» »

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč

1 2
3
»

BlueRunner ::

In potem se znova vrnemo na vinilke... :|

(sicer pa Dark Side of the Moon SACD rulz)

jype ::

Dark Side of the Moon vinilka je zdaj že mal opešala. Pripadala je moji cenjeni mamici, dokler si je nisem sposodil za nedoločen čas. Za "primerjavo" sem si sposodil odlično ohranjeno, pa je bila še vedno "zadaj", ker vinilke pač ne morejo delat čudežev - se pa zagotovo sliši bolj retro in ima mehkejši zvok - ker ga je treba obdelat, da se vinil plato sploh lahko naredi.

BlueRunner ::

Kater gramofon pa imaš?

Aha... pa če misliš "zadaj" kot "slabše od SACD", potem se absolutno strinjam.

Bi pa poskusil s kakšnim novejšim "remastered" CD-jem. Menda so tudi te že uspešno skompresirali. Tabi pa moral biti opazno slabše zveneč od vinilke.

Zgodovina sprememb…

jype ::

BlueRunner> Bi pa poskusil s kakšnim novejšim "remastered" CD-jem. Menda so tudi te že uspešno skompresirali. Tabi pa moral biti opazno slabše zveneč od vinilke.

Ja, saj je (opazno slabše zveneč od vinilke). Imam tudi CD, seveda, ker SACDja in vinilke ne moreš trivialno spremenit v mp3je in muzike stlačit v budilko - CD pa lahko.

Ampak tudi iz CDja znajo ene mašine stisnit precej več kot druge. Če iz SACD playerja (v katerem je navaden CD) digital out pelješ v yamahin rx-v3800 in se tam par minut špilaš z DSPji, se da ven dobit nekaj, kar se ne sliši pol tok slabo kot "original".

Gramofona mam dva, star tosca 10 in ne tako star yamaha px-3. Tosce si ne upam več spustit nad nobeno plato, ker jo živo požre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

Hmmm, kolk brezupna je ideja dekompresiranja?
Itak, da stvar ni eksaktna reč, ampak z malo poskušanja bi se morebiti dalo kej narest? Je že kdo probaval?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Itak, da stvar ni eksaktna reč, ampak z malo poskušanja bi se morebiti dalo kej narest? Je že kdo probaval?

Vsak malo dražji "domači kino" ima "concert hall" ali kakšen podoben DSP profil, ki dela točno to - rezultati so pa seveda različni. Problem je da če s kompresijo pretiravaš, se nobena tehnika ne more pravilno odločit, katere reči bi morale biti tihe, katere pa glasne.

MK42 ::

Glede DSotM

About the Remasters
Black Triangle is a First Pressing from Japan it is considered by many to be the 'Holy Grail' of the stereo Dark Side of The Moon recordings, better than the Mobile Fidelity Sound Lab release.{{fact}}

UK Harvest CDP 7 46001 2 is a First Pressing from the UK some may consider this having a better mastering job than that of Mobile Fidelity Sound Labs.{{fact}}

MFSL UHQR Vinyl is a Remaster done by Mobile Fidelity Sound Labs, with original DSOM engineer Alan Parsons, pressed into a 200 gram Super Vinyl, highly accurate frequency response within plus or minus 0.5 dB.

MFSL UDCD 517 is a Remaster done by Mobile Fidelity Sound Labs, with original DSOM engineer Alan Parsons, in 1988 it was transferred to a gold plated cd dubbed ULTRADISC

Shine On Boxset, 1992 Remastered, unknown by whom or where.

20th Anniversary Edition, 1994 Remastered at The Mastering Lab, LA.

Surround Mixes
30th Anniversary Edition, 2003 Remastered by current Pink Floyd engineer James Guthrie for the Super Audio Compact Disc 'SACD'. Mixed in 5.1, and with all the advantages of SACD quality.

Alan Parson's 4.1 This was a transfer from the original 1/2" quad [4.0] master tapes, recorded losslessly, in 4.1 at 24bit/96khz Resolution.[http://www.quadraphonicquad.com/forums/...
This was released in 2003 by an anonymous engineer as a torrent containing an ISO, which could be used to make a DVD-A. The disc also contained DTS and Dolby Digital versions at 24bit/48khz which allowed all DVD players to play the DVD at some quality level. The Dolby Digital and DTS versions were accompanied by still images in the video stream.
This is considered by many to be not only superior to the SACD release, but one of the greatest examples of surround music.

ganimed ::

Kako pa imate spravljene plošče glede na to, da jih morate čistiti? 8-O

Plošče so spravljene v zaprti omari, postavljene navpično, da se ne zvijajo.
Na vinilu se, kljub skrbnemu čuvanju nabere vselej nekaj prašnih delcev. Če jih ne očistiš, to vpliva na kvaliteto reprodukcije.
@Bluerunner - z digitalizacijo sem mislila vsa "čuda", ki jih je možno početi s posnetkom.

jype ::

MK42, citira> This is considered by many to be not only superior to the SACD release, but one of the greatest examples of surround music.

