» »

Škodljivost Coca-Cole

Škodljivost Coca-Cole

1
2
»

DimmniBurek ::

Raje umrem pri 80 čil in relativno zdrav, kot pa pri 80 cel zjebban in gotov.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Pyr0Beast ::

Kreda je bolj magnezijev karbonat in se dokaj -ucinkovito- uporablja za znizanje nivoja zelodcne kisline.

Vodikov peroksid nastaja cisto v vsaki celici ki vrsi dihanje in se tam tudi -unici- oz. razpade s pomocjo peroksidaz (vitamini imajo veliko zaslugo za to)

HCl je v zelodcu :)

Hja, je teh 80 treba docakat. Z McDonalds prehrano bos ze pri 40ih svoh sorte, bolehen in bolj zavaljen kot svinja na Ihanski farmi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tio2 ::

Clovek je postal smetnjak, ki uziva vse naenkrat,
vsaj tisti malo foksforne kisline + ogljikove naj ne bi bilo v stiku s slanimi izdelki.

LordTado ::

ker se je prepustil toku družbe (dnarja),pa tako smo inteligentni ne:)

Folk se bolj za avte briga kot za svoje telo:))

Pyr0Beast ::

Tezko rect, ce je taka hrana narejena, da je adiktivna ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hruske ::

Izobraževalni video na Youtube na to temo:

















Spoiler: Kriv je cukr.
Rad imam tole državico. <3

Tilen ::

Priporočam ogled. Še sam ne morem verjeti, da sem pogledal do konca.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

thramos ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Gandalfar ::

S cim tocno se pa se ne strinjs ali le slepo linkas na trutherje? :)

thramos ::

Jaz?

Samo podal sem link na (konstruktivno) kritiko zgornjega predavanja.

Kami ::

thramos je izjavil:

The bitter truth about fructose alarmism.


Dober članek, vsekakor vreden branja (da, pogledal sem video in prebral Alanon članek in sem podobnega mnenja kot Alan).

Alan pa ima tako ponavadi dobre članke podprete s konstruktivni argumenti in referencami.

Pa tudi Lyle Mcdonald ima nekaj dobrih člankov na temo fruktoze (A Short History of Beverages and How our Body Treats Them – Research Review, Straight Talk About High-Fructose Corn Syrup: What it is and What it Ain’t. – Research Review).

BALAST ::

Tale Alan Aragon je kar v veliki meri opisal moje dvome, čeprav so podprti z dokaznimi gradivom, mu še vedno 100% ne verjamem.

High-fructose corn syrup (HFCS) is nearly identical to sucrose in structure and function
pa tale stavek mi je res fantastičen, ker ima prav toliko znanja o zgradbi kot neznanja o vplivih. Majčkena sprememba in telo ga ne prebavi pravilno oz. v koristnem smislu, ne prejme pozitivnih učinkov.

Sam pijem Coca-Colo, najraje to "brez sladkorja" novo Zero, čeprav sem poizkusil tud druge produkte. Pa se mi zdi, da ne more škodovat če jo popiješ pol litra naenkrat. 8-)

Invictus ::

Kar se tiče apartama ...

So že pred 30 leti dokazali da je škodljiv in rakotvoren. Žal nimam linka do povezave ...

kaj s zgodi, ko zaužijete aspartam? V prebavilih se spremeni v mravljično kislino, ki je precej močna zadeva (uporabljena v naravi za lov).

Je pa to idealno sladilo, saj je 100x slajši od sladkorja, tako da lahko že pri skladiščenju veliko prihraniš.

Kar se pa novejših raziskav tiče ...

Če bi bil jaz kaka veliko korporacija, ki uporablja aspartam, bi tudi plačal raziskavo, ki potrjuje da je neškodljiv. Kaj pa mislite da počnejo v glavnem kemična in farmacevtska podjetja? Prepričujejo ovce da so poceni sestavine zelo zdravilne. Niso vsa zdravila (sploh tista brez recepta) neka težka znanost.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

marnit ::

Mravljične kisline nastane tako malo, da je njena koncentracija zanemarljiva. Poleg tega imamo encime, ki jo presnovijo v neškodljive produkte.

Nočem načeti te teme, ampak samo dajem protiutež zgornji izjavi. Je pa na posamezniku, čemu verjame.

Gandalfar ::

Pojdi brat komentarje, se je predavatelj notri oglasis in razlozil zakaj Alan narobe argumentirana.

thramos ::

Jep in Alan odgovarja, zanimivo branje.

Žal pa se je predavatelj umaknil iz debate ...

guest #44 ::

HCl ni škodljiv? Kaj pa čir na želodcu? Ta ima oblogo, ki ne ne reagira z HCl in preprečuje korozijo stene.

Trebušna slinavka vsebuje encime, ki razkrajajo organsko tkivo. Popolnoma neškodljivo, dokler je kontrolirano. Naredi luknjo vanj pa se boš razgradil od znotraj vn.

Res je neumno, da nekdo naivno izjavi, da nekaj je škodljivo ali ne. Vse v svojih količinah. Šibka kislina mogoče ne zapeče ampak počasi pronica skozi kožo in povzroča mnogo hujše poškodbe, zato pri kemiji so nam rekli da je skoraj bolj nevarna, ker je ne zaznaš dovolj hitro.

Pač take izjave, oh jz pa sem počel XXX z YYY stvarjo in mi ni nič, so legendarne, ponavad jih slišim od kakih starejših ljudi.

