» »

26.12.

26.12.

vesslo ::

Pozdrav.
Če je res, da je Kučan, dolgoletni predsednik komunistične partije Slovenije in dolgoletni predsednik (dela) Slovenije, vedel za razoroževanje slovenske teritorialne obrambe iz strani komunistične jogoarmije in ni proti temu dolgo nič ukrenil;
če je res, da je število žrtev v vojni sorazmerno šibkosti vojske in oborožitve,
potem je Kučan osebno odgovoren za številne žrtve vojne za Slovenijo.
Potrebno ga je spraviti na varno, za zapahe, za vedno. Do smrti!

Prosim za drugo mnenje!

Pyr0Beast ::

Koliko zrtev bi bilo sele, ce bi vsi imeli orozje in municijo ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bili_39 ::

Pa ja ne že spet?

Si se registriral samo zato, da malo provociraš?

BmN ::

vsi so vedeli za načrtno razoroževanje teritorialne obrambe, tisti pametni so orožje takrat skrili

fosil ::

Seveda je vedel. Prav tako je to vedel tudi tovariš Janša, prav tako član KP-ja.
Tako da najboljš da gresta oba v arest.

Predlagam skupno celico in prenos v živo po TV, recimo na programu SLO 3 - t.i. parlamentarnem kanalu :D
Tako je!

"Mali" je imel informacije, moč,
možnost in dolžnost ukrepati. Pa, potemtakem, ni.

Janša je nosil kurirčkovo pošto.
Zamegljuješ zgodbo, če poskušaš s tem opravičevati grozodejstva.

Ali je že kdo dokumentiral? Kdaj je M izvedel? Kaj je M ukrenil?
In sprožil ustrezne postopke proti M.

Ali je ta tema iz tega zornega kota že obdelana v kakšnem postu?

Bili 39.
Kaj te skrbi?
Odpri novo temo: "Ali si se registriral zato, da bi objavil prispevek?"

Prosim za drugo meneje.
Pa ne kar začeti s "provokacijo" in zgolj s štosi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vesslo ()

WarpedGone ::

Enostavno sprašuješ napačna vprašanja.
Leta 2008 imamo v Sloveniji še vedno nedotakljive.
Zbogom in hvala za vse ribe

Matek ::

Sam sem sicer še mlad in si situacijo morda malce naivno predstavljam, ampak - Kučan naj bi po vaše pred osamosvojitvijo poskušal omejiti razoroževanje teritorialne obrambe? S katerimi argumenti? Hej, mi se bomo osamosvajali, pustite nam puške, da bo lažje?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

V Sloveniji nismo imeli nikoli nedotakljivih.
Je pa res, da tako veliko ljudi misli in potem tako ravna.

Thomas ::

V principu je vse mogoče vprašati. To je legitimno vprašanje, odgovor nanj pa ni nujno slab za Kučana.

Bolj verjetno se mi sicer zdi da je slab zanj, ampak vseeno.

Bi se splačalo pretehatati zastavljeno vprašanje, a ni mogoče. Taboo tema, de facto, kar je povedal že WarpedOne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Da ni taboo vprašanj, bi si bilo samo želeti. Vendar so. Smo se jih že lotili ene par na tem forumu in slejkoprej je tema zaklenjena. Kakšen tajni policaj - ali kaj že Perci je - pa te potem zajebava še v zaklenjeno temo. Podlo, a ne moreš mu odgovoriti. (Pa je baje SDSovec, tolk o demokratičnosti njih.)

Slejkoprej bo tudi tale tema tako slabo končala.

Mr.B ::

Zakon, da je lahko direktor prevzel vodenje podjetja, in je po razpadu YU, ostal in postal lastnik je napisal tudi Kučan ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ni _vsega_ kriv Kučan. Tudi zaslužen ni za _vse_.

Forum naj bi bil mesto, kjer se debatirajo take reči. Zakaj je kriv, zakaj je zaslužen, saj je javna oseba in bivši politični funkcionar.

Samo debata ni možna. Tud zato, ker nekateri takoj s takimi kot Mr. B.

Ne vem v kakšni funkciji. V miniranju debate?

Po moje že.

Ali pa se samo prizadeto oglaša in skuša prispevati svoje?

Saj ne vem.

PaX_MaN ::

Thomas:
Forum naj bi bil mesto, kjer se debatirajo take reči. Zakaj je kriv, zakaj je zaslužen, saj je javna oseba in bivši politični funkcionar.
Samo debata ni možna. Tud zato, ker nekateri takoj s takimi kot Mr. B.
Ne vem v kakšni funkciji. V miniranju debate?
Po moje že.
Ali pa se samo prizadeto oglaša in skuša prispevati svoje?
Saj ne vem.

V istem odstavku najprej zagovarjaš debato, nato pa praviš, da s postavljenim vprašanjem že kar "minira debato"??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Jaz debato vsekakor zagovarjam. Z jamranjem, "kako ni mogoča", samo delam bolj mogočo. Provociram svoje zoprnike, da bi mi dokazali, da pa vseeno se lahko debatira tudi to, da ne bodo zaklenili.