Ja, samo ni legal :P

Matev ::

miselnost avdiofilov najlepše ponazori spodnji link

http://www.usa.denon.com/productdetails...

mrežni kabel ...

kot da se pri običajnem kablu pa podatki kar zgubljajo

joj

kam so eni padl

Mr.B ::

Moraš razumeti, eni so krom mojstri, drugi so zato da jim zadeva lepo pade v njegovo designersko pohištvo in temo, potem so drugi, ki dejansko vejo kaj kupujejo. Recimo stari dobri Yamahin MX1/CX1, ki bi moral v primerjavi s kromiranimi zadevami biti oblečen v platino in še kaj...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matev ::

fora pri mrežnih zadevah je v tem da je signal digitalen in podatki tečejo v obliki ničel in enic

in tu govoriti o tem da je nekaj bolje ... je traparija

se pa lepo proda taka zadeva

določenemu trgu

hokuto ::

to kaj vse se uspe prodat ti. audiofilom pod pretvezo izboljšanja kvalitete je prav posebna zgodba in zna doseči tragikomične razsežnosti. če pa se vrnemo na osnovno debato cd vs vinil je problem v tem, da ni še noben v bistvu definiral kaj sploh je to boljše. namreč, če je boljše to, da je zvok iz medija čimbolj podoben tistemu, ki je šel na medij, potem mislim, da ne bi smelo biti dvomov, da je cd boljši. če pa boljši pomeni neko subjektivno preferenco določenega tipa popačenja signala (v tem kako ga popačita se vinil in cd sigurno razlikujeta, ga pa cd manj), potem je pa to seveda stvar okusa. meni recimo je zvok z vinila všeč, celo prasketanje do neke mere me ne moti, težko bi pa rekel, da je vinil boljši. tistim, ki imate dovolj dobro opremo, da je tak test smiselen in pošten, bi predlagal sledeče: posnamite vinil na cd in primerjajte potem ta cd z originalnim vinilom, ker je sicer zmeraj še nekaj faktorjev izven samega medija, ki lahko odločilno vplivajo na to kateri posnetek vam je bolj všeč. seveda se je treba potrudit, da je vinil res dobro posnet in potem dobljeni cd predvajan na primerljivem cd playerju, če ne seveda nima smisla tega počet. v kolikor se to korektno izpelje mislim, da posnetemu cd-ju ne bi smele manjkati vse tiste željene lastnosti zvoka z vinila.
doke!

BlueRunner ::

Tragikomično je tukaj ključna beseda. Kabli s puščicami so komični, ljudje, ki jih kupujejo pa tragični >:D

Osebno se pri meni fetiš konča pri pozlačenih kontaktih. Ker ne oksidirajo, mi jih ni potrebno vsakih toliko čistiti z acetonom.

Z kvaliteto CD-ja posnetega iz vinilke pa je tako... Slišati ga je identično tistemu, kar moj sistem že tako da iz sebe. Ne predstavljam si, da bi jaz osebno na svojem sistemu lahko na double-blind ločil vinilko od CD-ja posnetega iz vinilke.

Vendar... pa ima drugačen sistem drugačno "barvo" zvoka vinilke. Tako bi pri svojem prijatelju svoj CD verjeto ločil od vinilke. Ampak to bi testiral že nekaj drugega.

Osebno imam glasbo iz vinilke pobrano na svojo budilko (tam me kvaliteta ne gane), doma v sobi pa pridejo v igro že tiste vzporedne stvari, ki s samo glasbo nimajo zveze (mir, atmosfera, brskanje med vinilkami, ...) lahko jih pa slaba reprodukcija uniči.

MrStein ::

in tu govoriti o tem da je nekaj bolje ... je traparija

Ja, idi reči vsem (v računalniškem delu foruma), ki priporočajo S/FTP kabel namesto UTP, da nimajo pojma.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

MrStein> Ja, idi reči vsem (v računalniškem delu foruma), ki priporočajo S/FTP kabel namesto UTP, da nimajo pojma.

Pojma nimajo.

(Ne da se mi v tisti del foruma hodit.)

S/FTP kabli so za hitrosti do gigabit etherneta in razdalje do nekaj metrov in normalne stanovanjske/pisarniške pogoje povsem nepotrebni.

