Forum » Pomoč in nasveti » Win98 ne zazna cd-roma
Win98 ne zazna cd-roma
sandi125 ::
Pozdravljeni.
Imam problem s cd-romom. Bios mi ga zazna, win98 pa ne. Včasih sploh ne morem zagnati win v navadnem načinu ampak ga moram v varnem načinu. Ko pa se win zažene v navadnem načinu, pa v moj računalnik ni cd pogona, ampak je nek izmenljiv disk. V device maneger opazim, da ide krmilnik in ide dvojni filo (ali nekaj takega) ima oznako!.
Prosim za pomoč in nasvete.
Imam problem s cd-romom. Bios mi ga zazna, win98 pa ne. Včasih sploh ne morem zagnati win v navadnem načinu ampak ga moram v varnem načinu. Ko pa se win zažene v navadnem načinu, pa v moj računalnik ni cd pogona, ampak je nek izmenljiv disk. V device maneger opazim, da ide krmilnik in ide dvojni filo (ali nekaj takega) ima oznako!.
Prosim za pomoč in nasvete.
- polepsal: Gandalfar ()
Testman42 ::
Ker CD-rom pa imaš? Si ziher da imaš hardware-sko vse prav naštimano?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
bibip ::
Najbrž je tudi mašina stara kot os.
Včasih so bile tele zadeva občutljive, če si jo imel na master naštimano. Je CD-rom nastavljen na slave? Odzadaj na cd-romu imaš en jumper, pa imaš tri možnosti: master, slave, pa cable select. Disk mora bit na master, cd-rom na slave.
Včasih so bile tele zadeva občutljive, če si jo imel na master naštimano. Je CD-rom nastavljen na slave? Odzadaj na cd-romu imaš en jumper, pa imaš tri možnosti: master, slave, pa cable select. Disk mora bit na master, cd-rom na slave.
sandi125 ::
cd je Plextor. mam pa na Master. bom popravil pa probal.
Je stara kišta ja. sam mam za pisanje računov.
sem dal na slave pa ga win ne zazna, bios ga pa zazna kot secondary slave
Je stara kišta ja. sam mam za pisanje računov.
sem dal na slave pa ga win ne zazna, bios ga pa zazna kot secondary slave
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sandi125 ()
coti ::
Včasih se winsom zmeša in enostavno ne naložijo gonilnika za CD. Ena rešitev za win98 je namestitev dos gonilnika za CD, ampak dela občutno počasneje, kot normalno v Win.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3275 (2299) | Blind |
» | Problemi s cd rom-om v Win Xp pro!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1174 (1000) | zeroc00l1 |
» | TEAC CD-ROM problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1639 (1379) | rockeye |
» | Problem s CD-ROMomOddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1261) | Trubar |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2176 (2016) | nando |