Kapiš?

@vesslo
Nič nimam proti takšnim in drugačnim debatam, so pravzaprav kar zanimive. Problem je, ker večina udeležencev (pa ne sam na tem forumu) preveč polariziranih. Podobne debate se ponavljajo kot gobe po dežju (čeprav za moj okus prevečkrat ravno pred kakšno oddajo na TV ali pa kakšnim člankom v tretjerazrednem časopisku).

Tukaj je mnogo ljudi glede tega že kot stari zakonci, ki se začnejo prerekat, še preden se postavi pravo vprašanje.

In ne nazadnje, dejstva okrog tega vprašanja so še vedno preveč zamegljena, ali pa jih ne poznamo dovolj, da bi si lahko človek zgradil trdno stališče brez vpliva "verovanja". Ergo bo ta debata na enakem nivoju, kot prerekanje okrog beli-črni-rdeči.

Ne vidim razloga, da ne bi začeli debate beli/rdeči ravno tako na istem, visokem nivoju.

Jah, pravzaprav vidim. Debata postane nekonstruktivna že pri open/close source code.

Kaj šele ob bolj krvavih rečeh.

Žal. Ampak vseen je za probat.

A je možna debata na visokem nivoju pri takšnem uvodnem vprašanju? Preberi ga še enkrat...

Uvodno vprašanje bi bilo lahko tudi:

Sem slišal, da je 1024*1024=1048576 - ali je to res?

Ali pa:

Sem slišal, da je 1024*1024=1048578 - ali je to res?

Ni taboo. Al je taboo?

root987 ::

Urlpls do... česarkoli?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Če ni url, je že taboo?

Jst ::

root (in jaz) bi rad vedel, o čem teče debata. Zato bi rad url, da si prebere in ustvari mnenje. Ker tudi sam dvomim, da je avtor odprl temo kar tako, ne da bi prej prebral kakšen članek ali gledal kakšno oddajo na TV. Je pa vsekakor možno.

--

>Če je res, da je Kučan, dolgoletni predsednik komunistične partije
>Slovenije in dolgoletni predsednik (dela) Slovenije, vedel za
>razoroževanje slovenske teritorialne obrambe iz strani komunistične
>jogoarmije in ni proti temu dolgo nič ukrenil;

Glede tega, tudi sam mislim, da je vedel, bil je namreč visoki funkcionar. Ampak vseeno bi rad prebral kakšen članek, ki to obdobje slovenske zgodovine obravnava.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

root987 ::

Tako je - če je pa seveda avtor teme tako "in the know" pa se toplo priporočamo za obiširnejšo lekcijo slovenske zgodovine o tem.

Če je pa to zraslo na podobnem zeleniku kot katera izmed teorij zarot, ki jih lahko slišimo v vaških pivnicah, pa naj se to napiše v naslov teme da mi naslednič prihrani čas.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Če je res, da je Kučan, dolgoletni predsednik komunistične partije Slovenije in dolgoletni predsednik (dela) Slovenije,

katerega dela Slovenije?

Ajd!

Vprašanje je dovolj jasno. So Kučanove zasluge večje, ali je vseskozi bolj premzal osamosvojitev?

Po moje so načeloma možni vsi naslednji scenariji.

- DEMOS je osigural osamosvojitev, ostali so pretežno nasprotovali & osamosvojitev je bila nujna

- partijci so se pripravljali na osamosvojitev že 20 let in je bila sprožena od njih

- osamosvojitev je bila nujna

- osamosvojitev je bila napaka

Plus lahko še kakšen. Vsi našteti so načeloma možni in vredni diskusije, IMO.

Kdor ima pa tako malo časa, da ga odvrne slovnična napaka ... nej pa ne sodeluje! Kaj hudiča se pasete po forumu, če nimate časa.

Did I make myself clear?

Jah no, tvoje vprašanje je sedaj mao bolj jasno (je precej drugače zastavljeno kot original.

Imaš kaj dejstev za izhodišče? saj jih na nek način vsi poznamo, v zadnjih 18 letih smo jih nevemkolikokrat slišali. Ampak veš kako je, čas dela svoje in vsaj jaz sem večino že pospravil pod tisto mapo: ne vem točno kako je bilo, izteklo se je dobro, večinoma so dobili kar so si zaslužili (nekateri več nekateri manj).

Btw: napaka ni bila slovnična (kar seveda dobro veš) in če bom pri volji bom sodeloval, če ne pač ne in pri tem si ne moreš veliko pomagati.

Čist si čist. A uporabljaš Luno?

Double_J ::

Ni bil za osamosvojitev Slovenije, pa je potem spričo razmer spremenil mnenje.

Ni bil za osamosvojitev Kosova, pa bo morda spričo razmer spremenil mnenje.
Dve šivanki...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lik Milana Kučana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22526936 (15346) ahac
»

Umrl Drnovšek :( (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10411623 (5764) V-i-p
»

Forum 21 rešitev za Slovenijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12230973 (28776) Thomas
»

white house kučana

412348 (1550) Pascal
»

Pravljica

492075 (1675) ||_^_||

Več podobnih tem