Matev ::

mrstein...

tu se gre da ta avdiofilski kebel stane 400eurov meter

...

sftp ali utp ali karkoli že je pa cena za na prste ene roke

Poldi112 ::

Ja, ampak ti si prišel od tega, da ni razlike, do tega, da se razlika ne izplača. Zanimivo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Poldi112> Ja, ampak ti si prišel od tega, da ni razlike, do tega, da se razlika ne izplača. Zanimivo.

Razlike kljub temu ni.

Če delaš most za pešce čez meter širok potok iz osem milijonov ton železobetona, ali pa iz dveh železnih traverz in par desk, bo različna zgolj cena, ne pa tudi funkcionalnost mostu.

Matev ::

Ja, ampak ti si prišel od tega, da ni razlike, do tega, da se razlika ne izplača. Zanimivo.


nulo ali enko lahko prebereš pravilno samo na en način

digitalno pač...

veliko ljudi tega ne more in ne zmore razumeti

BlueRunner ::

Malo sem gledal kaj za hudiča je ta "Denon Link" in vse kar sem našel je, da je to res samo digitalen transport iz komponente v ojačevalec. Kar pomeni, da gredo res 0 in 1 čez, pa čisto nič več. Navaden UTP bi vzel in privarčeval $498 :D

Vmes sem pa našel tudi tale članek. Garantiranih 5min režanja.

lopov ::

LOL ... najbolje je prebrati komentarje na Amazonu.
Res so hudo usekal s tem kablom ... Yay!

Okapi ::

To ni še nič. Pravi avdiofili dajo toliko za napajalne kable;-)

O.

McMallar ::

Kot sem zasledil, naj bi ta kabel prenašal analogen signal (to ni mrežni kabel, čeprav ima enake konektorje). Če je to res, potem bi njegovo ceno lažje argumentiral.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

BlueRunner ::

Sem prebrskal Google in našel opis, da kabel prenaša digitalen signal, vendar ne ethernet, temveč nek whatever protokol brez nadzora napak (menda kar surove PCM podatke). Ampak na tej dolžini imeti motnje? Hehehehe... nekateri res kupijo karkoli jim porineš pred nos, samo če je cena dovolj visoka. In proti motnjam se boriš z oklopom, ne z "visokokvalitetnim bakrom". Če kaj, potem je boljši prevodnik (z manj upora) tudi boljša antena.

Recomo 6 kanalov po 192kHz vzorčenjem in 24bit vzorcem je to cca. 28Mbit/s. Najcenejši UTP kabel (CAT5), ki ti ga kar v trgovini naknipajo prenaša... 100Mbit/s... minumum...

Kot je nekje bil en komentar: za to ceno bi lahko bili konektorji iz zlata, žile pa iz srebra.

MrStein ::

BlueRunner:
Najcenejši UTP kabel (CAT5), ki ti ga kar v trgovini naknipajo prenaša... 100Mbit/s... minumum...

Kolk ima error rate ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BlueRunner ::

Dobro vprašanje... 1m dolga antena pri 30MHz... odvisno od tega, če je sosed radioamater :D

Mislim da je napak na tej dolžini in pri tej hitrosti prenosa praktično 0, vsekakor pa nič več ali manj od $500 kabla, kot ga tile ponujajo. Ampak to je samo po mojem občutku. Nimam ne kabla, ne Denon opreme, ne osciloskopa, ... in še česa ne, da bi svoje mnenje dokazal oziroma podkrepil s kakšnimi konretnimi dokazi.

Ampak tako na pamet in po dosedanjih izkušnjah z mrežnim in RF kablovjem... mi je stvar resnično za lase privlečena. Pač me ne prepriča.

MK42 ::

Hja ene stvari so nateg druge spet ne.

'Gluhi' se smejijo 'bogatim in neumnim', 'bogati in neumni' pa 'gluhim'.

Na konc smo vsi zadovoljni :)

Zheegec ::

danon more imeti pa posebne programe, ki jim lahko izpišejo velike številke v okencu "marža %" :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Matev ::

error rate

to lahko samo neznalec vpraša


če ne veš...
podatki tečejo po žicah z osmimi biti in enim dodatnim bitrom, ki pove ali je bilo število ničel ali enic sodo ali liho v prejšnjem skupku

BlueRunner ::

Mimo teme... ampak ali si kdaj pomislil, da lahko teče tudi 7 bitov, 5 bitov. Dva paritetna bita namesto enega. Start bit. Stop bit. Nič paritetnih bitov. Morda pa teče 24 bitov....

Tako, da je tvoj komentar bolj podoben komentarju "neznalca".

