» »

Tiskalnik HP1160 zelo počasi printa

Tiskalnik HP1160 zelo počasi printa

Rokomah ::

Na novem računalniku sem naredil tipično inštalacijo za HP1160 tiskalnik. Inštalacija uspešno končana, vendar je odziv tiskalnika zelo počasen. Od trenutka ko pritiskam na "tiskaj" traja tudi do 45 sek., da se tiskanje začne. Imam win XP, SP3. Menjal sem tudi driverje z najnovejšimi iz spleta,
izljapljal požarni zid ipd. Ne vem, kaj še naj naredim? Poskušal sem tiskati tudi brez grafike, samo tekst (zaradi RAM-a, sicer pa ima tiskalnik 15MB RAMa)
Isti tiskalnik je na prejšnjem računalniku deloval OK.

Kaj še naj naredim???

Duhec ::

Če imaš tiskalnik priklopljen preko USB kabla ga priklopi na nek drug USB port za katerega si prepričan, da je USB 2.0 in ne USB 1.1
Če imaš tiskalnik prikloplen preko paralelnega kabla preveri v Cmos nastavitvah biosa pri LPT1 sekciji, če je mode nastavljen na EPP-dvosmerni prenos.
Preveri z različnimi antispyware programjem računalnik, če si ni mogoče kak zajegalec prisvojil program spoolsv.exe, ki je vezni člen sistema do tiskanja.

anberlinka ::

Čao!

Nimam čisto istega problema kot Rokomah, je pa malo podobnosti, zato nisem odpirala nove teme.

Problem je sledeč, tiskalnik HP deskjet 5150 se je očitno odločil imeti praznike. Ko dam tiskat v bistvu stvar poteka tako kot more (le da traja nekaj sekund preden se postopek začne), tudi končni izdelek je v redu. Problem nastaja med tiskanjem, ko vse skupaj poteka v zelo upočasnjenem ritmu, vsakih nekaj minut se list pomakne za kakšen centimeter. To pomeni da mi eno stran besedila tiska približno 15-20 minut. Mogoče kdo ve v čem bi bil problem? Ob pripravi na tiskanje sicer napiše opozorilo, da je prišlo do napake, vendar čez nekaj minut vseeno prične s tiskanjem. Barve kartuše so sicer res že prazne, črne pa je še polovica. Je mogoče vzrok prazna barvna kartuša? Mimogrede, če prekličem tiskanje, prazen list vrne normalno (s takšno hitrostjo kot je treba). Do sedaj je tiskalnik delal brez problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697142032 (828) easyrider3
»

Mrežni tiskalnik

Oddelek: Omrežja in internet
301526 (907) ngc2392
»

RAČUNALNIK (tiskalnik)

Oddelek: Pomoč in nasveti
8916 (821) mkosirnik
»

Nakup tiskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6316685 (14804) SLO_Matej
»

tiskalnik HP 5150 '' bremza''

Oddelek: Pomoč in nasveti
6947 (839) mojcaaa

Več podobnih tem