» »

TEAC CD-ROM problem!

TEAC CD-ROM problem!

rockeye ::

Mam en problemček s TEAC 532 CD-ROMom. Stvar je taka. Na prejšnji mašini mi je ta cd rom delal normalno, bil sem zelo zadovoljen s hitrostjo in tudi ful tih je. Imel sem vklopljen DMA in vse je bilo v redu. Priklopljenega sem imel na secondary master kanalu, pekač pa na secondary slave. Ampak, ko sem nabavil novo plato ASUS A7S333 mi je Teac začel delat probleme. Imam ga priklopljenega na secondary master. Ko vklopim DMA mi pri branju kateregakoli cdja javlja napako na Kernel32.dll ali pa da pač ne more prebrat določenega fajla. Ko sem ga premaknil na srednji port na IDE kablu je pa delal v DMA načinu. Mal se mi je zdelo čudno ampak rekel sem si ok pa naj bo tko. Problem je, da mi je sedaj začel javljat iste napake kot prej! Kabel sem nabavil nov 90cm.

Čudno se mi zdi samo to, da mi je na prejšnji mašini delal v redu sedaj pa ne, pa tudi pekač (ACER 12x8x32) me je začel zafrkavat, med pečenjem (Nero) mu gre buffer gor in dol!
Imam WinXP.

Prosim vas če veste kaj je narobe, da mi pomagate!

matjabr ::

probi flesat bios
če se to ne bo deloval
ti pa priporočam ponovno namestitev xP

rockeye ::

Winse sem že nanovo naložu, pa ni nič pomagal. Po instalaciji mi nastavi oba CD-ROM in pekač na PIO mode. Ko hočem spremenit pa problemi. Tud v BIOSu sem videl da je DMA disabled, ampak ko ga spremenim na DMA 0,1,2 namreč 3,4,5 mode naj bi bli samo za 80žilne kable in za naprave ki to podpirajo, mi ga uspe spremenit, ampak ko potrdim in sejvam ga spet avtomatsko disejbla!

BIOS za plato mam najnovejši za CD-ROM ga pa lahko flešam sam v Win95 in DOSu, jest mam pa WinXP. Men je zmanjkal idej!!

ABX ::

Hmm vedno več težav je z temi cd-romi in ide kontrolerji, zanimivo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Marko007 ::

Po izkušnjah kolega tudi Teacov CD rom 40* ni hotel delat na UDMA v win 2000 in xp. Deloval je samo na PIO. Zanimovo pa je bilo, da je v 98kah in MEjih deloval na DMA.

VASkO ::

jep, teaci ne delujejo radi na DMA nacinu, mnogo folka ima tezave s tem...

Arthur ::

če sem prav kapiral, bi znal bit problem v tem, da nisi teaca in pekača prav priklopil. nekaj si omenil, da je teac delal v dma, ko si ga prestavil na srednji port na kablu.. pomembno je, da je master na koncu kabla, slave pa na sredi (ali je glih obratno..). probaj malo s tem.

rockeye ::

Ne, zamenjal sem, ko mi ni delal na master portu. Sicer je pa baje vseeno na katerem portu je dokler imaš jumperje pravilno nastavljene. Ta nastavitev pa je pomembna edino če imaš jumper na cable select.

Ma čudno mi je, ker mi je isti CD-ROM delal na stari mašini brez problemov. Kolega TEACov 40 kratnik in mu dela na isti plati. A je lahko kriv kabel (predolg 90cm), a bi pomagalo če bi imel 80 žilni kabel?

Bom probal dat pekač na mster in TEACa na slave pa bom videl kaj se zgodi!

Han ::

Kot rečeno, Teacovi IDE/ATAPI cdromi delujejo v UDMA33 načinu brezhibno samo v Windows 98/Me sistemih, ker je tam gonilnik za ATAPI naprave napisan Teacovi elektroniki na kožo.

V prejšnji mašini ti je cdrom deloval zadovoljivo, ker si imel osnovno ploščo z Intelovim ali Viinim čipovjem oziroma si uporabljal Win9x. Zdaj imaš ploščo s SiS čipovjem, katerega Teac ne prebavlja v UDMA načinu in deluje zato v počasnem PIO4...

Mislim, da se je tudi zaradi tega TEAC odločil, da na trg pošlje še zadnji CD-ROM, ki bo bral podatke z do 52x hitrostjo (CD-552E).

Teacovi pekači tažav z DMA nimajo. Delujejo ali v MW-DMA (npr. stari 4-kratnik) ali UDMA33 (vsi novejši), tudi v Windows 2000/XP!

Jaz sem Teacov cdrom rajši prodal in kupil Toshibin DVD-ROM, ki deluje brezhibno v UDMA33 in tudi ni pretirano glasen.

rockeye ::

Hvala vsem. Nekaj časa bom že še zdržal s CD-ROMom v PIO mode, potem bom pa kupil kakšen DVD pogon.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac CD-ROM in firmware

Oddelek: Pomoč in nasveti
12976 (858) mirkuma
»

problemi z DMA & pekacem v winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
281601 (1354) fictionel
»

Iz PIO Moda v DMA Mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
81493 (1336) q:-p
»

TEAC 540 DMA in WIN 2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
5894 (812) Daniel
»

Vklop DMA za CD-ROM v windows XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
111239 (1052) Maxtor

Več podobnih tem