Serijski protokoli niso bili vsi ustvarjeni enako in niso vsi tipa 8N1. Signalizacija, ki jo na tej povezavi uporablja Denon, je sicer digitalna, protokol je pa neznan - "proprietary"

MrStein ::

Pa tudi če ima paritetne bite:
- dve napaki bodo neodkriti
-tudi če odkriješ napako, kaj boš naredil ? Izmislil "prave" podatke ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matev ::

-tudi če odkriješ napako, kaj boš naredil ? Izmislil "prave" podatke ?


ne
zadeva pošlje nove podatke

TESKAn ::

Glede na to, da lahko šibaš po navadnih paricah 1 Gbit/sec...ne verjamem, da ima katerakoli komponenta na svetu tako zahtevo po bandwithu, da ne bi mogel po enem navadnem kablu poslat podatek + ECC + CRC + pariteto + šekakdrugerrorcheckingalgoritem hkrati. In imel zraven dovolj prostora, da bi to poslal parkrat čez, za vsak primer, če se en bit pokvari. Na podlagi tega sklepam, da je ta njihov "proprietary" protokol tako šlampasto narejen, da nima enega mehanizma za detekcijo in odpravljanje napak, ali pa, kar je IMO večja verjetnost, je to pač namenjeno avdiofilom, ki zaznajo spremembo v zvoku glede na položaj lune (izdelek za molžo odvisnikov, torej).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

BlueRunner ::

Ja, ampak razen njih samih nihče ne ve, če imajo/nimajo zaznavanje napak. In za potrebe debate privzameš, da nimajo (najslabšo varianto).

Potem pa iz podatkov o dolžini in vrsti kabla potegneš sklep, da lahko uporabijo še tako zelo magičen material, ki povečuje prevodnost, pa ta ne bo imel manj napak pri prenosu, kot pa "navaden" iz trgovine.

Pa za to ne bi rekel šlampasto, ampak poceni in praktično zadostno. Če je kabel (hipotetično) samo podaljšek serijskega vodila med dekoderjem in DAC-om, potem nimaš medpomnilnika, nimaš zaznavanja napak in nimaš niti protokola, ki bi skrbel za kakšno "zanesljivost" prenosa.

Konec koncev "predvajaš" tisti sample, ki si ga prejel, ker boš tako hitreje in ceneje prišel čez "problem". Če bi hotel delati kakšne protokole, bi moral imeti hitrejšo signalizacijo (dražje čipe), medpomnilnik (dodatne čipe) in MC, ki bi to nadzoroval (še dodatne čipe). Glede na to, da to ni roba široke potrošnje in, da ta prenos podatkov ni nek "standard", za katerega bi kitajci množično delali po 100k čipov dnevno, bi jim to stvari še bolj podražalo.

Namesto tega pa prodajajo kable po $500 s katerimi mastno služijo.

TESKAn ::

Se pravi namesto dveh hitrih čipov za komunikacijo, ki bi skupaj podražala zadevo za največ 20€, uporabijo superduper kabel.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MrStein ::

S/PDIF pač ne podpira resend-on-error. Kaj pa zdaj ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

BlueRunner ::

Namesto 20€ višjega stroška ustvarjajo $400 višji prihodek. Jp... vsak finančnik ti bo za takšno konstrukcijo takoj podpisal papir, tako da to ni tako zelo za lase privlečeno.

Ampak prosim: vse to so samo moja ugibanja in sklepanja. Vse, kar sem res prepričan, je samo to, da je signal digitalen, ostalo pa je skrito v črni škatli. In tudi če res ne uporabljajo nikakršne pameti in logike pri tej komunikaciji (v najslabšem primeru), je takšen kabel še vedno ultimativen nesmisel.

Okapi ::

Tak pač kot večina hi-end avdiofilskih kablov. Delujejo na načelu placeba - tistim, ki jih kupijo, se zdi, da je zvok boljši. Kar z drugimi besedami pomeni, da v bistvu delujejo:-)

O.

BlueRunner ::

Ehh... tehnika je včasih čisto preveč b.v. Nekje v sosednji temi sem videl, da se kregajo o kvaliteti nekih Creative in Altec Lansig zvočnikov za računalnike. Na koncu pa je itak pomembno samo to, ali si srečen s tem kar imaš, ali pa nisi.

A se gremo raje pogovarjat nazaj o nostalgičnih občutkih, ko človek posluša prasketajočo in preskakujočo črno okroglo ploščo? Pri tem sem namreč jaz srečen. :D
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja gramofonskih plošč in kaset še vedno raste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Rezultati
34469647 (61777)          
»

Vsak deseti prodani album je gramofonska plošča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11150432 (38828) gruntfürmich
»

Prodaja glasbe v ZDA pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5428366 (24970) jype
»

Prodaja pametnih telefonov raste, mobilnih računalnikov pa upada

Oddelek: Novice / Rezultati
3114658 (11987) mtosev
»

RIAA spet zmagala

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
335622 (4152) T-h-o-r

Več podobnih tem