» »

kateri lcd ali plazma za analogno anteno

kateri lcd ali plazma za analogno anteno

gama9911 ::

Lep pozdrav,
ta vikend nameravamo kupiti nov tv. Iz navadnjega CRT gremo na novejšega in večjega. Velikost bo 37 (94cm). Zdej bi pa rabil vašo pomoč, kaj moram bit pazljiv pri nakupu tv in kaj je sploh bolje za navadno anteno (analogna)?

Vsekakor se bolje nagibam na LCD-je. Kaj moram merkat da me prodajalci ne bodo glih vse naplahtali? Aja pa še cena naj bi bila nekje 800€.
Hvala za vašo pomoč
Gregor

Ted ::

Kupuj televizor, ki naj ima DVB-T mpeg4 dekoder pa bo slika odlična. Če tega nima boš lahko brez dodatnega STB-ja gledal le analogen signal, tam pa bo slika veliko slabša.
Mah...

detroit ::

ok da ne bom odpiral nove teme, jst pa rabim tv z dvb-t mpeg4 pa me zanima če sploh kej lahko dobim za okol 1k eur pa katerega da vem kaj kupit:)

hvala
Skero

Fizikalko ::

Za 1k je daleč najboljša izbira Sony Bravia2 40W4000.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

na ceneje si je 900 mal je mjhn:D dam še mal več če je 42+ še kakšn teoretičn model?

hvala
Skero

Alexius Heristalski ::

Plazma Panasonic TH-42PX81.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

tony10 ::

Plazma Panasonic TH-42PX81.

ne plazme kupovat, je bolj požrešna (tud 450-500W)od LCD , ma ventilatorje (beri glasna...) plazma je bolj za lokale in podjetja...

Kupi en normaln LCD, izbira je velika že od 600€ naprej, LG, Samsung, Sony, Philips. Svetujem ti, da se zapelješ v eno štrcuno pa naj ti gor dajo en običn signal, ne kakšen HD,( ker pol itak na vseh TV lepo zgleda), pol se pa sam odloči o modelu.

Pri velikosti pa ne pretiravat, ker 100% v štrcuni vsi majhni zgledajo, doma v sobi je pa drgač...
kruha in iger

http://reviews.cnet.com/4520-7608_7-101...

sm tak linkec ki mi pravi da rabim 47 - 50 inch:[

pa dedek mraz je že mem kdo bo pa zdj tv kupu:D
Skero

tony10 ::

še en tak ko bo 42" TV gledu z enga metra:| mislim no folk , ka ste vsi že čoravi al kaj? Dejte se zavedat, da fabrike forsirajo "big screen" na moč. Pa ne nasedit temu, kupte en normaln TV pa bo vse OK
kruha in iger

TOP ::

In koliko se kupuje velikost recimo če gledaš z odaljenosti 3m.HVALA

dzinks63 ::

Za 3m je cca 37" primeren.

knap ::

plazma vs. lcd

po moje je plazma zmagovalec pri prikazu sd signala, predvsem panasonic px80 serija bi naj imela zelo dobro sd sliko, veliko boljšo kot pa lcd-ji
plazma ima tudi boljšo črno, večji kontrast, bolj naravne barve, hitro gibanje lepše prikazuje...

Slabosti plazme so res večja poraba in pa burn in ki se ga je treba pazit prvih 200 ur, se pa da to rešit z pravilno nastavitvijo...

Skratka ne vem zakaj bi kupoval dosti dražje lcd, če pa plazma za veliko manj denarja ponuja boljšo sliko ...

Kaj npr. manjka panasonic 42px80 ali 42pz80?

LP

roCkY ::

še en tak ko bo 42" TV gledu z enga metra:| mislim no folk , ka ste vsi že čoravi al kaj? Dejte se zavedat, da fabrike forsirajo "big screen" na moč. Pa ne nasedit temu, kupte en normaln TV pa bo vse OK

Fizika pravi svoje in nič fabrike. Kar spremljam sceno so bili proizvajalci kar precej konzervativni glede optimalnih razdalj. Mislim da so šele lani nekak začeli na 1080p ekrane lepit listke s priporočeno razdaljo gledanja, ki je zelo korektna za pogoje v kakršnih velja.
Sploh pa "TV" v tem obdobju ni le prikazovalnik TV slike.

Če ti ustreza 32"-37" na 5 metrih OK. Meni ne gre (46" >> cca. 1,6-1,8m)

Ko se navadiš, da imaš vidno polje skoraj povsem zapolnjeno tudi ob malo slabši sliki (kak športen prenos prek Siola) vztrajam na taki razdalji dokler se ne pomaknem še bljiže, ko na novem ST, ki ga uporabljam zelo poredko le zaradi dodatne funkcionalnosti naletim na ne prav dobro berljive fonte ob tem da je CTRL+ "+" že opravil svoje...

Tomson ::

Jao, jao, kakšne neumnosti nekateri kvasite. Dajte mu raje svetovat glede modela, ne pa delat primerjavo LCD/PLAZMA, ker je v TEJ TEMI že vse napisano. In za razliko, dejstva tam držijo.

Kar pa se velikosti tiče, ima vsak svojo predstavo o tem, kako velik ekran bi rad gledal. Meni osebno je za 3m idealen 42" za SD. Za HD bi bil 46" prava stvar.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PlayStation 3 kot Blu-Ray predvajalnik

Oddelek: Konzole
262361 (1694) trdoreh
»

Starejše igre