Nič ni škodljivo če je v previdnih količinah in vse je škodljivo če je pretirano uporabljeno. Kakšna količina? To je stvar debate.
Ajde no lažem...svinec pri človeku ni uporaben v nikakršnih količinah. Resno folk, sej vem da senzionalistični naslovi so zabavni, sam malo zdrave pameti.

Zgodovina sprememb…

JanK ::

Invictus je izjavil:

kaj s zgodi, ko zaužijete aspartam? V prebavilih se spremeni v mravljično kislino, ki je precej močna zadeva (uporabljena v naravi za lov).


Zgodba gre malo drugace. Del aspartama se v malih crevih pretvori v metanol in to je edini del v tej verigi, ki se dogaja v prebavilih. Ta metanol se absorbira skozi crevesno steno in sele takrat pride do pretvorbe v formaldehid in iz njega v mravljicno kislino.

Ampak metanol zauzijes v vecjih kolicinah v sadnih sokovih, kjer je rezultat naravnega vrenja! So le-ti torej skodljivi?

Gjurisic ::

Kaj ap razlika med Pepsijem, cocto, coca colo, cokto...

Invictus ::

JanK je izjavil:

Invictus je izjavil:

kaj s zgodi, ko zaužijete aspartam? V prebavilih se spremeni v mravljično kislino, ki je precej močna zadeva (uporabljena v naravi za lov).


Zgodba gre malo drugace. Del aspartama se v malih crevih pretvori v metanol in to je edini del v tej verigi, ki se dogaja v prebavilih. Ta metanol se absorbira skozi crevesno steno in sele takrat pride do pretvorbe v formaldehid in iz njega v mravljicno kislino.

Ampak metanol zauzijes v vecjih kolicinah v sadnih sokovih, kjer je rezultat naravnega vrenja! So le-ti torej skodljivi?


Metanol pa ni škodljiv ? Glej: Metanol @ Wikipedia

Sokovi v bistvu so škodljivi, vsaj ti, ki jih lahko kupiš pri naših velikih trgovcih :)).

Če že ne zaradi drugega, potem zaradi velike količine sladkorja. Ste zadnje čase kaj brali o količinah sladkorja v pijačah?

Mal si preberite količine sladkorja, napisane na embalaži in pomnožite s potrebnim faktorjem (ponavadi piše za 1 dcl).

Pol si zračunajte koliko sladkorja je to na mesec, če vsak dan popijete eno steklenico. Cifre so grozne ... kaki so pa Amričani zaradi teh sladkih pijač, pa je bilo dovolj že napisano/povedano/posneto (Supersize Me anyone????).

Sicer pa vsak po svoje. Sam ne pijem ne sokov, ne ustekleničene vode. Slovenija ima na srečo eno boljših voda iz vodovoda (vsaj na Gorenjskem) kjerkoli sem bil.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Genetic ::

Ja, ljudje so bili pac navajeni spiti 6 piksen coca cole, potem pa so zvisali procent sladkorja v pijaci, in so se kar naprej pili 6 piksen na dan ...

JanK ::

Invictus je izjavil:

JanK je izjavil:

Invictus je izjavil:

kaj s zgodi, ko zaužijete aspartam? V prebavilih se spremeni v mravljično kislino, ki je precej močna zadeva (uporabljena v naravi za lov).


Zgodba gre malo drugace. Del aspartama se v malih crevih pretvori v metanol in to je edini del v tej verigi, ki se dogaja v prebavilih. Ta metanol se absorbira skozi crevesno steno in sele takrat pride do pretvorbe v formaldehid in iz njega v mravljicno kislino.

Ampak metanol zauzijes v vecjih kolicinah v sadnih sokovih, kjer je rezultat naravnega vrenja! So le-ti torej skodljivi?


Metanol pa ni škodljiv ? Glej: Metanol @ Wikipedia

Sokovi v bistvu so škodljivi, vsaj ti, ki jih lahko kupiš pri naših velikih trgovcih :)).

Če že ne zaradi drugega, potem zaradi velike količine sladkorja. Ste zadnje čase kaj brali o količinah sladkorja v pijačah?


Sladkor je druga (ne nepomembna) tema, govoril sem o metanolu in mravljicni kislini.

Seveda je v dovolj visokih kolicinah skodljiv. Ampak, kot receno, ce popijes sok, popijes vec metanola, kot ga dobis s pretvorbo aspartama.

In industrijski sokovi so nedvomno kar se tega tice manj skodljivi, kot domaci. Le-ti namrec niso pasterizirani in vretje (pri katerem nastaja tudi metanol) zlahka poteka. Koliko casa prezivi most preden "porzi" in koliko kupljen sok?

Nashina ::

Smešno je da ljudje in mediji stalno govorijo o aspartamu ki v normalnih odmerkih (takih ki jih zaužije človek) ne povzroči nič, po drugi strani pa v sebe vnašajo trans maščobe, sladkorje in pretiravajo s škrobnimi oh ki so večkrat dokazano povezani z rakom, srčnimi obolenji, diabetesom in to pri odmerkih ki jih konzumira povprečen normalen človek!
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16623225 (16892) RejZoR
»

Sladkor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11025540 (21525) FiReFTW
»

Ali je nalepka na Coca-Coli sporna? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22658842 (53667) GGGGG
»

Cocacola vs. pivo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10318421 (15936) Smurf

Več podobnih tem