljeni ponovno.
Torej... že dolgo se vam nisem oglasil kako je kaj z mešalno mizo Fostex 1240, pa tudi zdaj se vam bom žal z slabimi novicami. Tako kot sem jo uspel (skoraj) sam rešiti prvič, sem tudi zdaj 4 dni pregledoval vse mogoče, a žal neuspešno.
Torej... spet je prišlo do problema,...
Odkar sem jo nazadnje popravil ter sprobal, je spet stala približno 2 tedna na mestu, nakar smo jo zadnji vikend vključili ponovno, in se vsi veseli pripravili na snemanje, ampak sem takoj ob vžigu mešalne opazil da na vseh 12 vhodnih kanalih gorijo lučke ''peak'', ki pomenijo šum na vhodu, kolikor sem seznanjen s tem... torej, ne utripajo, ampak žarijo brez prestanka, prav tako se monitorček [VU-meter] na izhodnu master Levi in Desni, odziva z 'udarom' jakosti izhoda do maximuma ob pritisku na katerikoli solo/pfl gumb na kateremkoli kanalu, prav tako pri auxih ipd...

Za tem sem vklopljeni mešalni mizi odklopil obe plošči z vhodi (2x6), ter testiral samo master ploščo, ki ima pač 4 aux vhode ter master izhod... Le-ta se je odzivala popolnoma normalno, čim pa sem priklopil vhodne plošče, se je na izhodu pojavil stabilni stalen šum v ojačevalcu, prav tako tile aux vhodi niso delovali... po približno 10-15 min opazovanja mešalne, ter 'testiranja'' gain potenciometrov na vhodu, da nebi slučajno kateri imel šumov, pa so popolnoma sami od sebe izginili znaki za peak, prav tako kot šumi na izhodu... Ne, žal ne bodite optimisti da se je sama od sebe zalaufala... SPET je skurilo isto varovalko, kot sem jo pred tem zamenjal... Torej več kot očitno takrat varovalka ni šla zaradi svoje življenske dobe... nekaj ji dela probleme, a kljub 4 dnevnem študiranju še z kolegom, nisva ugotovila kaj bi lahko bilo. Ne skuri je takoj, pač pa po določenem času laufanja... Pa še to.. orginal varovalka noter je bila 2A, moja zamenjana je imela 2,5A, torej je moral biti stik kar precejšen, da jo je zakurilo...

Če ima kdorkoli na te informacije, skupaj z še prejšnjimi [tema1: http://slo-tech.com/forum/t336120/p2153... ] kakršnokoli rešitev, razen tega, da jo vržem v smeti ali, kot sem enkrat že slišal, nesem v muzej... se močno priporočam. Dejstvo, da stvar deluje, a le zelo kratek čas, me je prepričako h temu da ni še njen čas. :)

Hvala

L.p. Marko
  • zaklenil: Azrael ()

Azrael ::

Vidim, da se razprava nadaljuje v stari temi, klik!

V izogib nepotrebnemu podvajanju, to temo zaklepam.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezanje zvocnikov in mesalke.

Oddelek: Zvok in slika
181593 (1022) prowb
»

mešalna miza

Oddelek: Zvok in slika
335398 (3513) neres