» »

Rabim nasvet: onmouseover/onmouseout nad DIV se proži večkrat

Rabim nasvet: onmouseover/onmouseout nad DIV se proži večkrat

Andruxa ::

Na področju javascripta nimam dosti izkušenj, ogibam se ga kjer se le da (in zdaj plačujem ceno za to). Imam zelo preprost problem, je pa zelo mogoče da sem se zadeve čisto narobe lotil. V tem primeru mi namignite kako je bolj prav.

malo bom vse skupaj poenostavil, da povem bistvene stvari, ker kode je sicer kar precej:

Opis:
Imam DIV A, ki objema neko vsebino.
(Vsebina tega DIV A pa sestoji recimo iz DIV B, SPAN in DIV C, pač neki header, besedilo in footer, ki živijo znotraj DIV A. Ti elementi nimajo nobenih event handlerjev in so čisto "statični")
Nad DIV A obesim javascript funkcijo na onmouseover in drugo javascript funkcijo na onmouseout.
Torej, za predstavo, naprimer da imam nekaj takšnega:

[div id="a" onmouseover="narediNekaj()" onmouseout="vrniStanje()"]
      [div id="b"][/div]
      [span]tu pociva neko besedilo[/span]
      [div id="c"][/div]
  [/div]

Problem:
ob premikanju kurzorja znotraj DIV A se glede na prehajanje čez tiste tri vgnezdene elemente ponovno proža onmouseout in onmouseover (večkratno proženje narediNekaj() in vrniStanje(). Želeno bi bilo da se mi onmouseover sproži natanko takrat ko vstopim v div A in onmouseout ko izstopim.

Kako to dosežem?
Lp, A

commissar ::

http://www.quirksmode.org/js/events_mou...

Tu imaš razloženo zakaj je to tako in tudi kako zaobiti.
V primeru da pa delaš kaj več z js pa uporabi kakšnen framework:
jquery, mootools, prototype. Te imajo načeloma to porihtano.

lp

Commissar, hvala za link! Zdaj vse jasno ....

Potem ko sem vsaj vedel kaj guglati sem našel še en vredu link s primeri:
http://www.faqts.com/knowledge_base/vie...
Lp, A

Ne bom odpiral nove teme za naslednji problem, ki ga imam. Zdaj imam problem iz naslova teme urejen, vendar se mi je pojavil spet drug problem in spet prosim javascriptashe za pomoč.

Vglavnem, zanima me kako znalci javascripta rešujete dejstvo, da se ob hitrem premiku miške iz elementa (div) nad katerim je definiran mouseover/mouseout mouseout event ne sproži. Če miško vlečeš počasi, gre vse tako kot treba, čim pa kurzor hitro potegneš, pa spet ni treba biti zelo hiter, pa se včasih mouseout sploh ne sproži. To se dogaja na IE7 kot na FF3.

Kaj storiti v tem primeru?
Lp, A

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298346101 (5238) sunniegoldie
»

JavaScript

91449 (1294) Gandalfar
»

Menu, kjer se ti pokaže vsebina ...

121098 (977) JOKER
»

[question]neki glede menija